Mitkä ja ketkä ovat Suomen talouden menestyksen tekijöitä? Tässä podcastissa puhutaan taloudentekijöistä laajasti ja faktavetoisesti, suurta totuutta etsien. Podia vetävät Suomen Ekonomien puheenjohtaja Martin Paasi ja hallituksen jäsen Katarina Naumanen. Vieraina taloudentekijöitä Suomen huipulta.

Voit kuunnella jaksot Spotifyssa, SoundCloudissa, Apple Podcastissa ja Google Podcastissa tai katsoa ne Youtubessa.

Ehdota aihetta tai anna palautetta: taloudentekijat@ekonomit.fi

Jakso 5: ”Edunvalvonta on voimalaji” – vieraana Riku Salokannel

Ammattiliitot ovat tärkeä osa Suomen taloutta. Mutta onko joukkovoima muuttunut kehityksen jarruksi? Jaksossa selvitetään, mihin tarvitaan työmarkkinajärjestelmää ja työelämän edunvalvontaa.

Jakso 4:  Onko Suomi otollinen ympäristö yrityksille? − Vieraana Jannica Fagerholm

Yrityksillä on keskeinen merkitys kasvun ja työpaikkojen luomisessa, mutta menestyäkseen on pysyttävä ajan hermolla ja mukana kansainvälisessä kilpailussa. Jaksossa kuullaan, mitkä ovat yritystalouden menestyksen avaimet hallitusammattilaisen näkökulmasta.

Jakso 3: Kuka jaksaa lukea kestävyysvajeesta? − Vieraana Jussi Kärki

Mitä tapahtuu suomalaisen talousjournalismin ytimessä? Onko taloustoimittaja puolueeton tarkkailija, poliitikkojen sparraaja tai kansanvalistaja? Podcastin kolmannessa jaksossa selvitetään, miten talousvallan vahtikoira toimii.

Jakso 2: Lisää kansainvälisiä taloudentekijöitä Suomeen − vieraana Peter Vesterbacka

Kuka tekee työt ja maksaa eläkkeet, kun väestöpyramidi seisoo päällään? Podcastin toisessa jaksossa pohditaan, miten Suomeen saataisiin lisää tekijöitä kasvattamaan talouden kakkua.

Jakso 1: Mikä #Taloudentekijät, ketkä Martin ja Katarina?

#Taloudentekijät on podcast, jossa puhutaan laajasti Suomen taloudesta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Jaksossa kuullaan, mistä podcast sai alkunsa ja keitä ovat taloudentekijät Martin ja Katarina. Lisäksi paljastetaan, kuka tunnettu ja kansainvälistäkin mainetta kerännyt henkilö saapuu podin ensimmäiseksi vieraaksi.