Kyllikki Saarisen mukaan Ekonomien toimintaan osallistuminen mahdollistaa sen, että kontaktit muihin ekonomeihin ja ekonomielämään säilyvät myös eläkkeelle jäämisen myötä.

Kyllikki Saarinen kuuluu Helsingin Ekonomien Päiväklubin johtokuntaan, joka järjestää pääasiassa päiväsaikaan ajoittuvia tilaisuuksia. Tapahtumat ovat avoimia kaikille yhdistyksen jäsenille.

“Kaikissa tapahtumissa on ollut mahdollisuus tavata tuttuja ja tietenkin tutustua vielä tuntemattomiin ekonomeihin”, Saarinen sanoo.

“Ja usein tilaisuuksissa tapaa vanhoja kurssikavereita, joista ei ole kuullut mitään vuosiin, jopa vuosikymmeniin”, lisää Ritva Nyberg, joka on myös Päiväklubin johtokunnassa.

Nybergin mukaan eläkkeellä on hieno mahdollisuus ottaa kaikki irti jäsenyydestä:

“Työssä ollessa ei useinkaan ole aikaa yhdistystoiminnalle”, Nyberg toteaa.

Koronaepidemian aikana muut kuin virtuaaliset tapahtumat ovat olleet tauolla. Nyberg kuitenkin muistuttaa, että tapahtumatarjonnasta löytyy tavallisina aikoina paljon kiinnostavaa tekemistä kaikenikäisille ekonomeille. 

“Tarjolla on runsaasti teatteria, oopperaa ja muita kulttuuritilaisuuksia sekä hyvinvointiin ja kielitaidon sparraukseen liittyviä tapahtumia ja asiapitoisia esitelmiä.”

Kulttuuria, hyvinvointia, vierailuja ja asiaohjelmaa

Ritva Nyberg nauttii tapahtumien toteuttamisesta.

Päiväklubin järjestämistä tapahtumista erityisen suosittuja ovat olleet kulttuuri- ja hyvinvointitapahtumat, mutta johtokunta on järjestänyt myös vierailuja yrityksiin ja järjestöihin sekä ammattiaiheita sivuavia tilaisuuksia.

“Esimerkkeinä toimivat tilinpäätökseen, asunto-osakeyhtiöön ja sijoittamiseen liittyvät esitelmät, jotka saivat suuren suosion”, Saarinen kertoo.

Hän toimii tällä hetkellä Päiväklubin puheenjohtajana ja Nyberg varapuheenjohtajana.

“On palkitsevaa saada olla mukana ideoimassa ja toteuttamassa tapahtumia ja tilaisuuksia. Useimmiten ne täyttyvät heti ja palaute on ollut positiivista”, Nyberg sanoo.

Päiväklubilaiset kertovat odottavansa jo kovasti, että koronatilanne helpottuu ja tilaisuuksia voi jälleen järjestää turvallisesti. Tälle vuodelle suunnitelmissa on muun muassa teatteria, yritysvierailut Marimekkoon ja Naavaan, näyttelykäyntejä, kevätristeily Helsinki Biennaaliin, viron kielen kurssi sekä tutustuminen Alzheimer-yhdistykseen ja vierailu vapaamuurareiden loosiin.

Tutustu päiväklubiin

Helsingin Ekonomien Päiväklubin tarkoituksena on järjestää pääasiassa päiväaikaan tapahtuvia tilaisuuksia. Kerho toimii erityisesti työelämän ulkopuolella olevien jäsenten keskinäisenä kontaktifoorumina ja edistää heidän henkistä ja fyysistä hyvinvointiaan sekä sopeutumista muuttuvan toimintaympäristön tuomiin haasteisiin. Kerho järjestää yritysvierailuja, esitelmä-, keskustelu- ja virkistystilaisuuksia. Tapahtumat ovat avoimia kaikille jäsenille. Löydät Päiväklubin myös Facebookista.

Teksti: Matti Lepistö

Kuvat: Haastateltavilta