Lakineuvontamme apunasi

Juristimme auttavat sinua henkilökohtaisesti työelämän oikeudellisissa asioissa. Muista hyödyntää myös muut lakityökalumme!


Hyödynnä henkilökohtainen lakineuvonta

Juristimme auttavat sinua kaikissa työlainsäädäntöön liittyvissä tilanteissa, esimerkiksi:

 • työ- tai osakassopimuksen laatiminen
 • työpaikan vaihdokseen tai irtisanomiseen liittyvät kysymykset
 • perhevapaalle tai osa-aikaeläkkeelle siirtyminen
 • työoikeudellinen neuvonta työnantajan näkökulmasta
 • työelämän juridiset pelisäännöt yrittäjänä

Saat apua riippumatta siitä, oletko työntekijä-, työnantaja- tai yrittäjäasemassa. Voit joko soittaa juristien päivystysnumeroon tai varata itsellesi sopivan hetken ajanvarauskalenteristamme.

 

Hyödynnä muut lakityökalumme ja etumme

eLakipalvelu - vastauksia työelämän kysymyksiin lakitietopankista


eLakipalvelustamme saat helposti ja nopeasti vastauksia yleisimpiin työoikeudellisiin kysymyksiin, esimerkiksi:

 •     Voiko määräaikaisen työsopimuksen irtisanoa?
 •     Mikä on koeaikani pituus?
 •     Kuinka pitkästä kilpailukiellosta voidaan työsopimuksessa sopia?

Palvelussa valitset aihealueen, vastaat sinulle esitettyihin tarkentaviin kysymyksiin ja saat tekemiesi valintojen kautta vastauksen tai toimintasuosituksen. Kysymykset ja vastaukset koostuvat yleisimmin kysytyistä asioista ja ovat suuntaa antavia. eLakipalvelu löytyy kirjautumalla jäsenpalveluumme ja on käytettävissäsi 24/7.

Vastuu- ja oikeusturvavakuutus turvanasi

Lakimiehemme tarjoavat neuvotteluapua kiistatilanteissa. Mikäli neuvottelut eivät tuota haluttua lopputulosta ja haluat viedä asiasi liiton ulkopuolisen asiamiehen avustuksella oikeuden ratkaistavaksi, käytössäsi on tietyin vakuutusehdoin liiton vastuu- ja oikeuturvavakuutus oikeudenkäyntikulujen korvaamista varten.

 

Fondian VirtuaaliLakimies-palvelun yrittäjän asiakirjamallit maksutta

VirtuaaliLakimies on Fondian juristien laatima lakitietopankki, joka tarjoaa yrityksille maksutta juridista perustietoa päivittäisen liiketoiminnan hoitamisen tueksi. Virtuaalilakimies sisältää yhteensä yli 1700 artikkelia suomeksi ja englanniksi, jotka käsittelevät yrittäjille tärkeitä juridisia kysymyksiä kattavasti, selkeästi ja luotettavasti. Tietopankki kattaa yritystoiminnan kannalta kymmenen tärkeintä juridiikan aluetta työoikeudesta yhtiöoikeuteen toimien kattavana tietolähteenä koko yrityksen henkilökunnalle.

Ekonomien jäsenetuna saat maksutta käyttöön VirtuaaliLakimiehen asiakirjamallipaketin (arvo 240 e/v).

Asiakirjamallipaketti kattaa yli 150 asiakirjamallia laatimisohjeineen, esimerkiksi:

 •     yhtiön perustamiseen liittyvät asiakirjamallit
 •     työsopimukset
 •     yhteistyöneuvotteluihin liittyviä asiakirjamallit

Palvelun käyttöönotto tapahtuu rekisteröitymällä osoitteessa www.virtuaalilakimies.fi ja antamalla kampanjakoodi, jonka löydät kirjautumalla Ekonomien jäsenpalveluun.

Fondian Yrittäjän lakipalvelu -puhelinkonsultaatio

Lakipalveluyritys Fondia tarjoaa yrittäjäjäsenillemme oikeudellista neuvontaa puhelinkonsultaationa. Voit varata 15 minuutin ilmaisen puhelinajan Fondian lakimiehelle koskien osakassopimusta, konsultti-/alihankintasopimusta tai yhtiöoikeudellisia toimivalta- ja rahoituskysymyksiä. Fondian kysymykseesi perehtynyt lakimies soittaa sinulle lähipäivien aikana. Mikäli kysymyksesi on niin laaja tai monimutkainen, ettei 15 minuuttia riitä tähän ilmaiseen konsultointiin, voit neuvotella Fondian kanssa laajemmasta maksullisesta toimeksiannosta asiaasi liittyen.

Jätä yhteydenottopyyntö Fondialle jäsenpalvelussamme Yrittäjän lakiapu -kohdassa (vaatii kirjautumisen).