ilmastoveivi 2019 kampanjalogo

Ilmastoveivi2019 -kampanjan tavoitteena on kerätä 500 000 allekirjoitusta vetoomukseen, jossa vaadimme, että Suomi edistää EU:n puheenjohtajamaana ilmaston lämpenemisen rajaamista 1,5 asteeseen. Vetoomus luovutetaan Suomen uudelle pääministerille ennen Suomen puheenjohtajakauden alkamista alkukesästä 2019.

Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on toimittava yhdessä, ja globaalissa mittakaavassa EU:n toimilla on suuri merkitys. Tulevana puheenjohtajamaana Suomella on valtaa vaikuttaa siihen, mistä EU:ssa syksyllä 2019 keskustellaan ja päätetään. Suomella on täten ainutlaatuinen tilaisuus johtaa EU:n siirtymistä kohti kestävämpää ilmastopolitiikka.

Ilmastoveivi2019 on vapaaehtoistoimin toimiva ja poliittisesti sitoutumaton kampanja. Kampanja yhdistää koko Suomen vaatimaan päättäjiltä ilmastojohtajuutta aikana, jolloin nopeita ja merkittäviä ilmastotoimia tarvitaan akuutimmin kuin koskaan. Kampanjan aloitti joukko opiskelijoita marraskuussa 2018. Helmikuussa 2019 mukana on jo yli 150 vapaaehtoista ympäri Suomea.

Olemme mukana veivaamassa

Suomen Ekonomit on mukana kampanjassa tukemassa kestävää ilmastopolitiikkaa.

Tuoreen kyselymme mukaan, ilmastonmuutos on ekonomien ja kauppatieteiden opiskelijoiden suurin huolenaihe. Haluamme myös omilla toimillamme vaikuttaa ja työntekijöidemme yhteisellä Ekoteko-foorumilla olemmekin ideoineet erilaisia tapoja. Tilaisuuksissamme tarjotaan pääosin kasvisruokaa, työmatkaliikenteessä käytämme ensisijaisesti junaa ja muuta joukkoliikennettä.