”Tapahtumaviikonlopun tunnelma oli jännittävä ja kilpailu todella tiukka. Erityisesti case-tehtävät oli ratkaistu todella taitavasti. Kärkikolmikko oli aivan muutaman pisteen päässä toisistaan. Voittajajoukkue teki vahvan tuloksen teoriakokeessa sekä heidän case-tehtävän ratkaisu oli toimiva ja esitys äärimmäisen vakuuttava”, kertoo tuomariston puheenjohtaja, Suomen Ekonomien koulutuspolitiikan erityisasiantuntija Lotta Leinonen.

Biz Potential on Suomen Ekonomien ja Danske Bankin järjestämä kauppa- ja taloustieteiden opiskelijoille suunnattu kilpailu. Kilpailussa testataan opiskelijoiden talous- ja bisnesosaamista akateemisiin teemoihin perustuvan teoriakokeen sekä ongelmanratkaisukykyä vaativien case-tehtävien avulla.

Kisan voittanut Boomin joukkue palkittiin 3 000 €:n palkinnolla sekä kylteriyden Suomen mestari -tittelillä. Toiseksi tullut KY:n joukkue sai 2 000 € ja kolmanneksi tullut Probba 1 000 €.

Kilpailun kolme parasta joukkuetta pääsevät edustamaan Suomea pohjoismaiseen kauppa- ja taloustieteiden opiskelijoiden Nordic Championship in Business and Economics -kilpailuun, joka järjestetään Ruotsissa syksyllä 2024.

Biz Potential 2024 -kilpailu oli avoin kaikille Suomen Ekonomien opiskelijajäsenille. Karsintakierroksella osallistujia oli jokaisesta kauppatieteen ainejärjestöstä ympäri Suomen yhteensä 32 joukkuetta. He kisasivat paikasta finaaliviikonloppuun, joka järjestettiin Lappeenrannassa LUT-yliopiston kampuksella Skinnarilassa.

Finaaliviikonloppuna 15 joukkuetta teki teoriakokeen ja vaativan case-tehtävän, ja neljä parasta jatkoi nopeatempoiseen superfinaaliin. Superfinaalissa joukkueet nousivat lavalle ja vastasivat tiuhalla tahdilla tulleisiin monivalintakysymyksiin. Ensimmäistä kertaa koko viikonloppu ja kaikki case-esitykset järjestettiin vain englannin kielellä.