Belinda Gerdt
Belinda Gerdt on Microsoftin Dynamics 365 ERP -liiketoimintasovelluksista Länsi-Euroopassa vastaava johtaja.

Kauppatieteiden maisteri Belinda Gerdt on viime keväästä asunut perheineen Amsterdamissa. Hän on töissä Microsoftin Länsi-Euroopan pääkonttorissa ja viimeiset 15 vuotta kehittänyt digitaalista liiketoimintaa asiakaslähtöiseen suuntaan. Asiakaskokemuksen johtamisesta hän on myös kirjoittanut kolme kirjaa.

Kansainvälinen työympäristö on antanut Belindalle valtavasti. Hän sanoo välillä joutuneensa nipistämään itseään uskoakseen, missä hän on.

”Voin olla neuvotteluhuoneessa ainoana naisena ja ainoana eurooppalaisena. Se on jotain, josta haaveilin. Kansainvälisessä ympäristössä oma ajattelumaailmakin on valtavasti avartunut.”

Belinda sanoo nauttivansa ihmisten välisestä energiasta.

”On mahtavan hienoa, kun kaikki katsovat samaan suuntaan, syntyy yhteinen flow ja saavutetaan jotain.”

Kansainvälisissä yhtiöissä esimiehet käyvät kaikki läpi johtajuuskoulutuksen. Belindan mielestä se takaa, että työntekijänä saa myös hyvän pomon. Belinda valitsi kolme henkilöä, joita hän haluaa kiittää tuesta urallaan.

1 Jaakko Karhumaa, Country Manager, Avanade Finland

”Jaakko oli pomoni Suomessa Microsoftilla. Teimme tiiviisti yhteistyötä, ja hän luotti aina siihen, että minä pystyn hoitamaan haastavat tehtävät, vaikka muut olisivat epäilleet. Hän sanoi, että jos joku, niin sinä. Hän antoi minulle uskoa jatkaa Amazonille, missä vastasin kumppanimarkkinoinnista sekä globaaleista kumppaniohjelmista ja sain yhden maan sijasta 111 maata vastuulleni. Rekrytoin ihmisiä eri maista ja matkustin puolet ajasta. Siinä oli monta oppimisen paikkaa, ja se todella kannatti.”

2 John Reaynders, Country Director, Visma

”Oltuani muutaman vuoden Amazonilla John Reaynders, joka silloin vielä työskenteli Microsoftilla, soitti ja kysyi, tulisinko takaisin. Se oli hieno hetki ja tehtävä, jonka sain, oli mielenkiintoinen. Päätin palata ja siirryin vastaamaan ERP-liiketoimintasovelluksista Länsi-Euroopassa. Toimialue supistui, mutta vastuu kasvoi. Kasvatimme muutamassa vuodessa yhden liiketoiminta-alueen pienestä yksiköstä merkittäväksi liiketoiminnaksi. Reaynders on valmentanut minua hirveästi urallani ja menestynyt itsekin todella hyvin. Hänestä tuli juuri tuhansien työntekijöiden esimies Hollannissa.”

3 Ladies in Business (LIB) -verkosto

”Olen ollut mukana tässä Suomessa toimivassa naisverkostossa, jolla on tapaaminen kerran kuukaudessa. Se on ollut minulle iso tuki. Monet LIBin naisista ovat asuneet ulkomailla jonkin aikaa. Ulkomailla asumiseen liittyy aina myös vaikeita tilanteita, ja on hyvä, että niistä voi puhua samanlaisessa tilanteessa olevien tai olleiden kanssa. Kun mennään kansainvälisille vesille, on hyvä verkostoitua myös oman toimialan ulkopuolella. Oma tukiverkosto on tosi tärkeä.”

Teksti: Arja Kuittinen
Kuva: Ville Vappula

Artikkeli on julkaistu Ekonomi-lehdessä 2/20. Jutun julkaisun jälkeen Belinda Gerdt on siirtynyt töihin Philipsille, jossa hän vastaa Connected Care -ratkaisujen globaalista markkinoinnista.

Lue myös

Koomikko Ali Jahangirille huumori on selviytymiskeino

Voglian toimitusjohtaja Katriina Virtanen: ”Paras vaurauden merkki on onnellisuus”