Suomen Ekonomit jakaa kahden vuoden välein Finlandia-palkintoa vastaavan kirjallisuuspalkinnon. Bisneskirja-podcast on paikka, jossa finaaliin päässeiden kirjojen kirjoittajat kertovat kirjojensa tärkeimmät opit. Bisneskirja-podcastia voit kuunnella Souncloudissa.

Jakso 6: Konfliktit organisaatioiden kehittäjinä

Yrityskulttuurilla on merkitystä organisaation menestykseen. Se toimii sisäisen muutoksen moottorina, jossa kaikki lähtee yrityksen strategiasta, arvoista ja konfliktoinnin mahdollistavasta luottamuksen ilmapiiristä. Tässä jaksossa puhumme konflikteista: mitä ne tarkoittavat työyhteisössä ja miksi organisaatiot kaipaavat enemmän ennakkoluulotonta haastamista?

Jakson vieras Kirsi Piha on muutoksen tekijä ja Ellun Kanojen hallituksen puheenjohtaja. Pihan kirja “Konflikti päivässä – Kulttuuri ratkaisee yrityksen kohtalon” (Alma Talent, 2017) oli yksi kuudesta finalistikirjasta, jotka kisasivat Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinnosta 2018.

Jakso 5: Ketterä oppiminen muuttaa myös johtamista

Työn murros edellyttää organisaatioiden kehittämisen muutosta, mutta mitä se vaatii erityisesti johtajilta ja yrityskulttuurilta? Jaksossa keskustelemme mitä toimintatapoja, ajatusmalleja ja mahdollistajia vaaditaan, jotta työntekijät voivat kehittyä ja oppia ketterästi.

Jaksomme vieraana on tekniikan tohtori ja oppimisen asiantuntija Leenamaija Otala. Otalan kirja “Ketterä oppiminen – Keino menestyä jatkuvassa muutoksessa” (Kauppakamari, 2018) oli yksi kuudesta finalistikirjasta, jotka kisasivat Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinnosta 2018.

Bisneskirja-podcast jakso 4: Asiakaskokemus tulevaisuuden kilpailuetuna

Miksi kaikkien organisaatioiden tulisi ymmärtää asiakaskokemuksen tärkeys liiketoiminnassa ja mitä trendejä on nähtävissä? Kuuntele, miten asiakaskokemusta ajetaan vahvasti työntekijäkokemuksen kautta ja kuinka tämä tulisi ottaa huomioon myös johtamisessa.

Jaksossa mukana keskustelemassa ovat Perttu Ahvenainen, Janne Gylling sekä Sani Leino. Heidän kirjansa “Viiden tähden asiakaskokemus – Tee asiakkaista faneja” (Kauppakamari, 2017) ) oli yksi kuudesta finalistikirjasta, jotka kisasivat Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinnosta 2018.

Jakso 3: Tilannetajulla parempia päätöksiä

Tässä jaksossa perehdymme tilannetajuun ja siihen vaikuttaviin tekijöihin. Käymme läpi mitkä ovat tilannetajun osa-alueet, miten niitä voi kehittää ja minkälaisissa tilanteissa tilannetaju on äärimmäisen tärkeää. Kuuntele, miksi organisaatioiden ja johtajien tulisi erityisesti tunnistaa tilannetajun tärkeys.

Tilannetajusta keskustelemassa ovat työpsykologiasta väitellyt tekniikan tohtori Helena Åhman sekä henkistä suorituskykyä tutkiva filosofian tohtori Harri Gustafsberg. Åhmanin ja Gustafsbergin kirja “Tilannetaju – päätä paremmin” (Alma Talent, 2017) voitti Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinnon 2018.

Jakso 2: Johtamisen monet kasvot

Jaksossa perehdymme johtajuuteen ja johtajana kehittymiseen. Kuuntele, mitkä ovat kolme tärkeintä johtajan ominaisuutta, mikä on hyvä syy haluta johtajaksi ja miksi organisaatioissa on edelleen huonoa johtamista.

Aiheesta keskustelemassa on Pekka Mattila, joka on johtamisen ja markkinoinnin professori Aalto-yliopistossa sekä Aalto University Executive Education -ryhmän toimitusjohtaja. Hänen kirjansa “Peilejä johtamiseen” (Alma Talent, 2018) oli yksi kuudesta finalistikirjasta, jotka kisasivat Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinnosta 2018.

Bisneskirja-podcast jakso 1: Katse työelämän tulevaisuuteen

Jaksossa perehdymme tulevaisuuden ennakoimiseen ja vaikutukseen työelämässä. Kuuntele, mikä on tulevaisuuden ennakoinnin resepti, millaisia trendejä on nähtävissä ja miten kaikki työntekijät voivat olla mukana tulevaisuustiedon keräämisessä.

Keskustelemassa on futuristi ja tietokirjailija Elina Hiltunen, jonka asiantuntemusalueita ovat erityisesti tulevaisuuden trendit, teknologia ja heikot signaalit. Hiltusen teos “Mitä tulevaisuuden asiakas haluaa – Trendit ja ilmiöt” (Docendo, 2017) oli yksi kuudesta finalistikirjasta, jotka kisasivat Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinnosta 2018.