Minkälaisissa tunnelmissa joululomalta paluu on sujunut? Onko muutama vapaapäivä tuonut kaivattua etäisyyttä työasioihin? Vuoden vaihtuessa moni pohtii, onko oma työ riittävän mielekäs ja merkityksellinen.

Pohdinta on tervetullutta. Uuden vuoden alku on hyvää aikaa miettiä, mitä työelämältään haluaa. Olisiko paikallaan saada uusia haasteita? Kannustavampi esihenkilö? Kehitystä ja kasvua? Merkityksellisempi työ?

Jos vastasit yhteen tai useampaan yllä olevista kysymyksistä ”kyllä”, Suomen Ekonomien uravalmentajien vetämät valmennukset voivat olla juuri sinua varten!

Monipuolisesta valikoimastamme voit valita itsellesi sopivimmat tavat. Voit käyttää online-palveluja, kuten itseopiskelua, osallistua ohjattuihin verkkovalmennuksiin tai hyödyntää henkilökohtaista valmennusta.

Valmennukset auttavat sinut alkuun

Aloita hahmottamalla, mitkä työhön liittyvät asiat pyörivät mielessäsi juuri nyt. Sen jälkeen pohdi, minkä tyyppinen sparraus sopii parhaiten tarpeeseesi ja tilanteeseesi.

Mainio tapa aloittaa on osallistua ohjattuun verkkovalmennukseen. Suomen Ekonomien uravalmentajien rakentamat, kahden viikon mittaiset valmennukset ovat saaneet hyvää palautetta. Jos oman paikan löytäminen työelämässä pohdituttaa, nämä verkkovalmennukset voivat tuoda sinulle selkeyttä:

  • Tunne itsesi -valmennuksessa pohdit arvojasi ja sitä, mikä sinua motivoi. Vuosien varrella tarpeemme ja elämäntilanteemme muuttuvat, joten itsetuntemuksen äärelle kannattaa pysähtyä aika ajoin.
  • Tunnista ja sanoita osaamisesi -valmennuksessa kirkastat itsellesi oman osaamisesi. Opit tunnistamaan, oivaltamaan ja sanoittamaan omaa osaamistasi.

Jos itsepohdiskelun tuloksena päätät lähteä aktiiviseen työnhakuun, apunasi on kaksi verkkovalmennusta:

  • Myy osaamisesi työnantajille -valmennuksen aikana oivallat, missä osaamistasi tarvitaan, opit kertomaan osaamisestasi myyvästi ja löydät oman tapasi lähestyä työnantajia.
  • Onnistu piilotyönhaussa -valmennuksen avulla opit useita tapoja kartoittaa työmahdollisuuksia piilotyömarkkinoilta, jotka kattavat 60–80 % avoinna olevista työpaikoista.

Verkkovalmennus on sekä ryhdikäs että joustava tapa pohtia seuraavia urasteppejä. Kokonaisuudet sopivat sinulle, joka haluat selkeää etenemistapaa, hyödyllisiä tehtäviä palautteen kera sekä valmentajien ja muiden ryhmäläisten tukea.

Jos verkkovalmennukset eivät sovi aikatauluusi tai jos mieluummin pohdiskelet asioita itseksesi omassa rauhassa, valitse itseopiskelupaketti. Kaikki verkkovalmennukset ovat saatavina myös itseopiskelupaketteina, jolloin voit tutustua materiaaleihin sinulle sopivana aikana ja edetä omassa tahdissasi. Yllä mainittujen valmennusten lisäksi valittavanasi on seuraava itseopiskelupaketti:

  • CV:n ja hakemuksen kuntotesti -valmennuksen avulla voit tarkistaa, kuinka hyvässä kunnossa CV:si ja työhakemuksesi ovat tällä hetkellä. Kuntotesti myös opastaa sinua muokkaamaan hakupapereitasi uravalmentajien ja rekrytoijien vinkkien sekä konkreettisten esimerkkien avulla.

Kaipaatko täsmäsparrausta?

Askarruttaako juuri omaan urapolkuun liittyvät asiat? Entä haluatko täsmävinkkejä CV:n, työhakemuksen tai LinkedIn-profiilin laatimiseen? Kaipaatko henkilökohtaista sparrausta tilanteestasi ja uravalinnoistasi? Tarjoamme jäsenillemme mahdollisuuden myös yksilölliseen ja luottamukselliseen keskusteluun uravalmentajiemme kanssa.

Kuten monessa muussakin asiassa, uravalmennuksessa on nähtävissä selkeitä piikkejä. Vuoden alussa on aina piikki henkilökohtaisten valmennusten ajanvarauksessa. Tähän on monta syytä, joista suurin on alussa mainitsemani joulupyhien tuoma tervetullut pysähtyminen ja aika reflektioon.

Uratiimi on varautunut vuoden alun kysyntään avaamalla runsaasti asiakasaikoja. Ota tilaisuudesta vaarin ja varaa itsellesi valmennusaika kirjoutumalla jäsenpalveluun eLoungeen.

Älä jää yksin urapohdintojesi kanssa! Suomen Ekonomien uravalmentajat ovat valmiina reflektoimaan kanssasi nyt tai vuoden edetessä. Toivottavasti nähdään verkkovalmennuksissa tai yksilöllisissä kohtaamisissa.

Verkkovalmennuksiin voit ilmoittautua mukaan Suomen Ekonomien tapahtumakalenterin kautta.

  • Tunne itsesi ti 7.2. – pe 17.2.
  • Tunnista ja sanoita osaamisesi ti 14.3. – pe 24.3.
  • Onnistu piilotyönhaussa ti 18.4. – pe 27.4.
  • Myy osaamisesi työnantajille ti 23.5. – pe 2.6.

Itseopiskelupaketit löydät täältä.

CV:n ja hakemuksen kuntotestin löydät täältä.