osaamiskomitearyhmä Piritta Jokelainen, Sanja Mursu ja Suvi Eriksson

Osaamiskomitea-podcastia voit kuunnella täällä

Osaamisen ja koulutuspolitiikan asiantuntijat Piritta JokelainenSanja Mursu ja Suvi Eriksson ovat polkaisseet pystyyn Osaamiskomitea-podcastin. Komitean ensimmäinen istunto tärähtää eetteriin perjantaina 12.4.2019. Osaamiskomitea perustettiin keskustelemaan ja ottamaan kantaa osaamisen, elinikäisen oppimisen, työn ja tulevaisuuden ajankohtaisiin teemoihin ja ikuisuuskysymyksiin. 

”Tuntuu kuin kaikki puhuisivat tällä hetkellä työn murroksesta, jatkuvasta oppimisesta ja osaamisen kohtaanto-ongelmista. Herääminen kaikkien jatkuvan oppimisen tarpeeseen näkyy hyvin myös siinä, miten viime aikoina haasteen parissa on työskennelty monella areenalla ja julkaistu läjäpäin asiaan liittyviä raportteja, selvityksiä ja linjauksia. Nimesimme jopa komitean ensimmäisen istunnon ’Raporttisuman puruksi’, koska pyrimme helpottamaan luku-urakkaa nostamalla esiin keskeisimpiä huomioitamme julkaisuista”, Yhteiskunta-alan korkeakoulutetuissa (YKA) työskentelevä Piritta Jokelainen avaa podcastin syntytarinaa. 

Kolmikko on tehnyt yhteistyötä koulutus- ja osaamisasioiden parissa jo vuosia, ja siksi yhteiseen podcast-projektiin lähteminen oli helppoa ja luontevaa. 

”Huomasimme oppivamme keskusteluissa paljon toisiltamme. Miksipä emme siis jakaisi ajatuksiamme ja oppimiskokemuksiamme laajemmallekin? Elinikäisestä oppimisesta keskustellessa löytyy sellaisiakin asioita, esimerkiksi koulutuksen rahoitukseen liittyen, joista me Osaamiskomitealaisetkin olemme erimielisiä. Toivottavasti istuntomme auttavat ratkomaan myös niitä kysymyksiä”, KT Kuntatyönantajilla työskentelevä Sanja Mursu toivoo. 

Huumoriakaan komitea ei kaihda, päinvastoin. Ensimmäisessä podcast-istunnossaan asiantuntijat muun muassa pohtivat voisivatko ’Keskitetty suunnittelua tukeva toimielin’ tai ’Toimeenpanomandaatti’ olla hyviä nimiä bändeille ja minkälaista musiikkia bändit soittaisivat.  

”Puhumme tärkeistä, Suomen tulevaisuudenkin kannalta aivan keskeisistä asioista, mutta ehkä erityisesti vakavien asioiden äärellä on välillä tarpeen keventää tunnelmaa. Ehkä koulutus- ja osaamiskeskusteluun eksyy uusiakin ihmisiä, kun asioista saa välillä puhua myös hitusen rennommin ja huumorillakin”, rohkaisee Suvi Eriksson Suomen Ekonomeilta. 

***
Osaamiskomitea kokoontuu istuntokauden aikana joka toinen viikko. Komitean istuntoja pääset kuuntelemaan täällä

Kysy, kommentoi ja keskustele Twitterissä käyttämällä aihetunnistetta #osaamiskomitea. 

Osaamiskomitean jäsenet tavoitat Twitterissä tunnuksilla @PirittaJ, @SuviEriksson ja @SanjaMursu, tai perinteisemmillä viestintävälineillä alla olevia yhteystietoja käyttäen: 

Suvi Eriksson
Suomen Ekonomit
suvi.eriksson AT ekonomit.fi
040 848 8935 

Piritta Jokelainen
Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut
piritta.jokelainen AT yka.fi
050 320 8969 

Sanja Mursu
KT Kuntatyönantajat
sanja.mursu AT kt.fi
040 515 9978