Unikorni on Suomen Ekonomien ja Tekniikan akateemiset TEKin opiskelijoille suunnattu yrittäjyyskilpailu, jossa etsitään loistavia kaupallistettavissa olevia liikeideoita. Kilpailun tuomaristo koostuu menestyneistä suomalaisista enkelisijoittajista.

Kisan finalistit on valittu ja voittaja julkistetaan torstaina 22.4.2021. Viime vuoden voittaja Moona Kansanen kertoo kilpailun tuoneen hänen Piece of Jeans -yritykselleen merkittävää näkyvyyttä.

Vuoden 2021 finalistit

Acutra tarjoaa rakennusyrityksille IoT-pohjaisia palveluita, joilla voidaan estää työmailla tapahtuvia työkaluvarkauksia.

Heideq on vastuullisten ratsastusvaatteiden suunnitteluun ja myyntiin keskittyvä yritys. Heideqin kehittää vastuullisten vaatteiden lisäksi myös uusia innovatiivisia materiaalia ja tekstiiliteknologioita, joilla ratsastusvaatteiden epäekologisemmat materiaalit voitaisiin korvata.

Jobile on alustapalvelu, joka mahdollistaa kotitalouksille erilaisten pihan hoitoon liittyvien ’jokamiehentöiden’ ulkoistamisen paikallisille nuorille.

Menddie korjaa vaatteita ja muita kuluttajahyödykkeitä postin välityksellä.

Supply+ tuottaa yksilöllisiä, LUT-yliopiston brändin mukaisia päivittäisvaatteita. Tavoitteena on suojella saimaannorppia ja herättää ihmiset toimimaan paikallisten ympäristöongelmien korjaamiseksi.

Loppukilpailussa jokainen tiimi pitchaa oman liikeideansa kilpailun leijonille yleisön ja juontajan edessä.

Finaali järjestetään Leijonaluola-tyyliin. Jokaisella joukkueella on käytettävissään enintään viisi minuuttia pitchaukseen ja kymmenen minuuttia leijonien kysymyksille, keskustelulle ja tuomariston vakuuttamiselle.

Voittajatiimi palkitaan 4 000 euron rahapalkinnolla.

Ilmoittaudu seuraamaan finaalin striimiä 22.4. klo 15.

Katso myös:

Kiinteistönvälitysalan uudistaja – podcast-vieraana Rudi Skogman

Yrittäjä, joka uskoo unelmiin − podcast-vieraana Jaakko Alasaarela

Uuden ajan isännöintiä – podcast-vieraana Kalle Grönqvist

Arvoperusteista kasvuyrittäjyyttä – podcast-vieraana Hannaliisa Johnson

Karaokella maailmankartalle – podcast-vieraana Atte Hujanen