Blogissamme sekä omat että vierailevat asiantuntijat kirjoittavat työelämän ajankohtaisuuksista ja sparraavat eri elämäntilanteissa olevia ekonomeja.
Työelämä ja työskentely-ympäristö muuttuvat ja työehtojen tulee muuttua mukana. Mikä toimi aikaisemmin, ei välttämättä toimi nyt tai tulevaisuudessa. Vuosikymmenien saatossa muovautuneet työehtosopimuskirjaukset eivät aina tunnista nykyistä työtä ja sen tarpeita.
Hallitus pääsi viime viikolla ratkaisuun julkisen talouden kehyksistä seuraaville vuosille. Työelämään liittyvien ratkaisujen osalta lopputulosta voisi arvioida kohtuulliseksi.
Toimme viime syksynä esiin ajatuksen Suomen korkeakoulu -alustamallista vastauksena OKM:n valmistelemaan korkeakouluvisioon. Tavoitteemme oli vastata erityisesti oppimisen joustavuuden, elinikäisen oppimisen ja korkeakoulutuksen laajentamisen haasteisiin, jotka ovatkin sittemmin valmistuneen vision ytimessä.
Suomen Ekonomien vuoden 2018 teemana on hyvinvointi. Yksilön hyvinvointiin vaikuttaa olennaisesti yhteisöllisyys samanhenkisten ihmisten kanssa ja verkostojen luominen heidän kanssaan. Opiskelijakulttuurille on ominaista vahva yhteenkuuluvuuden tunne ja meillä kyltereillä on yksi vahvimmista oman alan opiskelijoiden verkostoista. Ekonomien visiona on olla yleisesti arvostettu yhteisö, johon ekonomit ja kylterit haluavat kuulua.
Sain viime viikolla lopulliset luvut ekonomien selittymättömistä palkkaeroista ja jouduin jälleen kerran pettymään. Osasin odottaa tätä, mutta kuitenkin toivoin, että saisin kertoa erojen kaventuneen. Naisekonomi ansaitsee edelleen samasta työstä 12 prosenttia vähemmän kuin miesekonomi.
Suurin osa ekonomijäsenistämme on vakuuttanut itsensä työttömyyden varalta ja liittynyt IAET-kassaan. Fiksua sakkia! Tokihan kylteritkin rahan päälle ymmärtävät, mutta vain harva tiedostaa mahdollisuuden turvata tulevaisuutensa ja vakuuttaa itsensä työttömyyden varalta jo opiskeluaikaisten töidensä turvin.
Näytä lisää