Mitä uravalmentajan tehtäviisi kuuluu?

Työtehtäviini kuuluu tarjota työnhaun sparrausta Kylteriplus-lisäpalvelupaketin hankkineille opiskelijajäsenille sekä palkkaneuvontaa kaikille Ekonomien jäsenille. Tämän lisäksi pyöritän Kylterin työnhaun palvelua ja vastaan yhteistyöstä suorahakukumppaneiden kanssa.

Kuka olet ja mistä tulet?

Ekonomeille hyppäsin suoraan yliopiston penkiltä – tai no päällekkäinhän ne meni, kun jo muutaman vuoden olen täällä pyörinyt! Ennen tätä pestiä olin kaksi vuotta asiakaskokemustiimissä osa-aikaisena työntekijänä. Näitten vuosien aikana toimin sekä Åbo Akademin kylteriyhdyshenkilönä (kyllinä) että kontaktoin vastavalmistuneita ekonomeja.

Aikaisempaa työkokemusta minulla on enimmäkseen eri alojen asiakaspalvelutehtävistä.

Olen myös ehtinyt kokeilla, miltä työskentely yliopiston urapalveluyksikössä näyttää. Ja ylipäätään yhdistykset ovat minulle tuttuja yliopistoajoilta, jolloin ehdin olemaan aika monessa mukana.

Mikä sai sinut hakemaan Ekonomeille töihin?

Koen, että Ekonomit on minulle tällä hetkellä paras mahdollinen työpaikka. Täällä pääsen kehittämään itseäni ja saan työskennellä erittäin mielenkiintoisten työtehtävien parissa. Olen myös erittäin kiinnostunut yhteiskuntavaikuttamisesta, joten tuntuu että tämä paikka on juuri minua varten.

Elämäni aikana minulla on ollut neljä unelma-ammattia: maanviljelijä, psykologi, opinto-ohjaaja sekä opettaja. Koen että uravalmentaja on hyvä yhdistelmä kolmesta näistä.

Ja jos jossain vaiheessa toimistolle saadaan hieman eläimiä, niin voisin kokea, että kaikki unelmani ovat toteutuneet.

Mikä fiilis jäi ensimmäisestä työviikosta?

Aivan loistava! Olen saanut hienon vastaanoton uusilta tiimiläisiltä ja kaikki ovat olleet avuliaita.

Toimistolla on totta kai myös monta aikaisempaa tuttua, joten tänne on todella kiva tulla.

Viimeisen kolmen vuoden aikana on tullut etäiltyä aivan liikaa, joten ajattelin tulla toimistolle joka päivä jatkossa! Ainakin aluksi…

Mikä sinua motivoi työssäsi?

Uuden oppiminen on ehdottomasti suurin motivaattori. Jos en pääse oppimaan uutta ja kehittymään, on olemassa riski, että tylsistyn aika nopeasti.

Kylli-ajalta tiedän, että jäsenten kanssa keskusteleminen on myös todella antoisaa, erityisesti jos he kokevat, että neuvoistani on hyötyä. Joten odotan innolla ensimmäisiä jäsenkohtaamisia.

Jos olisit fiktiivinen hahmo, niin mikä olisit?

Kollegani sanoi kerran, että olen kultainennoutaja ihmismuodossa. Se oli kuulemma myös tarkoitettu kohteliaisuutena, joten voisin vaikka olla sellainen.

Keitä muita meillä on töissä? Lue lisää Ekonomien rekryuutisia: