Suomen Ekonomeilla on käytössä EU:n Whistleblower-direktiiviin velvoittama anonyymi kanava väärinkäytösepäilyjen ilmoittamiseen. 

Mitä voi ilmoittaa? 

Ilmoituskanava tarjoaa luottamuksellisen tavan tuoda mahdollisia rikosepäilyjä, väärinkäytösepäilyjä tai toimintaperiaatteiden rikkomistapauksia sisäisen tutkinnan kohteeksi. 

Kanava ei ole tarkoitettu operatiiviseen toimintaan liittyvien asioiden käsittelyyn eikä jäsenyyteen liittyvien asioiden hoitamiseen. Näissä asioissa pyydämme kääntymään suoraan asiasta Suomen Ekonomeilla vastaavien henkilöiden tai asiakaspalvelumme puoleen.  

Ilmoituksen tekijän tulee olla vakuuttunut ilmoituksensa faktojen todenperäisyydestä ja toimia rehellisesti ja vilpittömästi.  

Miten ilmoitus käsitellään? 

Whistleblowing-kanava on toteutettu siten, että ilmoittajaa ei voida tunnistaa, jos haluat tehdä ilmoituksen nimettömänä. Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti ja ilmoituksen tekijän sekä kohteen yksityisyyttä suojaten.  

Ilmoituksen vastaanottaa Suomen Ekonomien käsittelijätiimi. Ilmoittaja saa kuittauksen ilmoituksen vastaanottamisesta viimeistään seitsemän päivän kuluessa. Lisäksi ilmoittaja saa vastauksen ilmoitukseensa viimeistään kolmen kuukauden kuluessa.  

Miten ilmoitus tehdään? 

Saat tekemästäsi ilmoituksesta henkilökohtaisen koodin, jolla voit seurata asian etenemistä. Muista ottaa koodi talteen. 

Lisätietoja ilmoittamisesta löytyy palveluntarjoajamme sivuilta.

Jos sisäinen kanavamme ei toimi, voit tehdä ilmoituksen oikeuskanslerin keskitetylle ulkoiselle ilmoituskanavalle. Huomioithan, että ilmoitus tulee tehdä ensisijaisesti oman sisäisen raportointikanavamme kautta, jotta saa ilmoittajansuojaa.  

Suomen Ekonomien ilmoituskanavan tietosuojaseloste