Ekonomien Blogi

Blogissamme sekä omat että vierailevat asiantuntijat kirjoittavat työelämän ajankohtaisuuksista ja sparraavat eri elämäntilanteissa olevia ekonomeja. 

Uusimmat blogikirjoitukset

Verot eivät ole ehtymätön rahoituslähde

Säätytalon hallitusohjelmaneuvotteluihin lähdettiin ajatuksella talouspolitiikan uudesta linjauksesta: ei enää säästöjä, hyvinvointipalveluihin miljardiluokan satsaukset ja rahoitus verojen kiristyksillä ja velanotolla. Teoriassa tällainen yhtälö voisikin toimia, mutta globaalissa maailmassa, jossa rajat eivät ole suljetut, verojen kiristykset saattavat muodostua ongelmaksi.

Blogi 20.5.2019

Joko Suomen korkeakoulu nytkähtää ratkaisevasti eteenpäin?

Kolme tällä hetkellä hallitusneuvottelevaa puoluetta linjaa ohjelmissaan hienosti oppijan ja jatkuvan oppimisen puolesta.

Blogi 16.5.2019

Opiskelija – turvaa toimeentulosi valmistumisen jälkeen ja vakuuta itsesi työttömyyden varalta jo nyt!

Kesä merkitsee monelle opiskelijalle kesätöitä. Oliko kesätöiden löytyminen sinulle haasteellista? Kilpailitko työpaikoista montaa osaavaa opiskelukaveriasi vastaan? Jäitkö jossakin työpaikassa täpärästi toiseksi? Näin saattaa käydä myös valmistuttuasi.

Blogi 14.5.2019

EU on perustettu ihmisten hyvinvointia varten

Sosiaalisen vastuun puolella EU:lla on vielä pitkä matka kuljettavana. Taloudellinen kestävyys ja kilpailukyky voi syntyä vain reilun työelämän pelisäännöillä, jotka suosivat fiksuja ja reiluja yrityksiä.

Blogi 10.5.2019

Näytä lisää