Miten jäsenmaksu muodostuu?   

Jäsenyys on aina sinun näköisesi – valitset itse, mitä kaikkea jäsenyytesi sisältää. Jäsenmaksu on aina kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen.  

Jäsenyytesi rakentuu Suomen Ekonomien sekä paikallisyhdistyksen jäsenmaksuista ja valintasi mukaan KOKO-kassan vuosimaksusta sekä jäsenetulehdestä. 

Uusi jäsen saa -50 % Suomen Ekonomien osuudesta ensimmäisen kahden vuoden ajan. Uuden jäsenen maksu on alimmillaan 157,50 € vuodessa sisältäen työttömyyskassan. Siis vain noin 13 € kuukaudessa! 

Mitä se tarkoittaa, että jäsenmaksun voi vähentää verotuksessa?

Se tarkoittaa, että maksamasi jäsenmaksu vähennetään verotuksessa veronalaisesta tulostasi.

Ilmoitamme vuosittain verottajalle tiedot maksetuista jäsenmaksuista. Tarkasta esitäytetystä veroilmoituksestasi, että tiedot ovat oikein.

Tätä saat jäsenmaksullasi

Suomen Ekonomit  

Jäsenyyden perusmaksu on kaikille sama ja sisältää monipuoliset palvelut, yli tonnin jäsenedut ja ekonomien edunvalvonnan.    

Mitä saat? Sovimme tärkeimmistä työsuhteen ehdoista työehtosopimuksilla, huolehdimme ekonomien hyvästä palkkakehityksestä ja edistämme kilpailukykyistä, hyvinvoivaa ja tasa-arvoista työelämää. Lisäksi saat henkilökohtaista uravalmennusta, osaavat juristit avuksesi työelämän eri tilanteisiin, huipputapahtumia ja -koulutuksia sekä verkkovalmennuksia. Tähän perusosaan sisältyy myös ekonomiyhteisön oma Ekonomi-lehti. Lue palveluista ja eduista tarkemmin >> 

Mitä maksat? 189 €/vuosi – tämä tarkoittaa vajaa 16 €/kk. Hinta on yksi liittojen alhaisimmista. Tästä osuudesta lasketaan myös mahdollinen jäsenmaksualennus. Huom! Opiskelijoille Suomen Ekonomien jäsenyys sisältyy opiskelijayhdistyksen jäsenmaksuun.   

Paikallisyhdistys  

Paikallisyhdistyksesi tarjoaa sinulle koulutuksia, yrityskäyntejä ja vapaa-ajan tapahtumia lähellä sinua. Lisäksi voit verkostoitua oman alueesi muiden ekonomien kanssa.  Voit valita paikallisyhdistyksesi vapaasti.

Mitä saat? Lähialueesi tapahtumatarjonnan ja hyvät verkostoitumismahdollisuudet.   

Mitä maksat? 0–40 €/vuosi riippuen paikallisyhdistyksestäsi. Kuukausittaisiin menoihisi tämä tarkoittaa enimmillään noin 3 €/kk.   

KOKO-työttömyyskassa  

Onko sinulle tärkeää, että työttömyyden tai lomautuksen kohdatessasi et joudu rahallisesti tyhjän päälle? Valitse KOKO-kassa osaksi jäsenyyttäsi, jos haluat (työssäoloehdon täyttyessä) saada ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa, kun työtä ei ole tarjolla. Työssäoloehto täyttyy esimerkiksi jo kahden kesän kokoaikaisista 3 kuukauden kesätöistä.  

Mitä saat? KOKO-kassan jäsenyyden. KOKO on mm. insinöörien, arkkitehtien ja ekonomien työttömyyskassa.  

Mitä maksat? 63 €/vuosi. Tämä tarkoittaa, että maksat KOKOsta noin 5,25 € kuukaudessa.  Hinta on erittäin kilpailukykyinen verrattuna esim. yleiseen työttömyyskassaan (YTK).

Ammattilehti jäsenetuna  

Kiinnostaako sinua pysyä perillä tärkeistä talouden, tekniikan tai finanssimaailman uutisista? Valitse lehti osaksi jäsenyyttäsi, jos arvostat ammatillisen kehittymisesi laajentamista ajankohtaisiin asioihin.  

Mitä saat? Talouselämä-lehden – tai voit vaihtaa lehden johonkin näistä: Mikrobitti, Arvopaperi, Tivi, Tekniikka & talous tai Kauppalehti Fakta. 

Mitä maksat? Maksat lehtivalintasi mukaan, ja halutessasi voit myös jättää lehden pois. Jäsenetulehti on aina huomattavasti markkinahintaa edullisempi. Lue lehtieduista tarkemmin >>

Muutokset jäsenmaksuun

Voit tehdä muutoksia jäsenyyteesi eLoungessa. 

Oletko perhevapaalla, työttömänä, eläkkeellä tai opintovapaalla? Katso tästä jäsenmaksualennukset.  

Etsitkö muuta tietoa? Katso usein kysytyt kysymykset jäsenyyteen liittyen.