Suomen Ekonomien uutishuone

Tälle sivulle on koottu kaikki ajankohtaiset uutiset, artikkelit ja blogi-kirjoitukset.

Uutisia

Är du VASAS nya Kylli?

Jobbet som kylli är på deltid och passar väldigt bra ihop med studier.

Uutinen 28.5.2020

Akavan puheenjohtaja Fjäderin jatkokaudelle vihreää valoa

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n ja Suomen Ekonomien mielestä on erinomaista, että Akavan puheenjohtajuudesta käydään nyt aito kisa. Demokratia on terve jalusta kasvavalle keskusjärjestölle.

Uutinen 29.4.2020

Lomautuslainaa akavalaisten liittojen jäsenasiakkaille

Danske Bankin asiakkaana ja Suomen Ekonomien jäsenenä voit nyt hakea rahoitusta tilapäiseen tarpeeseen alennetulla marginaalilla ja ilman järjestelypalkkiota.

Uutinen 29.4.2020

Suomen Ekonomit LIVE tuo ajankohtaisen tiedon somekanaviimme

Asiantuntijamme ovat linjoilla Facebookissa ja Instagramissa joka viikko. Vappuviikolla uravalmentaja Kristiina Kurki puhuu siitä, mitä kesällä voi tehdä, jos kesätyösuunnitelmat eivät toteudukaan.   

Uutinen 27.4.2020

Etsimme sinua JURISTI (määräaikainen)

Sytytkö asiakaspalvelusta sekä ongelman ratkaisusta? Oletko kiinnostunut itsenäisestä ja vastuullisesta työskentelystä? Vahvat neuvottelutaidot kuuluvat työkalupakkiisi ja haluat tehdä työtä, jolla on merkitys. Jos tunnistat tästä itsesi, voit hyvin olla etsimämme juristi.

Uutinen 23.4.2020

Suomen Ekonomit reagoi opiskelijoiden ahdinkoon – kyltereille tarjolla uusi kesäverkkokurssi

Koronakevät on vaikeuttanut myös opiskelijoiden tilannetta ja vähentänyt kesätyöpaikkoja. Jotta kylterit saisivat käytettyä kesäkautta hyödykseen, Suomen Ekonomit järjestää kesäverkkokurssin, jonka voi liittää osaksi opintoja.

Uutinen 21.4.2020

Päivärahahakemuksen liitteet unohtuvat monelta – näin vältät turhat viivästykset hakemuksesi käsittelyssä

KOKO-kassaan saapuu nyt paljon päivärahahakemuksia ilman tarvittavia liitteitä.

Uutinen 16.4.2020

Tutustu uuteen webinaari- ja podcast-kirjastoon ja ota käyttöön jäsenpalvelu-sovelluksemme

Nyt voit hoitaa jäsenasiasi entistä helpommin mobiilissa, kun tallennat jäsenpalvelun kirjautumissivun kännykkäsi kotivalikkoon.

Uutinen 8.4.2020

Suomen Ekonomit hakee kahta tutkimusraportin kirjoittajaa

Raportit voi koostaa myös kesätyönä. Raportit koskevat vastavalmistuneiden kauppatieteiden maisterien palautetta sekä kauppatieteen tohtorien uranseurantaa.

Uutinen 2.4.2020

Koronatutka auttaa ratkaisemaan kriisin aiheuttamia epäkohtia

Suomen Ekonomit avasi tänään Koronatutkan, jonka avulla kuka tahansa voi ilmoittaa ongelmasta tai haasteesta, johon on törmännyt koronan aiheuttaman poikkeustilan takia esimerkiksi työpaikalla. Tutka haravoi erityisesti työelämään, yrittämiseen ja korkeakouluopiskeluun liittyviä haasteita.

Uutinen 1.4.2020

Etsimme sinua DATAVELHO

Sytytkö tiedon analysoinnista ja sen ymmärrettäväksi tekemisestä muille? Haluatko tuottaa tietoa asiakaskokemuksen kehittämisen tueksi? Pidätkö uuden luomisesta, mutta et kammoksu myöskään rutiineja? Jos tunnistat tästä itsesi, voit hyvin olla etsimämme datavelho.

Uutinen 18.3.2020

Tärkeää tietoa koronavirukseen liittyen

Koronavirus aiheuttaa muutoksia Suomen Ekonomien tapahtumiin ja joiltain osin myös henkilökohtaisiin jäsenpalveluihin.

Uutinen 13.3.2020

Ehdotus: Palkkausjärjestelmän avaaminen pakollisen tasa-arvosuunnitelman tilalle

Suomen Ekonomit ehdottaa, että työnantajat vapautetaan velvollisuudesta tehdä tasa-arvosuunnitelma, jos ne avaavat henkilöstölleen palkkausjärjestelmänsä. Tämä edistäisi tasa-arvoa tehokkaammin, mutta myös työnantaja hyötyisi byrokratian vähenemisestä ja palkkatyytyväisyyden lisääntymisestä.

Kannanotto 8.3.2020

Nyt on helppo puhua palkasta

Suosittu palkkachat on jälleen auki tällä viikolla tiistaista perjantaihin klo 10–14. Laita palkka-asiasi kuntoon viidessä minuutissa asiantuntijan avulla.

Uutinen 28.2.2020

Rahoitusalalle ylityö- ja vapaa-ajalla matkustamisen kielto

YTN on julistanut rahoitusalalle ylityö- ja vapaa-ajalla matkustamisen kiellon torstaista 27.2. klo 8.00 lähtien.

Uutinen 26.2.2020

Ekonomi-lehti ehdolla vuoden parhaaksi

Ekonomi-lehti valittiin Editkilpailun shortlistalle Vuoden ammatti- ja järjestömedia 2019 -kategoriassa.

Uutinen 26.2.2020

Johtajanimityksiä Ekonomeissa

Suomen Ekonomeissa on toteutettu organisaatiomuutos, jossa syntyi uusi Asiakaskokemus-yksikkö. Lisäksi Urapalvelut-yksikön toiminta laajentuu.

Uutinen 21.2.2020

Olitko lakossa alkuvuonna? Nyt voit hakea lakkoavustusta

Lakkoavustusta voivat hakea nyt Ammattiliitto Pron lakkoon teknologiateollisuudessa ja Paperiliiton lakkoon osallistuneet jäsenemme.

Uutinen 20.2.2020

Suomen Ekonomien palkkatutkimus: Ekonomien palkat junnaavat paikoillaan – palkan perusteisiin tarvitaan lisää läpinäkyvyyttä

Yhä useamman ekonomin palkka junnaa paikoillaan ja saadut palkankorotukset ovat pieniä. Suomen Ekonomit katsoo, että palkkakehitystä edistäisivät läpinäkyvät palkkausjärjestelmät.

Uutinen 13.2.2020

Sinustako uusi kylteriyhdyshenkilö eli “kylli” Tampereen yliopistoon?

Kylteriyhdyshenkilön työtehtäviin kuuluu kyltereiden asiakaskokemuksen kehittäminen sekä Suomen Ekonomien tunnettuuden ja jäsenhankinnan edistäminen. Työ on osa‐aikainen ja sopii mainiosti tehtäväksi opintojen oheen.

Uutinen 5.2.2020

Unohditko hakea lakkoavustusta? Ehdit vielä 4.−10. helmikuuta

Jos olit joulukuussa lakossa, mutta et vielä ole hakenut lakkoavustusta, voit tehdä sen tulevan viikon aikana. Avaamme järjestelmän uudelleen 4.−10.2. väliseksi ajaksi. 

Uutinen 3.2.2020

In memoriam – Kunniajäsenemme Jarmo Leppiniemi (1948–2020) oli arvostettu opettaja ja sijoittamisen auktoriteetti

Professori, kauppatieteiden tohtori Jarmo Leppiniemi menehtyi 15.1.2020 sairauden uuvuttamana. Jarmo Leppiniemi oli arvostettu ekonomiyhteisön vaikuttaja, opettaja ja sijoittamisen auktoriteetti.

Uutinen 22.1.2020

YTN:llä ei ole voimassa painostustoimia

Viikonlopun aikana (11.-12.1.2020) Teollisuusliitto, Paperiliitto ja Ammattiliitto Pro antoivat useille aloille lakkovaroituksia. Osa lakoista on yrityskohtaisia. Tarkempia tietoja meneillään olevista painostustoimista on kyseisten liittojen nettisivuilla.

Uutinen 13.1.2020

Kyltereillä hyvä kesätyötilanne 2019 – asiakaspalvelu- ja myyntitehtävät suosituimpia

Kesän 2019 työllistymistilanne oli kauppatieteiden opiskelijoille eli kyltereille hyvä. Kyltereistä noin 93 prosenttia oli kesän aikana töissä ja vain noin kaksi prosenttia haki töitä tuloksetta. Työkokemusta puuttui vain noin prosentilla vastaajista. Suurin osa kyltereistä työllistyi pääkaupunkiseudulle.

Uutinen 19.12.2019

Näin haet lakkoavustusta

Lakkoavustukset maksetaan viimeistään lakon loppumista seuraavan kuukauden loppuun mennessä. Katso tästä ohjeet lakkoavustuksen hakemiseen.

Uutinen 19.12.2019

Biz Potential Finland 2019 -kilpailun voitti Boomi ry:n joukkue

Boomi ry:n joukkue vei voiton tänään Tampereella järjestetyssä kauppatieteiden opiskelijoiden Biz Potential Finland 2019 -kilpailussa.

Uutinen 12.12.2019

Ajankohtaista työmarkkinaneuvotteluista

Työehtosopimusneuvotteluja käydään nyt monilla aloilla. Pysy ajan tasalla seuraamalla viestintäämme.

Uutinen 10.12.2019

Suomen Ekonomien liittokokous 23.11. Helsingissä

Seuraa liittokokousta striimistä lauantaina klo 10.00 alkaen.

Uutinen 22.11.2019

Piece of Jeans on Unikorni-kilpailun voittaja!

Suomen Ekonomien ja Tekniikan akateemiset TEKin järjestämä opiskelijoiden yrittäjyyskilpailu järjestettiin toistamiseen tänä vuonna. Keskiviikon jännittävän finaalin päätteeksi palkinto menee Piece of Jeansille. Piece of Jeans tarjoaa kestävää designia 100% kierrätysfarkusta. Voittaja palkittiin 4000 euron rahapalkinnolla.

Uutinen 20.11.2019

Sinustako uusi kylteriyhdyshenkilö eli ”kylli” Aalto-yliopistoon?

Kylteriyhdyshenkilön työtehtäviin kuuluu kyltereiden asiakaskokemuksen kehittäminen sekä Suomen Ekonomien tunnettuuden ja jäsenhankinnan edistäminen. Työ on osa‐aikainen ja sopii mainiosti tehtäväksi opintojen oheen.

Uutinen 20.11.2019

Juristimme auttavat monissa tilanteissa – viikolla 47 lakineuvontaa saa myös illalla

Monilla on korkea kynnys ottaa yhteyttä juristiin – ja ihan suotta. Lakipalvelumme auttavat sinua hyvinkin arkisissa asioissa ja tilanteissa. Viikolla 47 lakineuvontamme palvelee entistä laajemmin − varaa nyt aika juristille vaikkapa illemmalle.

Uutinen 14.11.2019

Ekonomeilta uusi avaus kansainvälisten osaajien integroimiseksi suomalaiseen työelämään

Ammattiliittojen on kannettava vastuunsa yhteiskunnallisena toimijana edistämällä konkreettisesti kansainvälisten osaajien työllistymistä. Yksi työllistymisen este on vähäinen tieto siitä, miten suomalainen työelämä toimii. Suomen Ekonomit järjestää ensimmäisen englanninkielisen koulutuksen työelämätaidoista.

Uutinen 13.11.2019

Postin lakon vaikutukset jäsenpostiimme

Postin lakko vaikuttaa jäsenetulehtemme Talouselämän ja jäsenmaksulaskujen postitukseen.

Uutinen 12.11.2019

Sinustako uusi kylli Ouluun, Poriin, Turkuun tai Vaasaan?

Kylteriyhdyshenkilön työtehtäviin kuuluu kyltereiden asiakaskokemuksen kehittäminen sekä Suomen Ekonomien tunnettuuden ja jäsenhankinnan edistäminen. Työ on osa‐aikainen ja sopii mainiosti tehtäväksi opintojen oheen.

Uutinen 31.10.2019

Uusia kokemuksia, verkostoitumista ja vaikuttamista − hae mukaan ekonomiyhdistyksesi hallitukseen!

Loppuvuonna monessa ekonomiyhdistyksessä käynnistyy haku hallitukseen. Lähtisitkö sinä mukaan oman paikallisyhdistyksesi toimintaan?

Uutinen 31.10.2019

Tukholmassa kilpailtiin pohjoismaisesta mestaruudesta

Nordiska Mästerskapet i Ekonomi -kilpailu järjestettiin Tukholmassa 11.-13.10. Suomen Ekonomit oli mukana kilpailussa ensimmäistä kertaa. Kilpailussa testattiin kauppatieteiden opiskelijoiden osaamista niin akateemisella teoriaosalla kuin myös käytännön case-osuudella.

Uutinen 22.10.2019

Suomen Ekonomien uusi toiminnanjohtaja Jari Elo: ”Ammattiliitoilla on edessään joko uudistuminen tai kuihtuminen”

Suomen Ekonomien toiminnanjohtajana syyskuussa aloittanut KTM Jari Elo katsoo, että koulutus ja työelämä kehittyvät jatkuvasti. Siksi myös ammattiliittojen on kehityttävä ja uusiuduttava merkittävästi.

Uutinen 10.10.2019

Myytti itsekeskeisestä ja rahanhimoisesta ekonomista on murrettu

Suomen Ekonomien arvotutkimus paljastaa uutta ja yllättävää tietoa talouselämässä vaikuttavan ryhmän keskeisistä arvoista ja asenteista.

Uutinen 20.9.2019

Oletko startup wannabe? – ota osaa opiskelijoiden Unikorni -yrittäjyyskilpailuun

Oletko opiskelija ja haaveilet start-up-yrittäjyydestä? Onko sinulla liikeidea, jonka haluaisit päästä kaupallistamaan? Osallistumalla kilpailuun pääset kehittämään liikeideaasi, pitchaus-taitojasi ja luomaan verkostoja. Ja parhaassa tapauksessa voit löytää rahoituksen liikeideasi kaupallistamiseen!

Uutinen 18.9.2019

Walk for Jobs liikuttaa jälleen työnhakijoita ja rekrytoijia

Vielä ehdit mukaan vuoden reippaimpaan rekrytointitapahtumaan! Walk for Jobs Helsinki -tapahtuma Töölön Kisahallissa 27. syyskuuta.

Uutinen 17.9.2019

Kyltereiden työelämätaitojen korkean paikan leirit tulevat taas – Uutena mukana Open Badge -osaamismerkit

Suositut, kyltereiden ja nuorten ekonomien tarpeista ja toiveista syntyneet työelämätaitojen kurssit starttaavat jälleen. Kahden päivän intensiivikurssi yliopistolla tarjoaa rautaisen setin tärkeää asiaa työelämän moninaisiin, välillä haastaviinkin tilanteisiin.

Uutinen 9.9.2019

Etsimme Sinua, avustava tapahtumatuottaja

Nautitko organisoinnista ja tilaisuuksien järjestämisestä? Sinulla pysyvät monen langat käsissä yhtä aikaa etkä pelkää esiintymistä. Pidät työskentelystä ihmisten parissa ja nautit kohdata uusia henkilöitä. Jos tunnistat tästä itsesi, voit hyvin olla etsimämme tapahtumaharjoittelija.

Uutinen 4.9.2019

Sinustako uusi kylli Kuopioon?

Kylteriyhdyshenkilö eli "kylli" toimii Kuopion kylterien linkkinä Suomen Ekonomeihin.

Uutinen 3.9.2019

Vuoden Nuori Johtaja 2019 − Ilmoita oma ehdokkaasi mukaan kilpailuun

Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun tavoitteena on nostaa esiin taitavia, korkeintaan 40-vuotiaita nuoria johtajia ja kannustaa nuoria hakeutumaan johtotehtäviin sekä kehittymään johtajina. Kilpailun ehdokasasettelu on auki 30.9.2019 asti.

Uutinen 21.8.2019

Suomen Ekonomit palkitsi verkko-opetuksen kehittäjät Opetuspalkinnolla

Suomen Ekonomien Opetuspalkinto 2019 on myönnetty poikkeuksellisesti 31 henkilölle. Palkinnon saavat valtakunnallisen liiketoimintaosaamisen verkko-opintokokonaisuuden eli LITOn kehittäjät.

Uutinen 19.8.2019

Akava: Työntekijöiden kilpailukieltojen käyttöä rajoitettava selvästi

Akava katsoo, että työ- ja elinkeinoministeriön tänään julkistama kolmikantainen selvitys kilpailukieltosopimusten käytön rajoittamisen vaihtoehdoista jäi puolitiehen. Työryhmässä ei syntynyt yhteisesti hyväksyttyä tulosta tarkasteltavina olleista rajoittamiskeinoista. Akavan mielestä kilpailukieltosopimukset ovat yleistyneet kestämättömälle tasolle.

Uutinen 14.8.2019

Tutkimus: Yli puolet suomalaisista pitää nuorten talousosaamisen tasoa huonona

Yli puolet suomalaisista ajattelee, että nuorten talousosaaminen on huonolla tasolla. Nuorten talousosaamisen parantamisessa tulisi panostaa aihealueissa erityisesti oman talouden hallintaan sekä lainoihin ja velkoihin. Suomalaisten, varsinkin naisten, mielestä vastuu nuorten talousosaamisen parantamisessa on ensisijaisesti kodilla. Miehet näkevät, että koululla on yhtä suuri vastuu talouden opettamisessa. Tiedot ilmenevät tuoreesta kyselytutkimuksesta koskien suomalaisten mielipiteitä nuorten talousosaamisesta.

Uutinen 15.7.2019

Hae mukaan Nordiska Mästerskapet i Ekonomi- kilpailuun! Skicka in ansökan för att få möjlighet att delta i Nordiska Mästerskapet i Ekonomi!

Kerää kasaan kolme noin kandivaiheen päättänyttä kaveriasi, ja ilmoittaudu mukaan hakemaan Tukholmassa 11.-13.10.2019 järjestettävään yhteispohjoismaiseen kauppatieteiden kilpailuun.

Uutinen 3.7.2019

Etsimme Sinua, Growth Agent

Oletko tavoitteista ja tuloksista motivoituva? Sytytkö uusien ihmisten tapaamisesta ja asiakkaan ymmärtämisestä sekä nautit uuden kehittämisestä? Jos tunnistat tästä itsesi, voit hyvin olla kaipaamamme kasvuagentti.

Uutinen 26.6.2019

Luotettavaa työelämätietoa Oma luottamusmies-palvelusta

Ylemmät Toimihenkilöt YTN uudisti Oma luottamusmies-verkkopalvelunsa sisällöllisesti että visuaalisesti. Työelämän tietopalvelusta löytyy korkeakoulutetuille ja asiantuntijoille tietoa työsuhteen lainsäädäntöön sekä järjestäytymiseen liittyen

Uutinen 14.6.2019

Kauppatieteilijöiden oma media uudistui

Uudistusprojekti ja tuotanto otettiin omiin käsiin.

Uutinen 6.6.2019

Hallitusohjelman kultajyvä vauhdittaa hienosti avointa ja joustavaa oppimista Suomen korkeakouluissa

Antti Rinteen hallituksen ohjelmaan on kirjattu, että korkeakoulujärjestelmää kehitetään “oppijan ja jatkuvan oppimisen alustaksi”. Suomen korkeakoulu -alustamaisesta mallista lähes kaksi vuotta sitten esityksen tehneet Suomen Ekonomit, Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ja Suomen ylioppilaskuntien liitto iloitsevat erinomaisesta kirjauksesta.

Uutinen 5.6.2019

Ekonomien ajama kilpailukieltosopimusten rajoittaminen etenee vihdoinkin

Hallitus lähtee rajaamaan kilpailukieltojen käyttöä täsmentämällä lainsäädäntöä.Suomen Ekonomit on ollut aloitteen tekijänä muutoksessa ja ajanut asiaa voimakkaasti vuodesta 2017. Kilpailukieltosopimusten käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina, lisäksi suurin osa sopimuksista on turhia ja ne rajoittavat työvoiman liikkuvuutta. Joka toisella ekonomilla on uudessa työsopimuksessa kilpailukielto.

Uutinen 3.6.2019

Miehet pitävät työelämää huomattavasti tasa-arvoisempana kuin naiset

Suomen Ekonomien jäsenilleen teettämän tasa-arvokyselyn tulokset paljastavat naisten ja miesten kokemukset työelämän tasa-arvosta voimakkaasti toisistaan poikkeaviksi. Miesekonomeista melkein 90 prosenttia kokee työelämän tasa-arvoiseksi, naisista vain 58 prosenttia.

Uutinen 28.5.2019

Suomen Ekonomien liittokokous 25.5. Tampereella

Seuraa liittokokousta striimistä lauantaina klo 10.30 alkaen.

Uutinen 24.5.2019

Suomen Ekonomien uusi toiminnanjohtaja on Jari Elo

Suomen Ekonomien uusi toiminnanjohtaja KTM Jari Elo aloittaa tehtävässä 4.6.2019 ja siirtyy toiminnanjohtajaksi 1.9.2019. Nykyinen toiminnanjohtaja Anja Uljas jää eläkkeelle vuoden vaihteessa.

Uutinen 14.5.2019

Työradiossa ruoditaan työelämää ja ammattiliittoja

Tänään 13.5. starttaa Suomen Ekonomien tuottama Työradio-podcastsarja. Työradiossa puhutaan reippaalla otteella, mutta hyvässä hengessä työelämästä, työmarkkinajärjestelmästä ja ammattiliitoista viiden jakson verran.

Uutinen 13.5.2019

Etsimme Sinua, reipas myyntineuvottelija!

Oletko tavoitteista ja tuloksista motivoituva? Oletko valmis soittamaan itsellesi tapaamisia ja jalkautumaan kentälle? Osaatko kysyä kysymyksiä ja kuunnella asiakkaan vastauksia? Tärkeimpänä, ymmärrätkö mitä eroa on palvelutuotteen ominaisuuksilla ja sen hyödyillä asiakkaalle? Jos tunnistat tästä itsesi, voit hyvin olla kaipaamamme myyntineuvottelija!

Uutinen 13.5.2019

Vapauta potentiaalisi

Olemme yli 50 000 osaajan vaikuttajayhteisö, jossa on voimaa. Rohkeus muuttua vapauttaa potentiaalisi. Luo tulevaisuutesi, me autamme.

Uutinen 6.5.2019

Suomen Ekonomit ja Osakesäästäjät yhteistyöhön vauraamman Suomen puolesta

Suomen Ekonomien ja Osakesäästäjien yhteistyön avulla lisäarvoa kaikille jäsenillemme.

Uutinen 6.5.2019

Sattuiko pääsiäislomallasi autovahinko – ja kaskovakuutus oli unohtunut?

Varsinkin loma-auton vuokrauksen yhteydessä tärkeä rasti saattoi jäädä ruksaamatta. Tai oman auton kohdalla kasko jäänyt ottamatta. Ei hätää, me autamme.

Uutinen 24.4.2019

Eduskuntaan viisitoista kauppatieteilijää

Taloudellista ja kaupallista osaamista löytyy eduskunnasta myös tulevalla kaudella, kun yhteensä viisitoista ekonomia tai kauppatieteitä opiskelevaa tuli valituksi kevään eduskuntavaaleissa.

Uutinen 18.4.2019

Etsimme sinua energinen viestinnän asiantuntija

Tule mukaan innostuneeseen ja mukavaan joukkoomme rakentamaan tulevaisuuden ammattiyhteisöä.

Uutinen 12.4.2019

Osaamiskomitea tarttuu rohkeasti ajankohtaisiin haasteisiin podcast-istunnoissaan

Osaamisen ja koulutuspolitiikan asiantuntijat uskovat keskustelun ja yhdessä oppimisen voimaan.

Uutinen 12.4.2019

Tiedekulmassa tuulevat perjantaina Kauppatieteiden uudet tuulet

Tervetuloa kanssamme inspiroitumaan kauppatieteiden tutkimuksesta perjantaina 12.4. Suomen Ekonomit ja Suomen kauppakorkeakoulut ABS kutsuvat kaikki lämpimästi mukaan joko paikan päälle tai seuraamaan verkkolähetystä.

Uutinen 11.4.2019

Sinustako uusi kylli Joensuuhun?

Kylteriyhdyshenkilö eli "kylli" toimii Joensuun kylterien linkkinä Suomen Ekonomeihin.

Uutinen 11.4.2019

Ekonomi-lehdessä alkaa uusi aikakausi

84-vuotiaan Ekonomi-lehden konsepti ajanmukaistuu: ulkoasu, sisällöt ja paperi kokevat täydellisen muodonmuutoksen. Uudistus on Suomen Ekonomien viestintätiimin käsialaa, ja samalla myös lehden tuotanto siirtyy kumppanilta talon sisälle.

Uutinen 8.4.2019

Suomen Ekonomit hakee kahta tutkimusraportin kirjoittajaa

Suomen Ekonomit organisoi tutkimuksia ja selvityksiä muun muassa ekonomikoulutuksen laadusta, ekonomien työelämästä ja palkkauksesta, ekonomiurasta ja osaamisen kehittämisestä.

Uutinen 5.4.2019

Täytä aktiivimallin ehdot osallistumalla Suomen Ekonomien valmennuksiin

Työttömien aktiivimalli muuttuu ja 1.4. alkaen aktiivisuutta voi kerryttää myös liiton valmennuksiin osallistumalla.

Uutinen 29.3.2019

Sinustako uusi kylli Lappeenrantaan?

Kylteriyhdyshenkilö eli "kylli" toimii yliopistosi kylterien linkkinä Suomen Ekonomeihin.

Uutinen 26.3.2019

Pelaa Ekonomien vaalibingoa!

Vaalihuuma nousee ja spekulaatiot käyvät kuumana. Bongaatko tv-tenteistä tutut fraasit?

Uutinen 22.3.2019

Onko Suomella varaa olla panostamatta kasvuun ja vientiin?

Moni päättäjä haluaa vaalien alla lisätä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiorahoitusta, helpottaa ulkomaalaisten huippuosaajien integroitumista Suomen työmarkkinoille sekä tukea kasvuhakuisia yrityksiä. Seuraavan hallituksen tulee tehdä tarvittavat päätökset, korostavat Tekniikan akateemiset TEK ja Suomen Ekonomit.

Kannanotto 20.3.2019

Olemme mukana Ilmastoveivissä – ja haastamme sinutkin!

Ilmastoveivi2019 on kansalaisten aloittama ilmastokampanja kestävän EU-ilmastopolitiikan puolesta.

Uutinen 14.3.2019

Kannanotto: Suomen menestys riippuu osaamisesta – seuraavalla hallituksella käsissään kohtalon kortit

Suomen Ekonomit on mukana kannanotossa.

Kannanotto 12.3.2019

Sattuiko hiihtolomallasi autovahinko – ja kaskovakuutus oli unohtunut?

Varsinkin loma-auton vuokrauksen yhteydessä tärkeä rasti saattoi jäädä ruksaamatta. Tai oman auton kohdalla kasko jäänyt ottamatta. Ei hätää, me autamme.

Uutinen 12.3.2019

Sinustako uusi kylli Jyväskylään?

Kylteriyhdyshenkilö eli "kylli" toimii yliopistosi kylterien linkkinä Suomen Ekonomeihin.

Uutinen 12.3.2019

Ilmastonmuutos ekonomien ja opiskelijoiden suurin huolenaihe kyselyn mukaan

Ilmastonmuutos on suurin jäsenistöämme huolestuttava asia tuoreen kyselyn mukaan. Muita eniten huolestuttavia asioita kyselyyn vastaajien keskuudessa ovat ympäristöongelmat ja pahoinvointi työelämässä. Seuraavaksi huolestuttavimpia asioita ovat rasismi ja ulkomaalaisvastaisuus, koulutus ja opetus sekä sosiaalinen eriarvoisuus ja tuloerot.

Uutinen 11.3.2019

Exit! Tarinoita yrityskaupoista − kuuntele podcasteja

Exit! – Tarinoita yrityskaupoista on uusi suomalaisiin yrityskauppoihin keskittyvä podcast-sarja, jossa kuullaan 12 tarinaa yrityskauppojen eri osa-alueilta, kuten listautumisista ja suomalaisten yritysten myynnistä ulkomaille.

Uutinen 8.3.2019

Tutustu ekonomiehdokkaisiin – löydä omasi!

Eduskuntavaaleissa on ehdolla runsaasti kauppatieteilijöitä ja kauppatieteen opiskelijoita.

Uutinen 7.3.2019

Ajatukset teoiksi − Tutustu hallitusohjelmatavoitteisiimme

Työelämä, jossa voi rohkeasti yrittää, joka tarjoaa yksilölle paremmat mahdollisuudet työllistyä ja työnantajille kannusteita työllistää.

Uutinen 5.3.2019

Näytä lisää

Artikkeleita

Uuden työn aloitus etänä – videoperehdytystä ja etäkahveja

Miltä tuntuu tutustua uusiin työtehtäviin ja uusiin työkavereihin etänä? Mari Kröger aloitti uudessa tehtävässä huhtikuussa keskellä korona kriisiä ja poikkeusaikaa. Uusi työ vaikuttajaviestinnän suunnittelijana onkin saanut hieman erilaisen alun.

Artikkeli 29.5.2020

Miten käy ekonomin – otteita Ekonomien webinaarista

14.5. järjestetyssä webinaarissa paneuduttiin ekonomien tilanteeseen talous-, työmarkkina- ja osaamisnäkökulmasta. Vaikka tilannetta varjostaakin epätietoisuus, on hyvä käydä läpi millaiselta maailma saattaisi näyttää ekonomin silmissä pandemian jälkeen.

Artikkeli 22.5.2020

UM:n lähetystöneuvos Leena Ritola tekee töitä koronakriisin ytimessä

Valtionhallinnossa tehdään koronakriisin vuoksi nyt nopeasti suuria päätöksiä. KTM ja OTK, lähetystöneuvos Leena Ritola edustaa työtä toteuttamaan luodussa operaatiokeskuksessa ulkoministeriötä.

Artikkeli 20.5.2020

Suomen Ekonomit mukana luomassa hiilinielua Akava-metsään

Suomen Ekonomit osallistuu Akava-metsän pystyttämiseen. Metsä nousee Kärsämäelle. Projekti toteutetaan yhteistyössä 4H:n kanssa. Istutustöillä luodaan pitkäaikaista hiilinielua ja tarjotaan töitä nuorille. Samalla nuoret pääsevät oppimaan työelämätaitoja ja metsänhoitoa.

Artikkeli 19.5.2020

Akavan liitot mukana Taimiteossa nuorten työllistymisen ja ilmaston puolesta

Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akava ja sen 14 jäsenliittoa ovat tänä kesänä lähdössä mukaan Suomen 4H-liiton Taimiteko-toimintamalliin. Akava-metsää istutetaan kesäkuun alussa Kärsämäelle, Pohjois-Pohjanmaalle yhteensä 4,6 hehtaaria Silosaaren vanhalle turvetuotantoalueelle. Tämä tarkoittaa lähes 9000 taimea. Taimia istuttavat suomalaiset nuoret ja monelle kesätyö on ensimmäinen kosketus työelämään.

Artikkeli 19.5.2020

Korona vei kesätyön? Tilalle voi kehitellä vaikka mitä mielekästä

Vaikka et tänä kesänä pääsisi hankkimaan kokemusta kesätöissä, voit silti kehittää itseäsi ja osaamistasi näillä järkevillä vaihtoehdoilla. 

Artikkeli 18.5.2020

Miten selittää CV:n aukot työhaastattelussa? Uravalmentaja neuvoo

Aukot CV:ssä voivat tuntua ongelmalta, kun haet uutta työtä. Uravalmentajamme Marjut Hallavo kertoo, kuinka aukot työhistoriassa saa käännettyä jopa vahvuuksiksi.

Artikkeli 14.5.2020

Koronakevät muutti kauppakorkeakoulut etäkorkeakouluiksi

Koronavirus on vaikuttanut työntekoon valtavasti ja iso osa esimerkiksi ekonomeista työskentelee etänä. Etätyöskentely on myös koskenut yliopistoja, jotka sulkivat ovensa lähiopetukselta toistaiseksi. Miten yliopistoissa on onnistuttu uudessa tilanteessa?

Artikkeli 11.5.2020

Niina Ratsula: ”Yrityksen arvot testataan kriisin aikana”

Koronakriisi paljastaa, lunastaako yritys arvonsa myös vaikeassa paikassa kuten yt-neuvotteluissa. Merkityksellistä on se, millaisia käytännöt tosiasiassa ovat eikä se, mitä papereihin on kirjattu, sanoo vastuullisuusvalmentaja Niina Ratsula. 

Artikkeli 8.5.2020

Kaipaatko vinkkejä työnhakuun? Nämä valmennukset auttavat kirkastamaan osaamisesi

Jos työsi on jo historiaa tai toivoisit sen olevan, työnhaun taitoja on hyvä terästää. Suomen Ekonomien jäsenille on toukokuussa tarjolla treeniä työnhakuun.

Artikkeli 7.5.2020

Saako pomo etätyöläiset kukoistamaan vai kangerteleeko johtaminen? Ekonomit kertovat

Ekonomit antavat korona-ajan etäjohtamisesta arvosanan 7,3, kertoo Suomen Ekonomien tuore Jäsenpulssi-kysely. Etätyökonkarien tilanne on hyvä, mutta noin kolmannekselle etätyöhön siirtyminen on aiheuttanut harmitusta ja pulmatilanteita.  

Artikkeli 7.5.2020

Koronavirus: lomautus ja muut usein kysytyt kysymykset

Mitä jos joudun lomautetuksi? Mistä saan neuvoja? Tästä päivittyvästä jutusta löydät vastauksia moniin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Artikkeli 6.5.2020

Näitä taitoja tarvitset koronakriisin muuttamilla työmarkkinoilla – rekrytointikonsultin 6 vinkkiä

Koronakriisi herättää huolta työpaikkojen säilymisestä ja siitä, miten pitkään tilanne jatkuu. Rekrytointiin erikoistunut konsultti Vivi Stening kertoo, kuinka muuttuneeseen työelämään voi parhaiten sopeutua – ja miksi hän näkee työmarkkinoilla myös paljon valoa.

Artikkeli 30.4.2020

Kuka päättää kesäloman ajankohdan? 

Kesä tulee ja lomakausi alkaa. Korona-aika aiheuttaa kuitenkin monella työpaikalla jouston tarvetta myös lomien osalta. Kuka päättää loman ajankohdasta? 

Artikkeli 28.4.2020

Laittoiko korona yrityssuunnitelmat uusiksi? Tule mukaan ekonomiyrittäjien vertaistuki- ja verkostoitumispalveluun

Avasimme yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille yhteisöllisen digitaalisen työtilan, jossa jäsenet voivat vaihtaa ajatuksia ja auttaa toisiaan selviytymään koronatilanteesta. Palveluun ovat tervetulleita päätoimiset ja sivutoimiset yrittäjät sekä yrittäjyyttä pohtivat.

Artikkeli 27.4.2020

Mitä ekonomit ajattelevat koronakriisistä?

Koronakriisin keskellä moni mietti omaa kohtaloaan, mutta ennen kaikkea ekonomit ovat huolissaan läheistensä ja riskiryhmien terveydestä sekä Suomen talouden tulevaisuudesta. Tämä selvisi huhtikuussa tehdystä jäsenkyselystä. 

Artikkeli 24.4.2020

Yli puolet kyltereistä kärsii koronan vaikutuksista kesätöihin

58 % kauppatieteiden opiskelijoista sanoo, että korona on vaikuttanut jo sovittuihin kesätöihin tai rekrytointeihin. 

Artikkeli 23.4.2020

Opiskelijoille: Miten kesätöille käy, ja muut usein kysytyt kysymykset koronavirustilanteessa

Päivittyvästä jutusta löydät kootusti vastaukset opiskelijoita askarruttaneisiin kysymyksiin koronavirustilanteeseen liittyen.

Artikkeli 22.4.2020

Ekonomeilla on etätöissä hyvää seuraa! Katso kuvat pienistä ja karvaisista kavereista

Työpäivän seuralaiset ovat monella korona-aikana vaihtuneet muiksi kuin keihin toimistolla törmäilee. Nyt Facebook-kaverimme kertovat työtovereista, joita heillä on kotikonttoreissaan.

Artikkeli 22.4.2020

Hankenin opiskelijoiden Hackathon etsi vastauksia koronakriisistä selviämiseen

What the Quack -hackathon keräsi 250 ihmistä innovoimaan ja ratkaisemaan koronaepidemian aiheuttamaa kriisiä yhdeksi viikonlopuksi. Ronny Eriksson ja Carl-Wilhelm Cronstedt kertovat, mistä oikein oli kyse ja mitä tapahtumassa saatiin aikaan. 

Artikkeli 21.4.2020

Kesätyöpaikat jäävät jalkoihin lomautus- ja irtisanomispaineiden keskellä 

Koronakriisin seurauksena nyt myös määräaikaisen kesätyöntekijän voi irtisanoa koeajalla tai lomauttaa, ja tämä näkyy kylterien kesätyörekrytoinneissa selvästi. Työelämän pulmatilanteisiin voi ja kannattaa alkaa varautua jo opiskeluaikana.

Artikkeli 20.4.2020

Haluatko kehittyä etätyön tekemisessä tai johtamisessa? Avasimme sinulle uuden palvelun

Koronaelämää on eletty jo tovi, ja eristäytyminen sekä etätyö alkavat vaikuttaa henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen. Siksi avasimme jäsenillemme uuden Ensiapua virtuaalityöhön -digipalvelun.

Artikkeli 15.4.2020

Hätä keinot keksii! Katso kuvat ekonomien etätyöpisteistä

Ekonomit ovat taitavia ratkomaan ongelmia, eikä etätyöpisteen virittely kotiin ole siitä poikkeus. Facebook-kaveriemme kuvat todistavat, että vain mielikuvitus on rajana sähköpöydän korvaamisessa.

Artikkeli 14.4.2020

Jäitkö lomautetuksi tai työttömäksi? Näin haet työttömyysturvaa

Miten ansiosidonnaista päivärahaa haetaan? Mitä jos ei ole työttömyyskassan jäsen? Lue pikaohjeet tästä.

Artikkeli 7.4.2020

Siirryitkö etätöihin? Tarkista tästä verovähennykset, jotka etätyötä tekevälle myönnetään 

Tiedätkö, mistä kaikesta saat verovähennyksiä, jos teet töitä osa- tai kokopäiväisesti kotona? Katso ja laita muistiin myös ensi vuoden veroilmoitusta varten. 

Artikkeli 7.4.2020

Työpsykologin neuvot: näin selviydyt työnteosta muuttuneissa olosuhteissa 

Työn tekemisen tavat ovat muuttuneet nyt vauhdilla. Uusien rutiinien omaksuminen on joillekin helpompaa kuin toisille. Lisäksi työt jakautuvat nyt epätasaisesti.

Artikkeli 7.4.2020

Hankenin opiskelijat järjestävät Hackathonin ratkomaan koronaongelmia 

Hankenin opiskelijoiden perustama ajatushautomo järjestää ensi viikonloppuna Hackathonin, jossa etsitään ratkaisuja koronaviruksen aiheuttamiin ongelmiin.

Artikkeli 2.4.2020

Lakimuutos laajensi lomautetun oikeuksia työttömyysturvaan

Koronakriisin vuoksi työttömyysturvalakiin on tehty pikaisia säätöjä. Muutokset vaikuttavat opiskelijoiden ja yrittäjien työttömyysturvaan sekä nopeuttavat työttömyysturva-asioiden käsittelyä TE-toimistoissa.

Artikkeli 1.4.2020

Miten työpaikalle valitaan henkilöstön edustaja?

Koronakriisin aikana monet työpaikat ovat joutuneet lomautus- ja yt-neuvottelujen pyörteisiin. Työpaikalla näissä tilanteissa henkilöstöä edustaa yleensä luottamusmies tai luottamusvaltuutettu. Entä jos henkilöstön edustajaa ei ole valittu? Miten sellainen valitaan?

Artikkeli 31.3.2020

TESit antavat monia joustoja yritysten tueksi 

Maan hallitus ja työmarkkinajärjestöt etsivät nyt yhdessä keinoja työmarkkinoiden ja yritysten toiminnan turvaamiseksi. Työehtosopimukset antavat mahdollisuuksia monenlaisiin joustoihin. 

Artikkeli 17.3.2020

Näytä lisää