Työradio herättää keskustelua uraan liittyvistä tärkeistä aiheista, kuten osaamisen kehittämisestä ja työelämän tasa-arvosta. 

Lisäksi Työradiossa nostetaan kissa pöydälle ja puhutaan rohkeasti niistäkin asioista, jotka ovat järjestölle haastavia ja mahdollisesti myös syy siihen, ettei liittoon haluta kuulua. Esimerkiksi Työradiossa ruoditaan avoimesti sitä, onko ammattiliitoista tullut yhteiskunnallisen kehityksen jarru sen sijaan, että ne olisivat aktiivisesti kehittämässä työelämää nopean ja väistämättömän työelämämurroksen keskellä. 

Keskustelut juontaa Ekonomien yhteiskuntasuhdepäällikkö Riikka Mykkänen ja vieraina on suomalaisia vaikuttajia ja työelämän asiantuntijoita. Työradio löytyy Suplasta, Spotifysta ja Applen podcast -sovelluksesta.

Jakso 5: Ekonomi on kuollut – eläköön ekonomi!

Onko vasta hankittu tutkinto jo vanhentunut? Miten työn murros vaikuttaa osaamistarpeisiin? Kenen vastuulla on, että työntekijöiden osaaminen säilyy ja miten itse voi huolehtia siitä työuran aikana? Jatkuvan oppimisen tarpeita ja haasteita pohtivat Suomen Ekonomien Suvi Eriksson ja Arja Parpala sekä kauppatieteiden opiskelija Ulla Vilkuna. Mukana myös Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen Piritta Jokelainen.

Jakso 4: Irtisanominen on helppoa ja halpaa

Palkkaaminen vai irtisanominen, kumman tulisi olla helpompaa? Pitäisikö Suomessakin ottaa käyttöön irtisanomisjärjestys? Miksi yhteistoiminnalla on niin huono maine? Irtisanomisen helppoutta ja hintaa puntaroivat EK:n entinen työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen sekä Suomen Ekonomien Riku Salokannel. Mukana myös Suomen Yrittäjien Janne Makkula ja Handelsbankenin Kristiina Markelin.

Jakso 3: Ay-liike on ei-liike

Hidastavatko ammattiliitot työmarkkinoiden kehitystä? Pitäisikö mahdollisuus paikalliseen sopimiseen olla kaikilla, ei vain järjestäytyneillä? Entä voiko mediaa syyttää ay-liikkeen ei-maineesta?

Ay-liikettä ruotivat PAM:n Ann Selin ja Suomen Ekonomien Riku Salokannel. Mukana myös EK:n Jyri Häkämies.

Jakso 2: Tasa-arvo ei etene lässyttämällä

Miksi naisten ja miesten välinen palkkaero ei katoa? Pitäisikö naisten katsoa peiliin ja pyytää röyhkeämmin lisää liksaa? Entä mikä suomalaisessa perhevapaajärjestelmässä mättää ja miksi perheitä pitäisi ohjata vanhempainvapaiden jakamisessa? Työelämän tasa-arvosta keskustelevat Mothers in Business -verkoston Annica Moore ja Suomen Ekonomien Kosti Hyyppä. Mukana myös Nesteen Kaisa Lipponen.

Jakso 1: Onko ammattiliittojen aika ohi?

Mihin tarvitaan ammattiliittoja ja onko lakkoilu enää nykypäivää? Pysähtyikö työehtosopimusjärjestelmän kello 70-luvulle? Onko ay-liikkeellä ylipäätään tulevaisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa?

Ay-liikettä pureksivat Keskuskauppakamarin Juho Romakkaniemi ja Suomen Ekonomien Riku Salokannel. Mukana myös Akavan Sture Fjäder.

Jäsen, löydät vain jäsenille avoinna olevan laajemman podcast- ja webinaarikirjaston jäsenpalvelusta!