Kiire, huono johtaminen ja liiallinen työkuorma voivat johtaa uupumiseen, joka on iso trendi myös globaalisti. Tulevatko työhön liittyvät paineet työympäristöstä vai asiantuntijan itselleen asettamista kovista vaatimuksista? Voiko uupumisen tunnistaa itse vai tarvitaanko noidankehästä pois pääsemiseen joku, joka vetää sieltä pois? Aiheesta keskustelemassa uupumisen läpikäynyt rautainen viestintäasiantuntija Sanna Mämmi sekä nuoresta iästään huolimatta jo monessa liemessä keitetty asiantuntija Veera Hellman Suomen Ekonomeista.

”Ihminen ei välttämättä tajua, että nyt mennään liian kovaa. Ja vauhti voi olla niin kova, että harva on edes pysäytettävissä. Oman sairastamisen kautta ymmärsin, että aika moni asia elämässäni ei ollutkaan kohdallaan, vaikka luulin eläväni ihan terveellisesti”, Mämmi kertoo.

”Olisi tärkeää oppia tunnistamaan stressaantumiseen liittyviä oireita, esimerkiksi mitä omassa kehossa tapahtuu. Ja että oppisimme huomioimaan myös toiset, tunnistamaan jos vaikka ystävällä on samantyyppisiä oireita ja auttamaan ajoissa”, Hellman painottaa.

Keskustelua luotsaavat futuristi Perttu Pölönen ja Ekonomien yhteiskuntasuhdepäällikkö Riikka Mykkänen.

Voit kuunnella jaksot SpotifyssaSoundCloudissaApple Podcastissa ja Google Podcastissa tai katsoa ne Youtubessa. Ehdota aihetta tai anna palautetta: taloudentekijat@ekonomit.fi

Katso Suomen Ekonomien kaikki eri podit tästä.