Blogissamme sekä omat että vierailevat asiantuntijat kirjoittavat työelämän ajankohtaisuuksista ja sparraavat eri elämäntilanteissa olevia ekonomeja. 

Uusimmat blogikirjoitukset

Lisää talouskasvua kotimaisella omistajuudella

Lisää talouskasvua kotimaisella omistajuudella

Suomea vaivaa pitkään jatkunut hidas tuottavuuskasvu, alhainen työllisyysaste, investointivaje ja epäsuotuisa väestökehitys. Nykyistä vahvemmalla kotimaisella omistajuudella olisi mahdollista luoda edellytyksiä nopeammalle talouskasvulle.
08.04.2021
Norminopeudella huippulaatua?

Norminopeudella huippulaatua?

Otsikon mukainen selvitys ilmestyi 20 vuotta sitten silloisen Suomen Ekonomiliiton koulutuspoliittisen asiamiehen kirjoittamana. Nimi oli osuva ja kuvasi hyvin kauppatieteiden alan koulutuspoliittista keskustelua. Edelleenkin on ihan relevantti tavoite päästä ilman turhia viivästyksiä laadukkaan osaamisen tuottaneen tutkinnon kera työelämään, hyvät verkostot ja työkokemusta samalla takataskussa, opiskelijaelämääkin sopivasti nähtynä.
06.04.2021
Totuus myynnistä?

Totuus myynnistä?

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta myyjä ja myynti? Onko fiilis positiivinen, neutraali vai negatiivinen? Mietitkö ärsyttäviä puhelinmyyjiä tai iholle tunkevia feissareita vai kenties erinomaista palvelua, jota olet saanut suurta henkilökohtaista hankintaa miettiessäsi?
23.03.2021
Joutuuko hakija riskeeraamaan oman turvallisuutensa vai koulupaikkansa?

Joutuuko hakija riskeeraamaan oman turvallisuutensa vai koulupaikkansa?

Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry ilmoitti, että yliopistojen valintakokeet tullaan järjestämään fyysisinä tilaisuuksina kampuksilla. Valintakokeissa on noudatettava turvallisuusjärjestelyjä, mutta voiko tänä keväänä käydä niin, että joku yliopistoon hakevista joutuu jättäytymään pois valintakokeesta esimerkiksi oman turvallisuutensa vuoksi?
15.03.2021
Lataa lisää