Amy Skogberg

Millainen on ollut urapolkusi ennen Ekonomeja?

Olen valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Åbo Akademista. Valmistumisen jälkeen päädyin sattumalta it-alalle, jossa vierähtikin yli 20 vuotta markkinointi- ja myyntitehtävissä. Olen ollut töissä myös Ruotsissa.

Minulla on vahva urheilutausta yleisurheilun puolelta ja olin useamman vuoden Suomen maajoukkueessakin. Kun lopetin aktiivisen urheilu-urani aloin miettimään urheilijan henkistä puolta ja sen merkitystä suoritukseen. Opiskelin mentaalivalmentajaksi ja aloin työni ohella kiertää urheiluseuroissa luennoimassa henkisen hyvinvoinnin tärkeydestä. 

Kaipasin myös päivätöissäni enemmän ihmisläheisyyttä. Silloisessa työpaikassani työntekijöitä oli yli 200, mutta kukaan ei vastannut HR:stä. Minä ilmoittauduin vapaaehtoiseksi ja siirryin konsernin HR-vastaavaksi. Tämä työ oli mielenkiintoinen, sillä sain rakentaa kaiken alusta asti aina työntekijän oppaasta, kehityskeskustelujen malleihin ja henkilöstön työtyytyväisyys tutkimuksiin.

Valmennustyö kulki kuitenkin rinnalla ja pikkuhiljaa vahvistui ajatus täysipäiväisestä yrittäjyydestä. Tämän hypyn palkkatyöstä yrittäjyyteen otin urallani kaksi vuotta sitten helmikuussa, ja tästä kaksi viikkoa eteenpäin iski rytinällä korona. Kaikki valmennuskeikat katosivat kalenterista ja oli todellakin aikaa miettiä, miten haluan rakentaa omaa bisnestäni. Olen nyt tehnyt yrittäjänä töitä parisen vuotta urheilijoiden henkisen valmennuksen parissa sekä life coachina.

Viime syksynä pandemia tilanteen jälleen heiketessä, huomasin Ekonomien hakevan uravalmentajaa. Koin tämän itselleni mahtavana tilaisuutena.

Mitä työhösi kuuluu uravalmentajana?

Autan ja tuen jäseniä kokonaisvaltaisesti heidän urapolullaan. Työhöni kuuluu henkilökohtaista uravalmennusta ja palkkaneuvontaa. Autan myös jäseniä työnhaun dokumenttien, kuten CV:n tai vaikkapa LinkedIn -profiilin viimeistelyssä. Meillä on myös paljon verkkovalmennuksia erilaisiin ura- ja työnhaun tilanteisiin.

Olen todella iloinen, miten mukavasti uusi työ on lähtenyt käyntiin. Olen jo päässyt tapaamaan jäseniä ja tekemään ensimmäisiä uravalmennuksiani. Valmennan myös ruotsiksi ja englanniksi.

Millainen uravalmentaja haluat olla?

Uravalmentajana koen olevani myötätuntoinen ja määrätietoinen. Myötätunto koostuu kolmesta vaiheesta, joista ensimmäinen on tunnistaminen − mikä on asiakkaan tarve. Toinen vaihe on eläytyminen vastapuolen tilanteeseen ja kolmas, tärkein vaihe, on halu auttaa ja tukea. Haluun auttaa liittyy myös määrätietoisuus. On osattava kuljettaa asiakasta kohti jotain parempaa. Tavallaan koen olevani muutosagentti. Asiakas haluaa tilanteeseensa muutosta ja minä tuen häntä tällä muutospolulla kohti parempaa.

Mikä sinua työssäsi motivoi?

Yhdessä tekeminen ja yhteisöllisyys. Työn vaihtelevuus ja se kun saa tavata erilaisia ihmisiä ja kohdata eri elämäntilanteita. Kun pystyy auttamaan asiakasta, antaa se itsellekin valtavasti energiaa.

Mitä odotat uudelta työltäsi?

Odotan sitä, että kehityn, kasvan ja opin uuttaa myös itse samalla kun autan ja sparraan muita kasvuun. On myös virkistävää olla töissä järjestössä poiketen it-firmojen ja kvartaaliajattelun maailmasta. Olen iloinen, kun saan vielä itsekin tässä iässä ja tässä vaiheessa omaa urapolkuani tällaisen mahdollisuuden.


Lue lisää uravalmennuksesta ja varaa aika