Esiraati valittu, arviointityö alkaa

Kilpailuaika on päättynyt ja määräaikaan mennessä Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinto-kilpailuun ilmoitettiin 24 teosta. Esiraati arvioi kaikki teokset ja neljästä kuuteen finalistia julkaistaan lokakuun lopulla. Kilpailun esiraadin muodostavat:

Maria Ampiala, liiketoimintajohtaja, Alma Talent/Talentum Pro

Niina Kämäräinen, toimitusjohtaja, Enilar Oy sekä kylteri/LUT

Pekka Mattila, professori (Professor of Practice) & toimitusjohtaja, Aalto EE

Hanna Partanen, toiminnanjohtaja, FEE Suomi/Ympäristökasvatus

Hannu Simström, Filosofian tohtori, KTM, Simström Oy

Taru Tujunen, toimitusjohtaja, Ellun Kanat
 

Esiraatiin on haettu monipuolista kokemusta, näkemystä ja osaamista. Mukana on tunnettujen asiantuntijoiden lisäksi aina myös yksi kylteri- ja yksi ekonomijäsen. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana on myös kustantajan edustaja. Tarkoitus on, että edustus on kiertävä, jolloin kaikki kustantajat kutsutaan vuorollaan mukaan. Arvioinnin riippumattomuus ja puolueettomuus varmistetaan siten, että kustantajan edustaja ei arvioi edustamansa yrityksen kustantamia kirjoja.

Lisää tietoa kilpailun etenemisestä elokuussa. Pysy kuulolla!
 

Kirjallisuuspalkinto jaetaan parhaalle yrityskirjalle

Ekonomiliiton kirjallisuuspalkinto - logo Joka toinen vuosi jaettava Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinto jaetaan jälleen vuodelta 2016, 11. kerran. Palkintosumma on huikeat
30 000 euroa, vastaava kuin Finlandia-palkinnossa ja se jaetaan apurahana Kaupallisten ja teknillisten tieteiden tukisäätiön (Kaute) rahastosta. Palkinto on tunnustus erityisen laadukkaalle ja ajankohtaiselle suomalaiselle teokselle, painetulle tai sähköiselle, joka edustaa kauppatieteellisiä osaamis- ja tutkimusalueita. Se on myös ainut yrityskirjapalkinto Suomessa.

Palkinnon tavoitteena on kannustaa ekonomeja kehittämään itseään ja omaa osaamistaan lukemalla hyviä suomalaisia yrityskirjoja sekä antaa näkyvää tunnustusta kirjoittajalle tai kirjoittajaryhmälle, joka on aikaansaanut erityisen ansiokkaan teoksen. Palkinnon kautta haluamme lisäksi kohottaa suomalaisen yrityskirjallisuuden arvotusta ja tasoa myös kansainvälisessä vertailussa sekä vahvistaa Suomen Ekonomien merkitystä suomalaisen liiketoimintaosaamisen edistäjänä.

Vuoden 2016 kilpailuun voivat osallistua teokset, jotka on julkaistu aikavälillä 1.7.2014–30.6.2016. Kilpailun esiraati puntaroi ilmoitetut kirjat heinä–syyskuussa ja valikoi niistä palkintoehdokkaat siten, että ne ovat julkistettavissa lokakuun alussa 2016. Sen jälkeen erillinen palkintolautakunta arvioi finalistit. Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinto julkistetaan ja palkinnot jaetaan helmikuussa 2017.

Yrityskirja – siis mikä?

Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinto voidaan myöntää teokselle, joka:

• käsittelee yritystoiminnan tai sen yhteiskunnallisten edellytysten kehittämistä,
• tukee organisaatioita niiden johtamisen ja liiketoiminnan tehostamisessa, tai
• edistää näitä alueita käsittelevän tieteellisen tutkimuksen kytkemistä käytäntöön.
 

Sixten Korkmanin Talous ja utopia voitti kirjallisuuspalkinnon 2014

"Sixten Korkmanin Talous ja utopia luo ymmärrystä, joka auttaa näkemään talouden kuvaa kokonaisvaltaisemmin ja sikäli edistää tänä vaikeana aikana haasteellista pidemmän tähtäimen päätöksentekoa", Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinnon palkintoraati perusteli valintaansa.

Palkintoraati totesi myös, että tämä kirja jokaisen poliitikon tulisi ehdottomasti lukea. "Talous ja politiikka -teos kehittää koko kansakunnan kannalta tärkeää osaamista ja edistää vastuullisuutta – avaa samalla oven kansainväliseenkin jatkokeskusteluun.
Teoksen on kustantanut Docendo.

Voittajakirjalle raati päätti antaa 24 000 euroa ja tunnustuspalkintona 6 000 euroa Karl-Erik Michelsenin Kone – Perhe, yrittäjyys ja yritys teollisuuden vuosisadalla -teokselle, jota raati muun muassa luonnehti mielenkiintoiseksi kuvaukseksi johtamisesta ja johtajan persoonan ja johtamisfilosofian merkityksestä. "Ei kaunisteltu ja siksi herättää ajatuksia johtamisen arjesta." Kirja ilmestyi Otavan kustantamana.

Ota yhteyttä

Projektipäällikkö

Anu Varpenius

p. +358201299214

anu.varpenius@ekonomit.fi