Työradiossa ruoditaan työelämää ja ammattiliittoja

Suomen Ekonomien tuottamassa podcastsarjassa puhutaan reippaalla otteella, mutta hyvässä hengessä työelämästä, työmarkkinajärjestelmästä ja ammattiliitoista. Työradiossa keskustellaan ekonomien uraan liittyvistä tärkeistä aiheista, kuten esimerkiksi jatkuvasta osaamisen kehittämisestä ja työelämän tasa-arvosta.
 
Lisäksi nostetaan kissa pöydälle ja puhutaan rohkeasti niistäkin asioista, jotka ovat etujärjestölle haastavia ja mahdollisesti myös syy siihen, ettei liittoon haluta kuulua. Ovatko työehtosopimukset tätä päivää, pitäisikö lakko-oikeutta rajoittaa ja onko ay-liike kehityksen jarru?
 
Keskustelut juontaa Ekonomien yhteiskuntasuhdepäällikkö Riikka Mykkänen ja vieraina on suomalaisia vaikuttajia ja työelämän asiantuntijoita. Työradio löytyy Suplasta, Spotifysta ja Applen podcast -sovelluksesta.
 

Maanantai 20.5. Jakso 2: Tasa-arvo ei etene lässyttämällä

  • Miksi naisten ja miesten välinen palkkaero ei katoa? Mikä suomalaisessa perhevapaajärjestelmässä mättää ja miksi perheitä pitäisi ohjata vanhempainvapaiden jakamisessa? Työradion toisessa jaksossa puhutaan työelämän tasa-arvosta. Keskustelemassa Mothers in Business -verkoston Annica Moore ja Suomen Ekonomien Kosti Hyyppä. Kokemuksistaan kertoo Nesteen Kaisa Lipponen.

KUUNTELE SUPLASTA

 

Maanantai 13.5. Jakso 1: Onko ammattiliittojen aika ohi?

  • Mihin liittoja tarvitaan, onko työehtosopimukset tätä päivää, entä poliittiset mielenilmaukset? Ay-liikettä pureksivat Työradion ensimmäisessä jaksossa Keskuskauppakamarin Juho Romakkaniemi ja Suomen Ekonomien Riku Salokannel. Mukana myös Akavan Sture Fjäder.