Kuva: Opa Latvala

Mitä kaikkea tehtäviisi kuuluu?

Työskentelen asiakaskokemustiimissä, ja olen ehtinyt nyt hieman yli viikon perehtyä tuleviin työtehtäviini. Koska positio on täysin uusi, tehtävänkuvan ja toimintamallien rakentaminen vie luultavasti vielä hieman aikaa.

Työnkuvani tulee ainakin sisältämään käyttäjäystävällistä käyttöliittymäsuunnittelu, jonka tavoitteena on tehdä Suomen Ekonomien tarjoamista digitaalisista palveluista helpommin ymmärrettäviä ja käytettäviä.

Ydintekemistäni on kehittää Ekonomien jäsenpalvelu eLoungea ja sen palveluita. Kehittämiseen kuuluu muun muassa käyttöliittymän mallintaminen, jota toteutan graafista editori- ja suunnittelutyökalu Figmaa käyttäen. Projekteja pääsen toteuttaman projektipäällikkönä tai varaprojektipäällikkönä riippuen projektien sisällöstä.

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen niin sanotusti alan vaihtaja. Työskentelin aikaisemmin finanssisektorilla useamman vuoden erilaisissa tehtävissä asiakasrajapinnasta taustatehtäviin.

Mikä sai sinut hakemaan Ekonomeille töihin?

Suomen Ekonomit oli ennestään tuttu opiskeluni kautta. Olen itse kylteri, opiskelen tietojärjestelmätieteitä ja kauppatieteitä Jyväskylän yliopistossa.

Suurempi kiinnostukseni liittoa kohtaa lähti kuitenkin Ekonomien järjestämän Biz Potential Finland 2022 -kilpailusta, jonka joukkueemme päätyi voittamaan.

Kilpailun jälkeen tutustuin tarkemmin liiton tarjontaan, ja siinä samalla löytyi omia mielenkiintojani ja osaamistani vastaava avoin työpaikka.

Mikä fiilis jäi ensimmäisestä työviikosta?

Ensimmäinen työpiikko meni ohi hyvin nopeasti uuteen tutustumalla. Palautin viime viikon maanantaina työkoneeni vanhalle työnantajalle ja jo seuraavana päivänä aloitin uudessa.

Hyppy uuteen ja tuntemattomaan jännitti, mutta uudet työkaverit ottivat minut lämpimästi vastaan ja se on tehnyt muutoksesta stressittömämpää.

Mikä sinua motivoi työssäsi?

Palan halusta päästä hyödyntämään asiakas edellä -ajattelutapaani Suomen Ekonomien toiminnassa. Minua motivoi kehittäminen, jossa oman kädenjäljen pääsee konkreettisesti näkemään parannetun palvelun tai tuotteen muodossa.

Lisäksi työn joustavuus ja vastuun saaminen motivoivat minua antamaan parhaan versioni itsestäni.

Olen hyvin innovatiivinen ihminen, joten minulle on tärkeää, että työyhteisöön on rakennettu avoin ilmapiiri, joka mahdollistaa hyvien ideoiden kuulluiksi tulemisen ja itse toteuttamisen.

Jos olisit fiktiivinen hahmo, niin mikä olisit ja miksi?

Mietin tätä kysymystä pitkään ja päädyin tulokseen, että minulla ei ole mitään fiktiivisiä supersankaritoiveita. Haluan enemmänkin pyrkiä olemaan parempi versio itsestäni ja kokemaan elämässä paljon. Seuraavaksi bucket listallani on laskuvarjohyppy ja matka Japaniin.