Suomen Ekonomien Bisneskirja -palkinto on tunnustus erityisen laadukkaalle ja ajankohtaiselle kauppa- ja taloustieteellistä alaa käsittelevälle tai soveltavalle teokselle. Palkittava kirja puhuttelee ajankohtaisuudellaan ja käsittelytavallaan laajoja kohderyhmiä eli taloudentekijöitä matikkaneroista luoviin tyyppeihin ja pomoista asiantuntijoihin ja yrittäjiin.

Osallistumisoikeus

Vuoden 2022 kilpailuun voivat osallistua teokset, jotka on julkaistu aikavälillä 1.7.2020–31.5.2022. Julkaisu voi olla painetussa tai sähköisessä muodossa, ja sen tulee olla yleisesti saatavana.  

Kilpailuun ilmoitettavan teoksen tulee olla täysin uusi tuote. Siten aikaisemman teoksen täysin uudistettuakaan laitosta tai jo julkaistun teoksen pohjalta kirjoitettua uutta kirjaa tai tuotetta ei hyväksytä kilpailuun.

Kilpailuun ei kelpuuteta hakemisto-, manuaali- ja kieli-/matkaopastyyppisiä julkaisuja, ammatillisia oppikirjoja eikä lakitekstistä tai muusta valmiista aineistosta koostettuja julkaisuja. Kilpailuun kelpaamattomaksi koosteeksi katsotaan myös erillisten kirjoittajien artikkeleista toimitettu kokoelma.

Teoksen kirjoittajan on oltava Suomen kansalainen tai vakituisesti Suomessa asuva. Usean kirjoittajan ryhmästä suomalaisia on oltava vähintään puolet. Teos voi olla myös muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä. Muu kuin suomen- tai ruotsinkielinen teos voidaan huomioida kilpailussa, jos esiraati arvioi kielitaitonsa riittävän teoksen arviointiin tai ilmoittaja toimittaa teoksesta raadille suomen- tai ruotsinkielisen käännöksen.  

Kilpailuun ei hyväksytä Suomen Ekonomien tai sen toimihenkilöiden tuottamia julkaisuja. 

Kilpailuun ilmoittautuminen 

Julkaisun voi ilmoittaa kilpailuun tekijä, kustantaja tai jokin muu taho, jolloin edellytetään tekijän tai kustantajan suostumusta. 

Kilpailuun ilmoittaudutaan lähettämällä kirjan/kirjojen tiedot, kirjan/kirjojen julkaisuajankohta sekä ilmoittajan yhteystiedot osoitteeseen bisneskirja@ekonomit.fi.

Kilpailuun osallistuva teos toimitetaan Suomen Ekonomeille kahdeksana (8) kappaleena viimeistään 15. kesäkuuta 2022. Sähköisessä muodossa olevan teoksen osalta toimitetaan vastaava määrä tallenteita tai verkkojulkaisun lukuoikeuksia

Postitse lähettävien teosten toimitusosoite: Suomen Ekonomien Bisneskirja -palkinto / Tanja Hankia, Suomen Ekonomit, Ratavartijankatu 2, 00520 Helsinki

Sähköpostitse toimitettavien teosten toimitusosoite: bisneskirja@ekonomit.fi

Mikäli julkaisu etenee palkintoehdokkaaksi, siitä pyydetään viisi (5) lisäkappaletta.

Bisneskirja-palkinnon raatien kokoonpano

Raatien kokoonpano vahvistetaan myöhemmin. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan Suomen Ekonomien Bisneskirja -palkinnon esiraatiin, täytä hakulomake viimeistään 31.5. Esiraati valitsee finalistikirjat, joista palkintoraati valitsee voittajan.

Jokaisen esiraatilaisen luettavaksi tulee noin kymmenen kirjaa. Lukuaika on kesäkuun lopusta syyskuuhun.

Lukupiirit ja jäsenedut

Suomen Ekonomien Bisneskirja -palkinnon finalistikirjoista tullaan järjestämään alkuvuodesta 2023 virtuaalisia lukupiirejä, joihin finalistikirjailijoiden toivotaan tulevan haastateltaviksi ja kertomaan kirjoistaan. Lukupiirejä järjestetään yksi per finalistikirja.

Finaaliin pääsevien kirjojen osalta toivotaan jäsenetuyhteistyötä Ekonomien kanssa, esimerkiksi alennus kirjasta tai lukuoikeuksia.

Bisneskirja-palkinnon voittajien valinta

Suomen Ekonomien Bisneskirja -palkinnon saajat valitaan kaksivaiheisesti. Kilpailun esiraati valitsee ilmoitetuista julkaisuista viisi finalistia, jotka julkistetaan lokakuussa 2022.

Tämän jälkeen palkintoraati valitsee ehdokkaista palkinnonsaajat. Bisneskirja-palkinnon voittajat julkistetaan palkinnonjakotilaisuudessa helmikuussa 2023.

Aikataulu

toukokuu 2022: Kilpailu ja esiraadin kokoaminen alkavat.

kesäkuu 2022: Kilpailuun osallistuvat teokset tulee toimittaa Ekonomeille 15.6. mennessä, jonka jälkeen esiraati pääsee töihin.

syyskuu 2022: Esiraati valitsee finalistit.

lokakuu 2022: Finalistit julkistetaan.

tammi–helmikuu 2023: Finalistikirjoista järjestetään lukupiirit.

helmikuu 2023: Bisneskirja-palkinnon voittaja ja yleisön suosikki julkistetaan palkinnonjakotilaisuudessa.

Ota yhteyttä

Hankia Tanja
Asiakaskokemusasiantuntija
p. +358503012664


Suomen Ekonomien Bisneskirja -palkinto

#bisneskirjapalkinto