Ekonomien Blogi

Blogissamme sekä omat että vierailevat asiantuntijat kirjoittavat työelämän ajankohtaisuuksista ja sparraavat eri elämäntilanteissa olevia ekonomeja. 


Uusimmat blogikirjoitukset


Irtisanomisen marginaalisesta vaikeudesta

Helsingin Sanomissa julkaistiin 28.4.2018 emeritusprofessori Vesa Kanniaisen mielipidekirjoitus vahvan työsuhdeturvan työllisyyttä heikentävistä vaikutuksista.

Blogi 18.5.2018

Oletko sinä tähtien tekijä?

Haluaisitko sinä valmentaa kunniaa niittävää jääkiekkojoukkuetta? Mikä olisi sinun reseptisi menestyksen rakentamiseen? Kokoaisitko joukon NHL-tähtiä ja pistepörssien sankareita, vai miettisitkö kokoelmaa yksilöitä, joille jokaiselle löydät sen parhaan ketjun ja toimivimman pelipaikan? Paikan, jossa jokainen toimisi omalla vahvuusalueellaan tärkeänä osana kokonaisuutta.

Blogi 16.5.2018

Rohkeutta olla erilainen

Ammattiliittomme on murroksen partaalla. Nyt jos joskus on aika tehdä muutoksia ja profiloitua Suomen jäsenlähtöisimmäksi ja yhteenkuuluvimmaksi liitoksi, jota jokainen ekonomi kantaa ylpeydellä rinnassaan valmistumisestaan aina eläkepäivilleen saakka.

Blogi 7.5.2018

Oppimista ja vastapainoa

On aurinkoinen huhtikuun päivä ja Aalto yliopistolla kuhisee. Hyvinvointiviikolla tapahtuu paljon; on kilpailuja, liikuntaa, rentoutumista ja tietoiskuja. Me Suomen Ekonomien uravalmentajat olemme jalkautuneet kampukselle keskustelemaan kyltereiden kanssa jaksamisesta sekä siitä, mitkä asiat auttavat itse kutakin voimaan hyvin.

Blogi 27.4.2018

Tulevaisuuden epävarmuus haastaa työehtosopimusneuvottelut

Työelämä ja työskentely-ympäristö muuttuvat ja työehtojen tulee muuttua mukana. Mikä toimi aikaisemmin, ei välttämättä toimi nyt tai tulevaisuudessa. Vuosikymmenien saatossa muovautuneet työehtosopimuskirjaukset eivät aina tunnista nykyistä työtä ja sen tarpeita.

Blogi 24.4.2018

Kehysriihessä ei suuria yllätyksiä, mutta niitäkin voi olla vielä luvassa

Hallitus pääsi viime viikolla ratkaisuun julkisen talouden kehyksistä seuraaville vuosille. Työelämään liittyvien ratkaisujen osalta lopputulosta voisi arvioida kohtuulliseksi.

Blogi 20.4.2018

Näytä lisää