Kuka olet ja mistä tulet?

Olen työskennellyt pääosin erilaisissa ekonomistitehtävissä. Viimeiset noin kymmenen vuotta Eteläranta kympissä ensin Palvelualojen työnantajilla ekonomistina ja sitten Medialiitossa sekä Graafisessa Teollisuudessa ekonomistina ja liittojohtajana. Liittojohtajarooliini kuului myös Print&Media-lehden päätoimittajan tehtävät. Tuossa välissä kävin myös lainassa Valtiovarainministeriössä Petteri Orpon talouspoliittisena erityisavustajana.  

Mikä sai sinut Ekonomeille töihin? 

Ekonomien ajatukset resonoivat kivasti omien ajatusteni kanssa ja mahdollisuus Ekonomien pääekonomistin rooliin synnytti nälkää ja innostusta. Minulla oli myös vaikutelma toimiston väestä osaavana ja dynaamisena porukkana.  

Mikä fiilis jäi ensimmäisestä työviikosta? 

Hyvä fiilis! Mukavia kohtaamisia ja perehtymistä sekä herkullisia hodareita ja munkkeja. Laitteetkin toimivat pääosin heti ensimmäisenä päivänä.  

Mikä sinua motivoi työssäsi?  

Tekemisen meininki ja uuden oppiminen sekä tiedon jalostaminen ja siitä viestiminen. Yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistuminen ja vaikuttaminen etenkin talouspolitiikan kysymyksissä.  

Jos olisit fiktiivinen hahmo, niin mikä olisit? 

Tämä on vaikea! Sanotaan nyt vaikka Risto Reipas. En kyllä nyt muista millainen kaveri on kyseessä, joten älkää tehkö tästä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. 

Kuva: Vesa Laitinen