Suomen Ekonomien jäsenyys ulkomailla

Myös ulkomailla asuessasi voit käyttää Suomen Ekonomien monipuolisia palveluja hyödyksesi. Jäsenpalvelusta löydät sähköiset palvelumme sekä muun muassa webinaaritallenteita ja podcasteja, joita voit kuunnella ajasta ja paikasta riippumatta.  

Suomen Ekonomien jäsenyyden vaihtoehdot ulkomailla:

  1. Nykyisen jäsenyhdistyksen ulkomailla asuva jäsen (normaali jäsenmaksu, sisältää Talouselämän digitilauksen) 
  2. Expatriaattiekonomien ulkomailla asuva jäsen (ei yhdistysmaksua, sisältää Talouselämän digitilauksen)
  3. Expatriaattiekonomien lepojäsen (ei Talouselämä- tai Forum-lehteä, edullisempi jäsenmaksu)

Lue lisää jäsenmaksuista.

Miten toimia ennen ulkomaille lähtöä?

Ota muuttovaiheessa yhteyttä jäsenpalveluumme ja ilmoita uudet yhteystietosi, jotta saat postisi viivytyksettä ja mahdolliset muutokset jäsenmaksuusi heti. Mahdolliset jäsenyhdistysmuutokset vaikuttavat seuraavan vuoden jäsenmaksuun.

Tärkeää on myös tarkistaa kassan jäsenyys, koska työttömyysturva ei kaikissa tapauksissa ole voimassa ulkomailla.

Kun lähdet ulkomaille voit ilmoittaa Suomen Ekonomeihin paluuajan, jolloin Suomen Ekonomeista lähestytään sinua esimerkiksi sähköpostilla ja kerrotaan jäsenyydestä ja tarjolla olevista palveluista ja eduista.

Kansainvälinen yhteistoiminta ja vierasjäsenyys

Suomen Ekonomeilla on aktiiviset yhteydet ulkomaille. Pohjoismaiset ekonomit ovat pitäneet yhteyttä jo yli puolen vuosisadan ajan. Suomen Ekonomit on yksi Nordiska Civilekonomförbundetin, NCF:n, perustajajäsenistä.

Yhteistoimintaa on erityisesti koulutuspolitiikassa ja jäsenpalveluissa. NCF tuottaa muun muassa pohjoismaisen palkkatutkimuksen Civilekonomer i Norden, josta on hyötyä Suomen Ekonomien jäsenelle harkitessaan työskentelyä Pohjoismaissa.

Suomen Ekonomien jäsenyys oikeuttaa automaattisesti vierasjäsenyyteen Ruotsissa ja Norjassa

Kun siirryt määräajaksi Ruotsiin tai Norjaan, ota yhteyttä asemaasi ekonomijärjestöön:

Voit käyttää järjestön palveluja ja osallistua tilaisuuksiin kuten paikallinen jäsen. Vierasjäsenyys ei kuitenkaan koske oikeusturvavakuutusta eikä työttömyysturvaa. Näistä sinun kannattaa aina erikseen kysyä Suomen Ekonomeista.