Edellisen kerran opetuspalkinto myönnettiin valtakunnallisen liiketoimintaosaamisen verkko-opintokokonaisuuden eli LITOn kehittäjille, joista osa kuvassa.

Jos jokin on opetuksessa ollut pinnalla viimeisen vuoden aikana, se on etäopetus. Siksi Suomen Ekonomit palkitsee tänä vuonna opetuspalkinnollaan opettajan, joka on osoittanut erinomaista kykyä toimia ketterästi ja luovasti virtuaalimaailmassa sekä pystynyt tukemaan opiskelijoiden oppimista etäyhteyksien varassa. 

”Teema oli tänä vuonna itsestään selvä, sillä etäopetus on leimannut kaikkien opiskelijoiden arkea vahvemmin kuin ehkä mikään muu”, koulutuspolitiikan erityisasiantuntija Mika Parkkari sanoo.  

Hyvää opetusta on syytä nostaa esiin 

  
Suomen Ekonomit tukee Opetuspalkinnolla kauppatieteellisen alan opetuksen kehittämistä. Kilpailussa haetaan toimivia ja innovatiivisia käytänteitä, jotka voivat toimia esimerkkeinä hyvästä opetuksesta kaikille yliopistoille sekä olla toimintatapana levitettävissä.  

Opetuspalkinto nostaa esiin hyvän opetuksen tärkeyden ja merkityksen kauppatieteiden opiskelijoille.  

  
“Myös voittajille on merkityksellistä, että ehdotukset tulevat suoraan heidän opiskelijoiltaan. Hyvästä opetuksesta ei varmasti palkita yliopistoissa liikaa”, Parkkari sanoo.  

Kylteriyhteisöjen on nyt aika ilmoittaa ehdokkaansa 

Kauppatieteiden opiskelijoiden kylteriyhteisöt voivat esittää palkinnon saajaa tai saajia vuosittain vaihtuvan teeman mukaisesti.  

Palkinnon suuruus vuonna 2021 on 6 000 euroa, ja se myönnetään KAUTE-säätiön varoista. KAUTE-säätiö edistää kauppatieteellistä ja teknillistieteellistä opiskelua, opetusta ja tutkimustoimintaa. Voittaneen esityksen tehnyt kylteriyhteisö palkitaan lisäksi 1 000 eurolla.   

Kilpailuaika alkaa maanantaina 8.3.2021 ja päättyy keskiviikkona 23.4.2021 klo 23.59, johon mennessä kylteriyhteisöt voivat tehdä esityksensä.  Tutustu kilpailuohjeisiin ja ilmoita ehdokkaita tästä.

Voittaja valitaan Opetuspalkintoraadin kokouksessa 24.5.2021. Voittaja julkistetaan ja hänet palkitaan juhlavissa merkeissä syksyllä 2021 myöhemmin tiedotettavalla tavalla.  

Lisätietoja:

Parkkari Mika
Työmarkkinatoiminnan ja yhteiskuntavaikuttamisen erityisasiantuntija
p. +358400802145