Etsitkö parempaa jaksamista, uutta innostusta tai urallesi suuntaa? Haluatko menestyä työnhaussa?

Ekonomien uravalmentajien rakentamissa itseopiskelupakettien tai valmennusten avulla kehität itsetuntemusta, opit tunnistamaan omaa osaamistasi ja hankit tässä ajassa olennaisia työnhakutaitoja.

Ohjatut valmennukset

  • Valmennukset tapahtuvat verkossa ja ne sisältävät itseopiskelua, ohjattua valmennusta sekä itsearviointeja ja kyselyitä.
  • Voit käydä kaikki valmennukset tai poimia niistä haluamasi. Jokainen valmennus on itsenäinen kokonaisuutensa. Valmennukset jakautuvat kahteen pääteemaan, joista kerrotaan tarkemmin alla.

Itse opiskellen?

Eivätkö valmennukset sovi aikatauluusi? Kaikki valmennukset ovat saatavina myös itseopiskelupaketteina. Voit tutustua materiaaleihin sinulle sopivana aikana ja edetä omassa tahdissasi. Löydät itseopiskelupaketit eLoungesta.

Minä – kuka olen ja mitä haluan?

Milloin viimeksi pohdit arvojasi tai sitä, mikä sinulle on merkityksellistä? Itsetuntemuksen avulla voit suunnata kohti sellaisia tehtäviä, jotka tekevät sinut tyytyväiseksi ja joissa saat käyttää ja kehittää taitojasi.

Asioita voi pohdiskella itsekseen ja läheisten kanssa, mutta etenemällä suunnitelmallisesti saat paljon uusia näkökulmia ja oivalluksia.

Lisäksi saat valmentajilta kommentteja palauttamiisi tehtäviin ja voit myös keskustella ja jakaa kokemuksia, ideoita ja vinkkejä muiden osallistujien kanssa. 

Teemaan liittyvät valmennukset ja itseopiskelupaketit:

  • Tunne itsesi. Pohdi arvojasi ja sitä, mikä sinua motivoi. Vuosien varrella tarpeemme ja elämäntilanteemme muuttuvat, joten itsetuntemuksen äärelle kannattaa pysähtyä aika ajoin.
  • Tunnista ja sanoita osaamisesi. Kirkasta itsellesi oman osaamisesi. Opit tunnistamaan, oivaltamaan ja sanoittamaan omaa osaamistasi.

Työnhaku – kuinka menestyn työnhaussa?

Työnhaku ja työnhakutaidot ovat osaamista, jota voi ja kannattaa opetella.

Valmennuksista saat arvokkaita oivalluksia omaan työnhakuusi. Moni osallistuja on myös löytänyt työpaikan valmennusten oppien avulla.

Voit hyvin osallistua, vaikka et olisikaan juuri nyt akuutisti hakemassa töitä. Työnhakutaitoja kannattaa ylläpitää koko työuran ajan.

Teemaan liittyvät valmennukset:

  • CV:n ja hakemuksen kuntotesti. Tarkista kuinka hyvässä kunnossa CV:si, hakemuksesi ja LinkedIn-profiilisi tällä hetkellä ovat. Lisäksi voit muokata työnhaun välineet kuntoon sivustolta löytyvien vinkkien sekä inspiroivien esimerkkien avulla.
  • Myy osaamisesi työnantajille. Oivallat, missä osaamistasi tarvitaan, opit kertomaan osaamisestasi myyvästi ja löydät oman tapasi lähestyä työnantajia.

  • Onnistu piilotyönhaussa. Opit useita tapoja kartoittaa työmahdollisuuksia piilotyömarkkinoilta, jotka kattavat 60–80 % avoinna olevista työpaikoista.


Osallistujien kokemuksia

”Olen oppinut lähestymään osaamistani laaja-alaisemmin ja löytämään siitä uusia ulottuvuuksia, joita en ehkä aiemmin ole osannut tunnistaa. Olen myös oppinut sanoittamaan osaamiseni konkreettisten esimerkkien kautta.”

”Olen oivaltanut, että piilotyöpaikat ovat todellinen mahdollisuus. Olen rohkeampi ja valmiimpi hakemaan piilotyöpaikkoja. Ammatillinen identiteettini on vahvistunut tiedon lisääntymisen seurauksena ja olen valmis toimimaan. Minusta tuntuu, että pystyn itse vaikuttamaan tulevaisuuteeni.”

”Sain rohkeutta lähestyä potentiaalisia työnantajia. Edistyin 85 % asteikolla nollasta sataan. Suurin oivallus oli, että voin itse vaikuttaa merkittävästi urani suuntaan. Aikaisemmin olen enemmänkin katsellut, mitä on tarjolla, mutta nyt olen rohkeammin yhteydessä juuri minua kiinnostaviin työnantajiin. Opin myös, että on tärkeää kalenteroida ja toimia. Ei siis saa jättää asioita suunnittelun asteelle tai juna voi mennä ohi.”

Kysyttävää?

Parpala Arja
Kehityspäällikkö
p. +358400421950