.

Mielenterveyden ensiapukurssien sisältöön kuuluu tietoa ja keskustelua mielenterveysongelmista. Tarkoituksena on vähentää stigmaa ja madaltaa kauppatieteiden opiskelijoiden kynnystä avun hakemiseen.

Suomen Ekonomit tuottaa Mielenterveysviikolla opiskelijoille sisältöjä ja viestintää yhteistyössä opiskelijoiden sekä alan asiantuntijoiden kanssa. Tavoitteena on tehdä näkyväksi se, että koulutustausta, työtehtävät tai mikään muukaan henkilökohtainen ominaisuus ei määrittele sitä, kuka voi uupua tai kokea ongelmia mielenterveyden kanssa.

Yhä useampi opiskelija uupuu

Yhä useampi opiskelija kärsii väsymyksestä ja uupumuksesta. Moni kokee itsensä ylirasittuneeksi ja onnettomaksi.

Silti avun hakeminen on korkean kynnyksen takana, osittain siksi, että mielenterveysongelmat ovat edelleen stigmatisoituja. Tämä on hälyttävää.

“Elinkeinoelämä ei kaipaa rikkinäisiä ekonomeja, vaan motivoituneita, hyvinvoivia ja osaavia ihmisiä, jotka suuntaavat innokkaina työelämään. Työelämässäkin on huolehdittava siitä, että mahdollisia haasteita havaitaan ajoissa ja niihin puututaan”, sanoo Suomen Ekonomien toiminnanjohtaja Jari Elo.

Opintojen lisäksi työnhaku stressaa

Opiskelijat kokevat opintojensa lisäksi paineita esimerkiksi työnhausta ja työkokemuksen kerryttämisestä.

”Samalla opiskelijoilla tulisi olla ystäviä, innostavia vapaa-ajan aktiviteetteja sekä liuta muuta mukavaa puuhaa opintojen ja mahdollisten töiden oheen. Aika paljon yhdelle ihmiselle”, Kalle Kahanpää Turun kauppakorkeakoulusta sanoo. Kylteriyhdistyksensä puheenjohtaja Kahanpää on ollut yksi kampanjan alullepanijoista.

Terve mieli, hyvinvoiva kylteri -nimellä kulkeva kampanja on tärkeä osoitus siitä, miten opiskelija-aktiivit haluavat ottaa kantaa ja herättää keskustelua elintärkeästä aiheesta.

Mielenterveyden ensiapukurssit ovat erinomainen alkusysäys sille, että myös ekonomien keskuudessa aletaan keskustella avoimemmin mielenterveydestä ja sen edistämisestä siinä missä fyysisestäkin terveydestä.

Lisätiedot

Kalle Kahanpää
Puheenjohtaja, Kylteripuheenjohtajien verkosto
040 5252330

Veera Hellman
Asiantuntija, työmarkkina- ja yhteiskuntapolitiikka
050 3858229