Hallituksen kehysriihen jälkeen keskustelu Suomen talouden tilasta käy kuumana – myös Taloudentekijöissä. Miksi Martin haluaisi ottaa 100 miljardia lisää velkaa? Vaikuttaako yhden prosentin veronkorotus vai yhden prosentin nousu työllisyysasteessa enemmän valtion talouteen? Miksi Ruotsi rökittää Suomen talouskasvussa ja työllisyydessä? Mitä yhteistä on TKI:llä, megainvestoinneilla ja työperäisellä maahanmuutolla?

Jaksossa pureudutaan myös Akavan ja muiden työmarkkinajärjestöjen rooliin taloudentekijänä. Onko Akava onnistunut missään oikeasti vai onko se vain kapula politiikan ja talouden rattaissa? Entä toimiiko kolmikanta parlamentarismin apuna vai sen kustannuksella?

Katan ja Martinin vieraana on yhteiskunnallisen vaikuttamisen moniottelija, korkeakoulutettujen työmarkkinajärjestön Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Voit kuunnella jaksot SpotifyssaSoundCloudissaApple Podcastissa ja Google Podcastissa tai katsoa ne Youtubessa. Ehdota aihetta tai anna palautetta: taloudentekijat@ekonomit.fi

Katso Suomen Ekonomien kaikki eri podit tästä.