Tähtäimessä unelmien ekonomiura? Me sparraamme sinua matkasi varrella!

Olemme samanhenkisten ihmisten yhteisö, jossa luot tärkeitä ihmissuhteita, kontakteja ja kestäviä verkostoja jo opiskeluaikanasi. Jäseniksemme hyväksytään ekonomit ja kauppatieteiden opiskelijat eli kylterit. Meitä on jo yli 50 000, joista noin kolmasosa on kyltereitä. Lue lisää kylteriyhteisöistä >>

Tavoitteenamme on, että tutkintoasi arvostetaan työmarkkinoilla. Haluamme pitää yllä ekonomien osaamista ja auttaa kyltereitä ja ekonomeja menestymään. Menestys voi tarkoittaa esimerkiksi osaamista, haasteita, mielenrauhaa tai euroja. Sinä itse määrittelet, mitä menestys sinulle merkitsee.

Maksimoi mahdollisuutesi hyödyntämällä palveluitamme

Hyödynnä palveluitamme, jos olet esimerkiksi töissä opintojen ohella tai haet kesätöitä. Palvelemme myös muissa työelämän käänteissä.

Maksuttoman kylterijäsenyytesi myötä saat käyttöösi laajasti palveluita ja etuja:

 •  Oikeudellista neuvontaa ja tukea työsuhdeasioissa ja yrittäjyyteen liittyen. Voit myös tarkistuttaa työsopimuksesi juristeillamme ennen allekirjoittamista.
 •  Urapalvelut webinaarien, uraklinikoiden ja ryhmäsparrausten muodossa
 •  Neuvoja palkanmäärittelyyn ja palkkaneuvotteluihin
 •  Kylteriyhteisöjen/kyllien kyltereille järjestämät monipuoliset paikkakuntakohtaiset tilaisuudet ja koulutukset
 •  Ekonomi-lehti
 •  Kauppalehti-digi (1.10.2020-31.5.2021)

Lisäksi valittavanasi on maksullinen (25 eur/vuosi) KylteriPlus-lisäpalvelupaketti, jolla voit halutessasi laajentaa palveluvalikoimaasi missä tahansa opintojen vaiheessa.

KylteriPlus -palvelupaketin ostamalla voit hyödyntää palvelumme laajemmin jo opiskeluaikana:

 • Henkilökohtaiset urapalvelut
 • Oikeusturva- ja vastuuvakuutus
 • Pikamentorointi
 • Osallistumisoikeus Ekonomien ja paikallisten ekonomiyhdistysten tilaisuuksiin jo kylterinä ja opintojen vaiheesta riippumatta. (pl. EkonomiEsimies-koulutuskokonaisuus; huom. osa tilaisuuksista maksullisia.)
 • Laajempi Kauppalehti-etu (digi & printti), Kauppalehti Optio ja Kauppalehti Fakta (2.9.2020-14.8.2021). Edun arvo yli 500 euroa.
KylteriPlus

HUOM: KylteriPlus on voimassa vuoden ostopäivästä alkaen! Pidätämme kuitenkin oikeuden sisältömuutoksiin. Yllä olevat palvelut/edut voimassa kuitenkin koko lukuvuoden 2020-21. Laajemman Kauppalehti-edun saat aktivoitua välille 2.9.2020-14.8.2021.

Olethan jo liittynyt kylterijäseneksi?

Ole osa yhteisöä, johon ei voi kuulua kuka tahansa. Voit liittyä jäseneksemme jo opiskelijana. Kun liityt paikalliseen opiskelijayhdistykseen, liityt samalla Suomen Ekonomeihin.  Kylterijäsenyytemme on maksuton. Maksat vain oman kylteriyhdistyksesi mahdollisen jäsenmaksun.

Jos opiskelet Aalto-yliopistossa, liity kylterijäseneksi KY:n kautta osoitteessa https://ky.fi/. Jos opiskelet Hankenilla Helsingissä tai Vaasassa, olet automaattisesti Suomen Ekonomien kylterijäsen. Jos opiskelet muualla, voit liittyä TÄSTÄ!

Kyllit apunasi − katso yhteystiedot

Kylteriyhdyshenkilö eli kylli on paikallinen linkkisi meihin omalla yliopistollasi. Kyllit välittävät tietoa palveluista, eduista ja ajankohtaisuuksista sekä järjestävät tapahtumia oman yliopistonsa kyltereille.Tarkista oman kyllisi yhteystiedot.

Kuka voi olla Suomen Ekonomien kylterijäsen?

Suomen Ekonomit on kauppatieteellisen yliopistotutkinnon suorittaneiden ja alan opiskelijoiden palvelu- ja etujärjestö. Kylterijäseneksi voi liittyä, kun opiskelee kauppatieteellistä perustutkintoa suomalaisessa yliopistossa. Suomen Ekonomeihin kuulutaan aina paikallisen kylteri- tai ekonomiyhdistyksen kautta. Liitolla ei siis ole suorajäsenyyttä, vaan kaikki jäsenet ovat jonkin paikallisen yhdistyksen jäseniä ja tätä kautta myös Suomen Ekonomien jäseniä.

Kuinka paljon on kylterijäsenen jäsenmaksu?

Kylterit kuuluvat Suomen Ekonomeihin oman kylteriyhdistyksensä kautta. Ekonomien kylterijäsenyys on ilmainen. Kylterit maksavat kuitenkin oman kylteriyhdistyksensä jäsenmaksun, joka on yleensä kertaluontoinen ja maksetaan opintojen alkaessa (pl. muutama poikkeus). Suomen Ekonomit hoitaa kylteriyhdistysten jäsenmaksujen maksuliikenteen ja tilittää jäsenmaksut yhdistyksille.

Halutessaan on kuitenkin mahdollista hankkia 25 euron hintainen KylteriPlus -palvelupaketti, jolla saa peruspalveluiden lisäksi Ekonomien laajemmat edut ja palvelut käyttöön jo opiskeluaikana.

Voiko samanaikaisesti olla kahden eri liiton jäsen?

Jäsenenä voi olla samanaikaisesti useammassakin eri liitossa. Sen sijaan kerrallaan voi kuulua vain yhteen työttömyyskassaan.

Mistä saa tietää oman jäsennumeron?

Jäsennumero löytyy esimerkiksi uutiskirjeestä, jäsenlaskusta ja Ekonomi-lehden takakannesta. Tarvittaessa apua saa myös kylliltä tai jäsenpalvelustamme.

Miten jäsenpalvelukanavaan kirjaudutaan?

Jäsenpalvelukanavaan voi kirjautua esim. puhelinnumerolla. Mikäli käyttää palvelua ensimmäistä kertaa, käyttäjätunnus on Ekonomien jäsennumero ja salasanana henkilötunnuksen loppuosa, kirjaimet isoilla kirjaimilla. Kirjautumisen jälkeen salasanan voi vaihtaa.

Mitä jos ei saa Ekonomien uutiskirjeitä tai muita viestejä?

Mikäli uutiskirjeemme ja muut viestimme eivät löydä perille, on syynä useimmiten väärä sähköpostiosoite jäsentiedoissa. Sähköpostin pääsee päivittämään kirjautumalla jäsenpalveluun esim. puhelinnumerolla. Myös kylli voi auttaa päivittämisessä. Joillakin viestimme menevät myös sähköpostin roskaposti- tai tarpeettomat-kansioon, joten nekin kannattaa tarkistaa.

Mikä KylteriPlus -palvelupaketti on, mitä se maksaa ja miten sen saa ostettua?

KylteriPlus on maksullinen (25 eur/vuosi) lisäpalvelupaketti, jolla kylterijäsen voi halutessaan laajentaa palveluvalikoimaansa missä tahansa opintojen vaiheessa.  Palvelupaketin myötä saa käyttöönsä henkilökohtaiset urapalvelut, oikeusturva- ja vastuuvakuutuksen, laajemman Kauppalehti-edun, Kauppalehti Option ja Faktan, osallistumisoikeuden Ekonomien ja paikallisten ekonomiyhdistysten tilaisuuksiin jo kylterinä opintojen vaiheesta riippumatta sekä mahdollisuuden hyödyntää pikamentorointia. Paketin voi halutessaan ostaa missä tahansa vaiheessa opiskeluja.

Tarkempi informaatio ja lisätietoa: www.ekonomit.fi/kylteriplus.

 • Mikäli et ole vielä jäsen, liity ensin. Sen jälkeen voit laajentaa palvelukokonaisuuttasi ostamalla KylteriPlussan.
 • Huom. Jos olet jo kylterijäsen, osta lisäpalvelupaketti jäsenpalvelusta osoitteesta: https://jasenpalvelu.ekonomit.fi/ – Huom. älä täytä enää liittymislomaketta.

KylteriPlus-palvelupaketti maksetaan saman tien yhdessä erässä.

Plussa-etuja päivitetään lukuvuosittain ja ilmoitetut edut ovat voimassa aina ko. lukuvuonna kerrallaan.

Huomioithan myös , että jos haluat pitää oikeusturva- ja vastuuvakuutuksen voimassa, on myös plussa pidettävä katkoitta voimassa. Uuden Plussa-kauden voi jatkossa 2kk ennen edellisen kauden päättymisestä ja uusi kausi starttaa päättyvän kauden jatkoksi.

Miten voi varmistaa onko KylteriPlus-lisäpalvelupaketti jo ostettuna tai mihin asti ostettu paketti on voimassa?

Asian pääsee tarkistamaan jäsenpalvelusta kirjautumalla osoitteessa https://jasenpalvelu.ekonomit.fi.  Käyttäjätunnuksena ensimmäisellä kirjautumiskerralla toimii jäsennumero ja salasanana henkilötunnuksen loppuosa, mahdollinen kirjain isolla-kirjaimella. Jatkossa pääset kirjautumaan esim. puhelinnumerollasi. Kirjautumisen jälkeen pääsee eteenpäin valitsemalla ”Omat tiedot”-valikosta ”Lisäpalvelut”. Mikäli KylteriPlus-paketti on hankittu, se näkyy nyt maksettuna tilaushistoriassa saatavissa olevien lisäpalveluiden alla. Tilaushistoriasta näet myös tarkat voimassaolopäivät.

Mitä tapahtuu KylteriPlussalle kun valmistun?

KylteriPlus on tarkoitettu plussaksi kylterijäsenyyden päälle. Kun valmistut ja jatkat ekonomijäsenenä, olet oikeutettu kaikkiin ekonomijäsenpalveluihin ja -etuihin eli vielä laajempaan palvelutarjontaan (katso ekonomien jäsenedut ja palvelut).

KylteriPlussaan kuuluva Kauppalehti-tilaus on voimassa ko. (ennakkoon ilmoitetun) Kauppalehti-jakson loppuun.

Mitä Kauppalehti-etu tarkoittaa ja miten sen saa käyttöön?

1.-6. vuosikurssin kylterit voivat halutessaan tilata digi-Kauppalehden veloituksetta Ekonomien jäsenetuna. Infoamme Kauppalehti-edun käyttöön ottamisesta syksyllä ja digilehti tilataan uutiskirjeessämme (tarkista myös roskapostikansio!) olevan linkin kautta suoraan Kauppalehdeltä.

Lukuoikeuden Kauppalehden digitaalisiin uutissisältöihin voi aktivoida välille 1.10.2019-31.5.2020.

Tilaukset tallennetaan saapumisjärjestyksessä eli mitä nopeammin tilaa, sitä pidempään pääsee nauttimaan jäsenedusta.

Tilausvaihtoehdot ovat:
• Kauppalehti Digi
Kauppalehti Digitilauksella saa rajattoman lukuoikeuden Kauppalehden digitaaliseen uutissisältöön ja -palveluihin, päivän lehden joka arkiaamu jo klo 4.30, jatkuvan uutisvirran 24/7, kiinnostavat teemat eri aloilta, entistä laajemman kansainvälisen uutissisällön, viimeisimmät pörssiuutiset ja -tiedotteet, näköislehdet, uutisarkistot, protestilistat ja paljon muuta.
KylteriPlus-palvelupakettiin kuuluva laajempi Kauppalehti-etu
Mikäli haluaa laajemman Kauppalehti-edun, voi hankkia KylteriPlus-lisäpalvelupaketin ja maksettua sen saa mailitse linkin edun käyttöönottoon (& ohjeistuksen muihin KylteriPlus-lisäpalveluihin liittyen). Laajemman edun piirissä olevat eli KylteriPlussalaiset saavat Kauppalehden sekä Kauppalehti Option välille 2.9.2019-14.8.2020.

Kauppalehti VIP-tilaukseen kuuluu tammikuusta 2020 alkaen myös Kauppalehti Fakta, johtamisen erikoislehti. Tämä muutos ei vaadi plussalaisilta lisätoimenpiteitä. Kerran kuussa Kauppalehden välissä tuleva lehti auttaa tuomaan suomalaiseen työelämään parempaa johtamista. Sekä Kauppalehti Fakta että Kauppalehti Optio ilmestyvät torstaisin.

Mikä on syynä jollei Kauppalehteä kuulu?

Kylterijäsenen Kauppalehti-digietu kuluu 1.-6. -vuosikurssien opiskelijoille ja tilaus tulee itse aktivoida uutiskirjeessämme infotun linkin kautta. (Huom. uutiskirjeemme menevät joillakin roskaposti-kansioon.)

Huom. Etu on muuttunut aiemmasta ja se pitää nyt sisällään Kauppalehden digilehden välille 1.10.2019-31.5.2020.

Jos Kauppalehti digi on tilattu (tilaus tehtävä joka lukuvuosi uudelleen), mutta sitä ei kuulu, kannattaa tarkistaa jäsenpalvelukanavan kautta että osoitetiedot ovat oikein. Almalla ongelmatilanteissa auttaa laura.keskinen@almamedia.fi. Myös Kauppalehden asiakaspalvelu vastaa kysymyksiin: 010 6658110, kl.asiakaspalvelu@almamedia.fi.

Mistä muualta saa tietoa Ekonomien palveluista ja toiminnasta?

 • Ekonomi-lehdestä
 • Kyltereiden uutiskirjeestä (Tarkista jäsenpalvelukanavasta että yhteystietosi ovat ajan tasalla ja tsekkaa myös roskapostikansio!)
 • Facebookista: Suomen Ekonomit – Finlands Ekonomer, Kylterit
 • Twitteristä: @SuomenEkonomit
 • LinkedInistä: Suomen Ekonomit
 • Instagramista: suomenekonomit
 • Ekonomien Blogista
 • Muista myös kyllien omat somekanavat!

Mikä KOKO-kassa on ja miten se hyödyttää opiskelijaa?

KOKO-kassa (entinen IAET-kassa) on mm. insinöörin, arkkitehtien ja ekonomien työttömyyskassa. Kassan jäsenillä, jotka täyttävät työssäoloehdon, on mahdollisuus saada ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa tilanteessa, jossa työtä ei ole tarjolla. Työttömyyskassaan liittyminen tapahtuu Ekonomien jäsenpalvelukanavan kautta, lisäämällä omiin tietoihin työpaikkatiedot ja sen jälkeen palveluihin kassan jäsenyys. Liittymishetkellä on oltava palkkatyössä (esim. kesätöissä tai osa-aikatöissä).

Kassan vuosimaksu on 66 euroa (vuonna 2020), ja se on verovähennyskelpoinen.

Kassaan kannattaa liittyä jo opiskeluaikana, sillä jos työtä ei löydy heti valmistumisen jälkeen, voi saada KOKO-kassasta ansiopäivärahaa, jos täyttää työssäoloehdon. Työssäoloehdon voi täyttää jo opiskeluaikana esim. kesätöillä. Ansiopäiväraha on huomattavasti suurempi kuin Kelan työttömyysetuus. Jäsenmaksu maksaa itsensä nopeasti takaisin, jos on työtön, vaikka vain pari viikkoa.

Ansiopäivärahan maksamisen ehtona on, että on ollut 26 viikkoa työssä (yli 18h/vko) työttömyyskassan jäsenyysaikana. Palkan on oltava työehtosopimuksen mukainen, tai jollei alalla ole työehtosopimusta, kokoaikatyön palkan vähintään 1236€/kk (2020). Lisäksi on tärkeää säilyttää kaikki työsopimukset, palkkalaskelmat ja työtodistukset.

Työssäoloehto täyttyy esimerkiksi:
•    Kahden kesän kokoaikaisista 3kk kesätöistä
•    Yhden kesän kokoaikaisesta 3kk kesätyöstä ja 3kk osa-aikatöistä (työaika yli 18h/vko)
•    Puolen vuoden kokoaikaisesta sijaisuudesta
•    Myös työharjoittelu voidaan huomioida, jos työaika ja palkka ovat kuten edellä mainittu


Lisätietoa KOKO-kassasta:https://kokokassa.fi/

Mikä on KPV?

KPV on kylteripuheenjohtajien verkosto, joka koostuu nimensä mukaisesti kaikkien 14 kylteriyhteisön puheenjohtajista. Verkosto toimii kauppatieteellisten opiskelijayhteisöjen yhdistäjänä ja edunvalvojana sekä jäsentensä keskustelu- ja kokemustenvaihtofoorumina sekä kylterien yhteishengen ja imagon vahvistajana.