Inhimillinen strategia

Suomen Ekonomien järjestämässä Bisneskirja-kilpailussa etsitään erityisen laadukasta kauppa- ja taloustieteellistä alaa käsittelevää tai soveltavaa teosta, joka puhuttelee ajankohtaisuudellaan ja käsittelytavallaan laajoja kohderyhmiä. Voittaja palkitaan 30 000 eurolla helmikuussa 2023.

Bisneskirja-kilpailun viisi finalistikirjaa julkistettiin 10. lokakuuta. Yksi niistä on Paula Kilpisen kirjoittama Inhimillinen strategia.

Kerro lyhyesti itsestäsi ja taustastasi.

”Olen kauppatieteiden tohtori Aalto-yliopistolta. Väitöskirjani on palkittu kansainvälisesti ja Aalto-yliopistossa vuoden väitöskirjana. Tänä päivänä toimin johdon neuvonantajana ja coachina sekä puhujana ja vaikuttajana. Olen toiminut myös toimitusjohtajana ja tutkijana. Tuon kokemukseni kautta eri näkökulmia strategiaan. Ihmisenä minua määrittelee merkittävällä tavalla myös se, että olen viiden pojan äiti”, Paula Kilpinen kertoo.

Mikä on kirjan ydinajatus?

”Strategiat eivät tee mitään, vaan ihmiset tekevät. Siksi strategia pitää inhimillistää, jotta ihmiset ymmärtävät sen. Lisäksi strategia pitää sekä henkilökohtaistaa, jotta ihmiset tuntevat sen omakseen, että sydämellistää, jotta ihmiset sitoutuvat siihen mielellään ja sydämellään.”

Miksi kirja on juuri nyt ajankohtainen?

”Meillä on tänä päivänä isoja haasteita ratkottavana, ja strategian rooli on ehkä tärkeämpi kuin koskaan. Tämän päivän strategiat tarjoavat kuitenkin ihmisille kilpailun paradigmaa ja jopa sotaretoriikkaa, vaikka ihmiset janoavat merkityksellisyyttä, oppimista ja osallisuutta.”

Mikä on suurin oivallus, jonka sait kirjaa kirjoittaessasi?

”Yrityksissä ja ihmisissä on paljon saavutettavaa potentiaalia, kun strategia saadaan elämään arjessa, inhimillisissä kohtaamisissa ja tunteissa.”

Katso videolta Paula Kilpisen haastattelu:

Paula Kilpinen ja Inhimillinen strategia

Lukupiiri 31.1.2023

Osallistu kaikille avoimeen ja maksuttomaan lukupiiriin, jossa Paula Kilpinen avaa Inhimillinen strategia -kirjan taustoja ja vastaa lukijoiden kysymyksiin. Lukupiirissä on myös mahdollisuus keskustella pienryhmissä kirjan herättämistä ajatuksista muiden osallistujien kanssa.

Lukupiiri järjestetään virtuaalisena 31.1.2023 klo 16.30–18.30.

Yleisöäänestys

Haluamme kuulla juuri sinun näkemyksesi finalistikirjoista. Mikä viidestä Bisneskirja-kilpailun finalistista on tehnyt sinuun suurimman vaikutuksen? Tutustu muihin finalisteihin.

Äänestä suosikkiasi ja voit voittaa 100 euron arvoisen bisneskirjalahjakortin. Palkintoja arvotaan viisi kappaletta.

Äänestys on avoinna 10.10.2022–10.2.2023. Yleisön suosikki palkitaan 5 000 eurolla.

Kirja-alennukset jäsenille

Suomen Ekonomien jäsenenä saat 30 prosentin alennuksen finalistikirjoista, kun ostat ne kustantajien verkkosivujen kautta ja käytät ostaessasi etukoodia. Koodit ovat voimassa 28.2.2023 asti.


Lue lisää Bisneskirja-palkinnosta: ekonomit.fi/bisneskirja