Näkyvissä johtotehtävissä työskennellyt ekonomi Jessica Nyholm-Silvennoinen huomasi kadottaneensa uransa aikana yhteyden siihen, mikä häntä itseään motivoi ja ajaa eteenpäin.

Muita ammattilaisia koko uransa ajan sparrannut Nyholm-Silvennoinen kertoo syttyneensä aina siitä, miten hän voi omalla osaamisellaan auttaa tiimejä eteenpäin ja tukea eri ammattilaisia saavuttamaan sekä omat että koko organisaation tavoitteet.

Hän pysähtyi lopulta havaitsemaan, ettei muista milloin olisi pohtinut tekemään samaa omalle itselleen.

”Suomen Ekonomien valmennuksessa minä olin sillä ykköspaikalla, jolla en ole itseäni ehkä tottunut pitämään.”

Merkitys ja motivaatio kirkastuivat

Nyholm-Silvennoinen osallistui kesällä Suomen Ekonomien jäsenyyteen sisältyvään Tunne itsesi -valmennukseen. Siihen tarttumista tuki täysin uusi elämäntilanne: hän etsi aktiivisesti töitä ensimmäistä kertaa aikuisiällä.

”Tähän saakka olin edennyt tehtävästä toiseen ilman aktiivista hakemista. Nyt minulla on hetki aikaa sen selvittämiselle, mitä työtehtävistä pitää löytyä, että olen onnellinen ja saan itsestäni myös kaikkein eniten irti.”

Valmennusta rytmittivät säännöllisesti julkaistavat sisällöt, henkilökohtainen ohjaus ja vuorovaikutus osallistujien kesken. Kaksi viikkoa kestänyt valmennus riitti omien vahvuuksien ja työtehtäviltä odotetun merkityksen selkiytymiseksi.

Omalla tavallaan tulos myös yllätti: tähän saakka kuljettu työura on ollut myös se oikea. Nyholm-Silvennoinen sanoo, että hänen työskentelynsä on aina perustunut omiin arvoihin, mutta motivaatiota ja merkitystä on ollut vaikeampi sanoittaa.

”Valmennuksen aikana oivalsin, että olen yhteisöllinen. Kollegat ovat minulle todella tärkeitä ja saan paljon itselle, kun oivallamme ja ratkomme asioita koko porukan draivilla.”

eLoungesta löydät jäsenyyteesi sisältyvät valmennukset

Tunne itsesi -valmennuksessa pohdit arvojasi ja sitä, mikä sinua motivoi. Vuosien varrella tarpeemme ja elämäntilanteemme muuttuvat, joten itsetuntemuksen äärelle kannattaa pysähtyä aika ajoin.  

Tunnista ja sanoita osaamisesi -valmennuksessa kirkastat itsellesi oman osaamisesi. Opit tunnistamaan, oivaltamaan ja sanoittamaan omaa osaamistasi. 

Myy osaamisesi työnantajille -valmennuksen aikana oivallat, missä osaamistasi tarvitaan, opit kertomaan osaamisestasi myyvästi ja löydät oman tapasi lähestyä työnantajia. 

Onnistu piilotyönhaussa -valmennuksen avulla opit useita tapoja kartoittaa työmahdollisuuksia piilotyömarkkinoilta, jotka kattavat 60–80 % avoinna olevista työpaikoista.  

Teksti: Juha-Pekka Honkanen
Kuva: Vesa Laitinen