Julia Thurén saa Talouskinkereille vieraakseen talousasiantuntijoita Suomen huipulta.

Taloustieteen keskus Helsinki GSE julkaisi uuden, kaikille avoimen Miten talous toimii -verkkokurssin. Suomen Ekonomit järjestää verkkokurssin opiskelua tukevan opintopiirin eli Talouskinkerit.

Talouskinkerit vetää talous- ja raha-aiheisiin erikoistunut toimittaja, bloggaaja ja tietokirjailija Julia Thurén, joka saa vieraakseen talousasiantuntijoita Suomen huipulta. Mukana ovat esimerkiksi Sixten Korkman, Merja Mähkä ja Martin Paasi.

Kinkerit käynnistetään torstaina 28.10.2021 ja ohjelma jatkuu seitsemän viikon ajan. Virtuaalitapaaminen on aina torstaisin klo 18–18.45. Tapaamisten välillä voit keskustella ja verkostoitua muiden osallistujien kanssa Talouskinkerien LinkedIn-ryhmässä.

Jokainen voi osallistua Talouskinkereille omalla tavallaan, joko yhdessä oppien tai jälkikäteen kuunnellen.

Talouskurssi käsittelee talouden vaikutuksia elämäämme

Talouskurssi on käytännönläheinen ja ajankohtainen, suomenkielinen verkkokurssi. Se on jaettu seitsemään eri osaan, joihin syvennytään Talouskinkereillä Julia Thurénin ja vaihtuvien asiantuntijavieraiden johdolla.

Luvuissa käsitellään talousjärjestelmiä ja niiden historiaa, markkinoiden toimintaa, sijoittamista ja pankkeja sekä talouskasvun syntyä ja suhdanteita. Globaalit haasteet -luku käy läpi ilmastonmuutokseen, väestön ikääntymiseen ja digijätteihin liittyviä erityisiä kysymyksiä talouden näkökulmasta.

Kurssin suoritettuaan opiskelijalla on hyvä yleiskäsitys talouden perusteista ja uusia työkaluja erilaisten yhteiskunnallisten ilmiöiden hahmottamiseen.

Talouskurssin on toteuttanut Aalto-yliopiston, Hankenin ja Helsingin yliopiston yhteinen Taloustieteen keskus Helsinki GSE. 

Talouskinkerit tukena ja inspiraationa talouskurssin suorittamisessa

Talouskinkerien toteutustapa on ainutlaatuinen ja innostava. Kyseessä on yhteinen oppimiskokemus, jossa osallistujat saavat mielenkiintoisten vieraiden kautta talouteen myös uusia näkökulmia.   

Talouskinkerien virtuaalitapaamiset toimivat kuitenkin myös itsenäisinä kokonaisuuksina. Kinkereille voi hyvin osallistua, vaikkei suorittaisikaan talouskurssia.

Suomen Ekonomit haluaa olla mukana tekemässä Suomesta maailman osaavinta talouskansaa, joten Talouskinkereille voi osallistua kuka tahansa!

Talouskinkerien ohjelman, tallenteen ja päivittyvät sisällöt löydät osoitteesta www.ekonomit.fi/talouskinkerit.

Kuva: Paula Virta