Palkka-avoimuus jakaa vahvasti mielipiteitä. Miten säilyy sopu työpaikassa, jossa kaikki tietävät toistensa palkat ja palkankorotuksista päättää työkaverit? Ohjelmistotalo Sysartin toimitusjohtaja Petri Mäenpää kertoo avoimesti yrityksen palkkamallista ja mitä haasteita sen rakentamiseen liittyi. Mukana keskustelussa läpinäkyvän palkkauksen puolestapuhuja, Ekonomien erityisasiantuntija Riikka Sipilä.

”Ensimmäinen malli oli täysi susi, nyt se alkaa olla jo kohtuu hyvä. Kantava teema on ollut oikeudenmukaisuus, jonka kokemiseen vaikuttaa kolme asiaa: malli on yhdessä mietitty, siinä sijoittuminen tapahtuu vertaisarviona ja malli on läpinäkyvä ja avoin”, kertoo Mäenpää.

Ennen riitti, että oli työtä. Nykyisin työlläkin pitää olla merkitys.

”Vastuullisuuskysymykset ja arvot nousevat esiin ihan eri tavalla kuin aikaisemmin. Koetaan, että oma työ pitää ostaa. Että voin seisoa sen työn takana ja olla ylpeä siitä. Kokea, että teen merkityksellistä työtä”, pohtii Sipilä.

Keskustelua luotsaavat futuristi Perttu Pölönen ja Ekonomien yhteiskuntasuhdepäällikkö Riikka Mykkänen.

Voit kuunnella jaksot SpotifyssaSoundCloudissaApple Podcastissa ja Google Podcastissa tai katsoa ne Youtubessa. Ehdota aihetta tai anna palautetta: taloudentekijat@ekonomit.fi

Katso Suomen Ekonomien kaikki eri podit tästä.