Jäsenyys on aina sinun näköisesi ja jäsenmaksun voi vähentää verotuksessa

Valitset itse, mitä kaikkea jäsenyytesi sisältää. Jäsenmaksu on aina kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen.  Ilmoitamme vuosittain verottajalle tiedot maksetuista jäsenmaksuista.

Näistä osista jäsenmaksusi muodostuu

Suomen Ekonomit  

Jäsenyyden perusmaksu on kaikille sama ja sisältää monipuoliset palvelut, yli tonnin jäsenedut ja ekonomien edunvalvonnan. Tähän perusosaan sisältyy myös ekonomiyhteisön oma Ekonomi-lehti.   

Mitä maksat? 199 €/vuosi – tämä tarkoittaa vajaa 17 €/kk. Hinta on yksi liittojen alhaisimmista. Tästä osuudesta lasketaan myös mahdollinen jäsenmaksualennus. Uusi jäsen saa -50 % Suomen Ekonomien osuudesta ensimmäisen kahden vuoden ajan. Opiskelijalle Suomen Ekonomien jäsenyys sisältyy opiskelijayhdistyksen jäsenmaksuun.

Paikallisyhdistys  

Paikallisyhdistyksesi tarjoaa sinulle koulutuksia, yrityskäyntejä ja vapaa-ajan tapahtumia lähellä sinua. Voit valita paikallisyhdistyksesi vapaasti.

Mitä maksat? 0–40 €/vuosi riippuen paikallisyhdistyksestäsi. Tämä tarkoittaa enimmillään noin 3 €/kk.   

Jos olet jo jäsen, voit vaihtaa tai lisätä paikallisyhdistyksiä eLoungessa >>

PaikallisyhdistysJäsenmaksu
Ekonomföreningen Merkur rf25,00
Ekonomföreningen Niord rf35,00
Etelä-Hämeen Ekonomit ry20,00
Etelä-Karjalan Ekonomit ry15,00
Etelä-Pohjanmaan Ekonomit ry25,00
FLEX ry0,00
Helsingin Ekonomit ry38,00
Kainuun Ekonomit ry20,00
Keski-Suomen Ekonomit ry20,00
Kymenlaakson Ekonomit ry15,00
Lahden Seudun Ekonomit ry15,00
Lapin Ekonomit ry20,00
Lounais-Hämeen Ekonomit ry20,00
Oulun Ekonomit ry40,00
Pirkanmaan Ekonomit ry20,00
Pohjois-Karjalan Ekonomit ry10,00
Pohjois-Savon Ekonomit ry15,00
Porin Seudun Ekonomit ry20,00
Rauman Ekonomit ry15,00
Riihimäen-Hyvinkään Ekonomit ry20,00
Savonlinnan Seudun Ekonomit ry15,00
Suur-Savon Ekonomit ry20,00
Turun Seudun Ekonomit ry25,00
Vaasan Ekonomit – Vasa Ekonomer ry22,00
Varkauden Seudun Ekonomit ty10,00

KOKO-työttömyyskassa  

Onko sinulle tärkeää, että työttömyyden tai lomautuksen kohdatessasi et joudu rahallisesti tyhjän päälle? Valitse KOKO-kassa osaksi jäsenyyttäsi, jos haluat (työssäoloehdon täyttyessä) saada ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa, kun työtä ei ole tarjolla.

Mitä maksat? 63 €/vuosi. Tämä tarkoittaa, että maksat KOKOsta noin 5,25 € kuukaudessa.  Hinta on erittäin kilpailukykyinen verrattuna esim. yleiseen työttömyyskassaan (YTK).

Jos olet jo jäsen, voit lisätä tai poistaa KOKO-kassan jäsenyyden eLoungessa >>

Ammattilehti jäsenetuna  

Kiinnostaako sinua pysyä perillä tärkeistä talouden, tekniikan tai finanssimaailman uutisista? Valitse lehti osaksi jäsenyyttäsi, jos arvostat ammatillisen kehittymisesi laajentamista ajankohtaisiin asioihin.  

Mitä maksat? Maksat lehtivalintasi mukaan, ja halutessasi voit myös jättää lehden pois. Jäsenetulehti on aina huomattavasti markkinahintaa edullisempi.

Jos olet jo jäsen, voit muokata lehtitilauksiasi eLoungessa >>

Hyvä tietää jäsenmaksusta

  • Kesken vuotta liittyneet maksavat jäsenmaksun jäljellä olevien kuukausien osalta.
  • Voit maksaa vuosittaisen jäsenmaksusi yhdessä, neljässä tai kahdessatoista erässä. 
  • Vuosilaskut muodostuvat vuoden alussa, tammi-helmikuussa.  
  • Voit myös maksaa jäsenmaksun eLoungessa verkkomaksuna, vaikka lasku olisi vielä matkalla. 

Jäsenmaksualennukset

Tietyissä tilanteissa voit saada jäsenmaksustasi alennusta. Alennus koskee vain Suomen Ekonomien osuutta. 

Alennusperusteesta on toimitettava pyydettäessä kirjallinen todistus.  Alennukset lasketaan kuukausikohtaisesti ja alennusperusteen on oltava voimassa yhtäjaksoisesti vähintään 3 kuukautta. Voit hakea alennusta etukäteen tai takautuvasti kuluvalta vuodelta.

Jos alennukseen oikeuttava tilanteesi päättyy, ilmoita siitä meille.

Tilanteet, joissa saat alennusta

Uuden jäsenen alennus 2 ensimmäistä vuotta -50 % 

Alennus on voimassa ensimmäiset 24 kuukautta, kun liityt ensimmäistä kertaa ekonomijäseneksi.

Perhevapaa -50 % (ansiosidonnainen kausi)  

Alennus vanhempainpäivärahakaudella. Alennus myönnetään vain ajalta, jolta työnantajasi ei maksa sinulle palkkaa. Merkitse alennuksen alkupäiväksi se päivä, jolloin työnantajan palkanmaksu on päättynyt. Jos perhevapaasi on jo alkanut, voit hakea alennusta takautuvasti. Tällöin alennuksen alkupäivä voi olla aikaisintaan kuluvan vuoden ensimmäinen päivä. Merkitse päättymispäiväksi vanhempainpäivärahakauden päättymispäivä. Alennukselle voi hakea jatkoa, jos perhevapaa jatkuu.   

Perhevapaa -100 % (kotihoidon tukikausi)  

Alennus kotihoidon tuella. Merkitse alennuksen alkupäiväksi se päivä, jolloin työnantajan palkanmaksu on päättynyt. Jos kotihoidon tuki on jo alkanut, voit hakea alennusta takautuvasti. Tällöin alennuksen alkupäivä voi olla aikaisintaan kuluvan vuoden ensimmäinen päivä. Merkitse alennuksen alkupäiväksi se päivä, jolloin työnantajan palkanmaksu on päättynyt. Päättymispäivän tulee olla viimeistään seuraavan vuoden viimeinen päivä. Alennukselle voi hakea jatkoa, jos kotihoidon tukesi jatkuu.  

Palkaton opintovapaa / vuorottelu- tai virkavapaa -50 % 

Merkitse alennuksen alkupäiväksi vapaan alkamispäivä. Jos vapaa on jo alkanut, voit hakea alennusta takautuvasti. Tällöin alennuksen alkupäivä voi olla aikaisintaan kuluvan vuoden ensimmäinen päivä. Merkitse päättymispäiväksi vapaan päättymispäivä. Päättymispäivän tulee olla viimeistään seuraavan vuoden viimeinen päivä. Alennukselle voi hakea jatkoa, jos vapaa jatkuu.   

Työtön -50 % (ansiosidonnainen kausi)  

Ansiosidonnainen päivärahakausi. Merkitse alennuksen alkupäiväksi ansiosidonnaisen päivärahan alkamispäivä. Jos ansiosidonnainen päivärahakausi on jo alkanut, voit hakea alennusta takautuvasti. Tällöin alennuksen alkupäivä voi olla aikaisintaan kuluvan vuoden ensimmäinen päivä. Päättymispäivä voi olla viimeistään seuraavan vuoden viimeinen päivä. Alennukselle voi hakea jatkoa, jos työttömyys pitkittyy. Työllistymisestä tulee ilmoittaa viipymättä jäsenpalveluun. 

Osa-aikatyössä tai -eläkkeellä olevat katsotaan työssäkäyviksi.  

Työtön -100 % (muu kuin ansiosidonnainen kausi)

Peruspäivärahakausi tai työmarkkinatuki. Merkitse alennuksen alkupäiväksi peruspäivärahakauden tai työmarkkinatuen alkamispäivä. Jos peruspäivärahakausi tai työmarkkinatuki on jo alkanut, voit hakea alennusta takautuvasti. Tällöin alennuksen alkupäivä voi olla aikaisintaan kuluvan vuoden ensimmäinen päivä. Päättymispäivä voi olla viimeistään seuraavan vuoden viimeinen päivä. Alennukselle voi hakea jatkoa, jos työttömyys pitkittyy. Työllistymisestä tulee ilmoittaa viipymättä jäsenpalveluun. 

Osa-aikatyössä tai -eläkkeellä olevat katsotaan työssäkäyviksi.  

Eläkeläinen -50 %  

Merkitse alennuksen alkupäiväksi eläkkeen alkamispäivä. Jos eläke on jo alkanut, voit hakea alennusta takautuvasti. Tällöin alennuksen alkupäivä voi olla aikaisintaan kuluvan vuoden ensimmäinen päivä. Alennus on voimassa toistaiseksi.  

Huom. Kun siirryt eläkeläisjäseneksemme mahdollinen jäsenyytesi työttömyyskassassa on päätettävä erikseen. Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Osa-aikatyössä tai -eläkkeellä olevat katsotaan työssäkäyviksi.  

Varusmies -50 %  

Merkitse alennuksen alkupäiväksi varusmiespalveluksen alkamispäivä. Jos varusmiespalvelus on jo alkanut, voit hakea alennusta takautuvasti. Tällöin alennuksen alkupäivä voi olla aikaisintaan kuluvan vuoden ensimmäinen päivä. Merkitse päättymispäiväksi varusmiespalveluksen päättymispäivä. 

OAJ-rinnakkaisjäsenyys -50 % ja Professoriliiton rinnakkaisjäsenyys -10 %

Merkitse alennuksen alkupäiväksi toisen liiton jäsenyyden alkamispäivä. Jos rinnakkaisjäsenyys on jo alkanut, voit hakea alennusta takautuvasti. Tällöin alennuksen alkupäivä voi olla aikaisintaan kuluvan vuoden ensimmäinen päivä. Alennus on voimassa toistaiseksi.