Miten jäsenmaksu muodostuu?   

Jäsenyys on aina sinun näköisesi – valitset itse, mitä kaikkea jäsenyytesi sisältää. Jäsenmaksu on aina kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen.  

Jäsenyytesi rakentuu Suomen Ekonomien sekä paikallisyhdistyksen jäsenmaksuista ja valintasi mukaan KOKO-kassan vuosimaksusta sekä jäsenetulehdestä.   

UUTTA! Nyt voit päättää itse, sisältyykö jäsenyyteesi lehtitilaus jäsenetuna (esimerkiksi Talouselämä) vai ei.   

  • Jos haluat lehden myös jatkossa: Sinun ei tarvitse tehdä mitään. (Jäsenmaksusi pysyy lähes samana kuin viime vuonna: vuoden 2020 jäsenmaksu oli 224 euroa sisältäen jäsenetulehden, vuonna 2021 jäsenmaksu on 229 euroa sisältäen jäsenetulehden.)
  • Jos haluat luopua lehdestä: Toimi ennen kuin saamasi lasku erääntyy, jotta sinulle muodostuu uusi lasku. Poista lehti sähköisessä jäsensovelluksessa Jäsenedut-osiossa. Sähköiseen jäsenpalveluun voi kirjautua sähköpostiosoitteella, puhelinnumerolla tai jäsennumerolla.   

Jäsenmaksu muodostuu näin  

Suomen Ekonomit  

Jäsenyyden perusmaksu on kaikille sama ja sisältää monipuoliset palvelut, jäsenedut ja ekonomien edunvalvonnan.    

Mitä saat? Sovimme tärkeimmistä työsuhteen ehdoista työehtosopimuksilla, huolehdimme ekonomien hyvästä palkkakehityksestä ja edistämme kilpailukykyistä, hyvinvoivaa ja tasa-arvoista työelämää. Lisäksi saat henkilökohtaista uravalmennusta, osaavat juristit avuksesi työelämän eri tilanteisiin, huipputapahtumia ja -koulutuksia sekä verkkovalmennuksia. Tähän perusosaan sisältyy myös ekonomiyhteisön oma Ekonomi-lehti.  

Mitä maksat? 189 €/vuosi – tämä tarkoittaa vajaa 16 €/kk. Hinta on yksi liittojen alhaisimmista. Huom! Opiskelijoille Suomen Ekonomien jäsenyys sisältyy opiskelijayhdistyksen jäsenmaksuun.   

Paikallisyhdistys  

Paikallisyhdistyksesi tarjoaa sinulle koulutuksia, yrityskäyntejä ja vapaa-ajan tapahtumia lähellä sinua. Lisäksi voit verkostoitua oman alueesi muiden ekonomien kanssa.  

Mitä saat? Lähialueesi tapahtumatarjonnan ja hyvät verkostoitumismahdollisuudet.   

Mitä maksat?0–40 €/vuosi riippuen paikallisyhdistyksestäsi. Kuukausittaisiin menoihisi tämä tarkoittaa enimmillään noin 3 €/kk.   

KOKO-työttömyyskassa  

Onko sinulle tärkeää, että työttömyyden tai lomautuksen kohdatessasi et joudu rahallisesti tyhjän päälle? Valitse KOKO-kassa osaksi jäsenyyttäsi, jos haluat (työssäoloehdon täyttyessä) saada ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa, kun työtä ei ole tarjolla. Työssäoloehto täyttyy esimerkiksi jo kahden kesän kokoaikaisista 3 kuukauden kesätöistä.  

Mitä saat? KOKO-kassan jäsenyyden. KOKO on mm. insinöörien, arkkitehtien ja ekonomien työttömyyskassa.  

Mitä maksat? 66 €/vuosi. Tämä tarkoittaa, että maksat KOKOsta noin 5,50 € kuukaudessa.   

Lehti jäsenetuna  

Kiinnostaako sinua pysyä perillä tärkeistä talouden, tekniikan tai finanssimaailman uutisista? Valitse lehti osaksi jäsenyyttäsi, jos arvostat ammatillisen kehittymisesi laajentamista ajankohtaisiin asioihin.  

Mitä saat? Talouselämä-lehden – tai voit vaihtaa lehden johonkin näistä: Mikrobitti, Arvopaperi, Tivi, Tekniikka & talous, Kauppalehti Fakta tai Forum. 

Mitä maksat? 40 €/vuosikerta. Tätä voi verrata vaikkapa Talouselämä-lehden vuosikerran normaalihintaan, joka on 439 €.   

Muutokset jäsenmaksuun

Voit tehdä muutoksia jäsenyyteesi sähköisessä jäsensovelluksessa. 

Oletko vastavalmistunut, perhevapaalla, työttömänä, eläkkeellä tai opintovapaalla? Katso tästä jäsenmaksualennukset.  

Etsitkö muuta tietoa? Katso usein kysytyt kysymykset jäsenyyteen liittyen.