Milloin aloitit ja mitä tehtäviisi kuuluu?

Aloitin 1.9. ja työtehtäviini kuuluu kokonaisuudessaan Ekonomien henkilöstöasiat. Meillä on täällä toimistolla noin 50 hengen porukka ja sen lisäksi 15 kylteriyhdyshenkilöä ympäri Suomea kauppatieteellisissä yliopistoissa.

Työpöydälläni tulee olemaan muun muassa Ekonomien rekrytointiasiat, työhyvinvointi, henkilöstön kehittäminen sekä yhteistyö niin työterveyshuollon kuin palkanlaskennan kanssa. Laaja ja innostava tehtäväkenttä siis.

Kuka olet ja mistä tulet?

Ennen HR-asiantuntijaksi siirtymistä työskentelin Ekonomeilla uravalmentajana usean vuoden. Sain tutustua syvällisesti jäsentemme urapohdintoihin, -polkuihin ja -toiveisiin, joita parhaani mukaan tuin ja toimin ulkopuolisena pallotteluseinänä.

Koulutukseltani olen itsekin ekonomi, ja urani alkutaipaleella tein tuttavuutta niin henkilöstöhallinnon, outplacementin kuin suorahaun kanssa.

Mikä sai sinut alun perin hakemaan Ekonomeille töihin ja miksi hait HR-asiantuntijan tehtävään?

Alun perin hain Ekonomeille entisen kollegan vinkistä ja sille tielle jäin.

HR-asiantuntijaksi minut sai hakemaan jo opiskeluaikoina kytenyt kiinnostus HR-tehtäviin. Uravalmennusasiakkaiden kanssa jutellessa olen huomannut, että urapolku menee yleensä HR-tehtävistä kohti valmennusta, ei toisinpäin. Mutta nyt elän kuten uravalmentajana opetin, eli ei ole yhtä oikeaa urapolkua tai reittiä mutkitella kohti omia kiinnostuksiaan

Mikä fiilis jäi ensimmäisestä työviikosta?

Ensimmäinen työviikko oli kovin uudentäytteinen ja totta puhuen aivan mahtava. Koen olevani hyvin onnekkaassa asemassa, sillä saan hypätä uuteen rooliin tutussa toimintaympäristössä tuttujen ja kivojen ihmisten kanssa.

Mikä sinua motivoi työssäsi?

Haluan omalla työpanoksellani vaikuttaa siihen, että työelämästä tulisi hieman parempi.

Aiemmin autoin jäseniämme urapohdinnoissa, nyt työskentelen taustalla, jotta Ekonimien henkilöstö saa hyvät edellytykset onnistua omassa työssään ja auttaa jäseniämme.

Jottei mene liian maailmaa syleileväksi, niin omaa lehmää ojassa ajatellen, minua motivoi lisäksi uuden oppiminen sekä uudet onnistumiset.

Mikä fiktiivinen hahmo olisit?

Jos olen aivan rehellinen, niin sisimmältäni taidan olla Finnish Nightmaresin Matti.

Kuva: Vesa Laitinen