Ted Apter
Kuva: Konsta Linkola

Elinkeinopoliittisen erityisasiantuntijan tehtävänä on tukea paremmin jäsenten tarpeita yrittäjyys- ja elinkeinopolitiikassa, edistää entistä vahvemmin uuden kasvun syntyä ja tuoda Suomen Ekonomit vieläkin aktiivisemmin mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Tehtävään on valittu Ted Apter, joka on työskennellyt Ekonomeissa työmarkkina- ja yhteiskuntapolitiikan vaikuttajana vuoden 2017 alusta alkaen. Jatkossa hän vastaa yrittäjä- ja elinkeinopoliittisesta vaikuttamisesta sekä toiminnan kehittämisestä.

Miksi uusi tehtävä luotiin?

Tarkoituksena on tukea entistä vahvemmin jäsentemme mahdollisuuksia menestyä. Korostetusti tänä aikana on tarpeen osoittaa rohkeasti ja uskottavalla tavalla suuntaa sille, miten yhteiskunnallista kakkua voidaan kasvattaa.

Ekonomeilla on hieno mahdollisuus toimia sillanrakentajana eri osapuolten välillä ja kehittää yhteiskuntaa niin, että eri tahot sitoutuvat nykyistä vahvemmin edistämään uuden kasvun toimintaedellytysten vahvistamista.

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Laadimme tänä vuonna Ekonomien kasvuyrittäjyystavoitteet ja viime viikonloppuna Ekonomien liittokokous hyväksyi pidemmän aikavälin suuntaviivat vaikuttamistyöllemme. Näissä asiakirjoissa olevien tavoitteiden edistäminen on keskeinen osa työtä. Tätä varten keräämme kiinnostuneita osapuolia yhteistyökumppaneiksi ja viestimme kantojamme päätöksentekijöille sekä laajemmin yhteiskuntaan.

Lisäksi koetamme eri paikoissa tuoda esiin sitä, että Ekonomit haluaa paitsi turvata jäsentensä mahdollisuuksia työelämän ongelmatilanteissa myös vahvemmin mahdollistaa menestymistä.

Millä fiiliksellä olet?

Pidän merkityksellisten asioiden tekemisestä ja kestävämpien järjestelmien rakentelusta. Suomi on tienhaarassa, jossa valitsemme joko menestymisen edellytysten vahvistamisen tien tai näivettymisen polun. On hienoa, että tässä työssä pääsen tarjoamaan aitoja ratkaisuja moniin yhteiskunnan vaikeisiin ongelmiin. Odotan innolla, että pääsen tekemään työtä yhdessä monien muiden kanssa, jotka yhtä lailla haluavat ratkoa aikamme ongelmia.

Meidän tehtävänä on näyttää suuntaa myös startup-ekosysteemin kehittämiselle, tukea muutosta vaikuttamistyöllämme ja uudistaa paitsi työelämää myös maailmaa. Suomen Ekonomeilla on yhteiskunnallisessa vaikuttajakentässä ainutlaatuiset valmiudet vaikuttaa kasvuyrittäjyyden toimintaedellytysten vahvistamisen puolesta.

Lisätietoja 

Ted Apter, 
elinkeinopolitiikan erityisasiantuntija 
puh. 0400 602439 
ted.apter@ekonomit.fi