Hyvinvoiva kylteri kuvituskuva

Olemme ottaneet mielenterveyskysymykset agendallemme toden teolla viimeisen kolmen vuoden aikana. Aloite on tullut suoraan opiskelijajäseniltämme, jotka ovat nostaneet esille mielenterveyskysymysten tärkeyden.  

Suomen Ekonomit haluaa omalta osaltaan olla vaikuttamassa siihen, että opiskelijat voivat paremmin kuin nyt. Nuoret ja työelämä 2021 -tutkimuksen  mukaan 70 % nuorista ekonomeista ja opiskelijoista kokee työelämän stressaavana ja raskaana. Reilu 80 % on huolissaan epävarmuuden lisääntymisestä työelämässä. 

Vuonna 2022 otamme jo kolmannen kerran osaa valtakunnalliseen Mielenterveysviikkoon Terve mieli, hyvinvoiva kylteri -kampanjalla.  

Mielenterveyskysymykset on syytä ottaa vakavasti, sillä elinkeinoelämä tarvitsee hyvinvoivia tekijöitä. Miltä työelämä näyttää, jos sinne odotetaan uusia tekijöitä, joilla ei ole jaksamista hoitaa tulevia tehtäviään?  

KTM-tutkinto ei suojaa mielenterveysongelmilta.  

Lisätietoja

Hellman Veera
Asiantuntija, työmarkkina- ja yhteiskuntapolitiikka
p. +358503858229

Lue lisää

Nostoja viime vuosien Terve mieli, hyvinvoiva kylteri -kampanjoista 

Yhdessä vaikutamme

Suomen Ekonomit on huolissaan kyltereiden jaksamisesta. Onkin tärkeää kuulua liittoon, jotta Ekonomit voi vaikuttaa yhteiskunnassa siihen, että kyltereiden opiskeluolosuhteet ovat mahdollisimman hyvät, ja mielenterveyspalveluita on tarjolla.

Ekonomit turvaa jo koulutuksen korkean laadun, nyt on aika turvata myös kyltereiden jaksaminen.