Bisneskirja_finalistikirjat_2022

Suomen Ekonomien Bisneskirja -palkinto jaetaan joka toinen vuosi, ja se on arvoltaan 30 000 euroa. Palkintosumma luovutetaan kirjan tekijälle/tekijöille Kaupallisten ja teknillisten tieteiden tukisäätiön Ekonomit-rahastosta. Palkinto on tunnustus erityisen laadukkaalle kauppa- ja taloustieteellistä alaa käsittelevälle tai soveltavalle teokselle, joka puhuttelee ajankohtaisuudellaan ja käsittelytavallaan laajoja kohderyhmiä.

Tänä vuonna Bisneskirja-palkintoa tavoitteli ennätykselliset 50 kirjaa, joiden joukosta esiraati valitsi viisi finalistikirjaa. Arviointikriteereinä olivat muun muassa kirjan ajankohtaisuus, uutuusarvo, asiantuntemus, sovellettavuus käytännössä ja viestinnällisyys.

Bisneskirja-kilpailun finalistikirjat

Finalisteiksi ylsivät Bisnesantropologia, Inhimillinen strategia, Strategiana asiakaskokemus, Toimitusjohtaja sekä Työnantajabrändi ja työntekijäkokemus.

Mikko Leskelän Bisnesantropologia-teoksen ajatuksena on, että monimutkaista maailmaa ymmärtääkseen on sovellettava kaikkia niitä linssejä, joilla maailmaa tieteessä tutkitaan. Teosta kirjoittaessa Leskelälle valkeni, kuinka yksipuolinen kuva jokaisen tieteenalan näkökulma maailmaan on.

Paula Kilpisen Inhimillinen strategia -teoksen ajatuksena on, että strategia pitää inhimillistää, jotta ihmiset ymmärtävät sen. Lisäksi ihmiset pitää saada tuntemaan strategia omakseen ja sitoutumaan siihen.

Hannu Saarijärven ja Pekka Puustisen Strategiana asiakaskokemus -teos vastaa kysymyksiin, mitä asiakaskokemus konkreettisesti tarkoittaa ja miten se voidaan ottaa osaksi sekä strategista suunnittelua että jokapäiväistä tekemistä.

Hannu-Matias Nurmen Toimitusjohtaja-teoksen tarkoituksena on auttaa toimitusjohtajia onnistumaan tehtävässään mahdollisimman hyvin. Kirja maalaa toimitusjohtajuuden elinkaaren aina toimitusjohtajaksi valitsemisesta tehtävässä toimimiseen ja lopulta siitä luopumiseen.

Miikka Huhdan ja Visa Myllyntauksen Työnantajabrändi ja työntekijäkokemus -teos opastaa, kuinka rakennetaan vetovoimainen työpaikka. Kilpailu työntekijöistä on kiihtynyt, ja organisaatioiden tulee viimeistään nyt aloittaa systemaattinen työ tarvitsemiensa osaajien houkuttelemiseksi ja pitämiseksi. 

Video vie sinut finalistien julkistamistilaisuuden tunnelmiin:

Bisneskirja-lukupiirit

Finalistikirjoista järjestetään kaikille avoimet ja maksuttomat lukupiirit, joissa kirjailijat jakavat ajatuksiaan bisneskirjojen takaa ja vastaavat yleisön kysymyksiin. Lisäksi lukupiireissä on mahdollisuus keskustella pienryhmissä kirjan herättämistä ajatuksista muiden osallistujien kanssa. Lukupiirit järjestetään virtuaalisessa muodossa.

Lukupiirien aikataulu:

  • 10.1.2023: Bisnesantropologia (Mikko Leskelä)
  • 17.1.2023: Toimitusjohtaja (Hannu-Matias Nurmi)
  • 24.1.2023: Strategiana asiakaskokemus (Hannu Saarijärvi & Pekka Puustinen)
  • 31.1.2023: Inhimillinen strategia (Paula Kilpinen)
  • 7.2.2023: Työnantajabrändi ja työntekijäkokemus (Miikka Huhta & Visa Myllyntaus)

Äänestä ja voit voittaa lahjakortin

Haluamme kuulla juuri sinun näkemyksesi finalistikirjoista. Mikä kirjoista on tehnyt sinuun suurimman vaikutuksen? Äänestä suosikkiasi ja voit voittaa 100 euron arvoisen bisneskirjalahjakortin. Palkintoja arvotaan viisi kappaletta. Äänestys on avoinna 10.10.2022–10.2.2023.

Yleisön suosikki palkitaan 5 000 eurolla.

Kirja-alennukset Ekonomien jäsenille

Suomen Ekonomien jäsenenä saat 30 prosentin alennuksen finalistikirjoista, kun ostat ne kustantajien verkkosivujen kautta ja käytät ostaessasi etukoodia. Saat etukoodit jäsensovellus eLoungen kautta. Koodit ovat voimassa 28.2.2023 asti.

Voittajien julkistus

Bisneskirja-palkinnon voittajan valitsee kolmihenkinen palkintoraati, jonka edustajiksi on kutsuttu Microsoft Suomen toimitusjohtaja Mervi Airaksinen, LUT-yliopiston työelämäprofessori Sami Sykkö ja Suomen Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki.  

Bisneskirja-palkinnon voittaja ja yleisön suosikki julkistetaan palkinnonjakotilaisuudessa 15. helmikuuta 2023. Kaikille avoin ja maksuton tilaisuus järjestetään Helsingin keskustakirjasto Oodissa klo 17 alkaen.

Bisneskirja-kilpailun aikataulu

lokakuu 2022: Finalistikirjat julkistettiin 10.10. Tutustu raadin perusteluihin.

tammi–helmikuu 2023: Finalistikirjoista järjestetään virtuaaliset lukupiirit, joissa kirjailijat avaavat näkemyksiään ja osallistujat pääsevät keskustelemaan kirjoista pienryhmissä muiden kanssa. Ilmoittaudu lukupiireihin.

helmikuu 2023: Bisneskirja-palkinnon voittaja ja yleisön suosikki julkistetaan palkinnonjakotilaisuudessa 15. helmikuuta 2023.

Ajankohtaisia uutisia koskien kilpailua

Ota yhteyttä

Kilpailuun liittyvät asiat:

Hankia Tanja
Asiakaskokemusasiantuntija
p. +358503012664

Yhteistyöasiat:

Grönholm Salla
Asiantuntija, jäsenedut ja asiakaskokemus
p. +358405159491
Suomen Ekonomien Bisneskirja palkinto 2022_logo

Suomen Ekonomien Bisneskirja -palkinto

#bisneskirjapalkinto