Ekonomien Blogi

Blogissamme sekä omat että vierailevat asiantuntijat kirjoittavat työelämän ajankohtaisuuksista ja sparraavat eri elämäntilanteissa olevia ekonomeja. 


Uusimmat blogikirjoitukset


Jäykät työmarkkinat kasvun este - todellako?

Julkinen keskustelu luo liiankin usein mielikuvaa, että työelämän kehittäminen on pelkkää vastakkainasettelua. Ammattiyhdistysliikkeen sanotaan ylläpitävän työelämän jäykkyyksiä ja jarruttavan kehitystä puolustaessaan jäsentensä etuja, kun taas elinkeinoelämä edistää hyvinvointivaltiota luomalla talouskasvua ja työllisyyttä. Työmarkkinajärjestöt ovatkin syntipukki, jota on helppo syyttää lähes kaikesta mahdollisesta.

Blogi 5.11.2018

Yrittäjäjärjestöstäsi, hyvää päivää

Mekö ei muka haluta auttaa yrittäjää? TEKin ja Ekonomien yrittäjyysekspertit Martti Kivioja ja Ted Apter ovat seuranneet viime aikaista keskustelua hämmentyneinä.

Blogi 25.10.2018

Kylterit tekevät hyvää

Perinteillä on merkitystä. Jo vuosikausia kylteriainejärjestöjen hallitusten tehtävänkuvaan on sisältynyt edustaminen sekä paikallisesti että kansallisella tasolla. Yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja edunvalvonnan lisäksi tähän edustamiseen on kuulunut olennaisena osana osallistuminen vuosijuhliin ympäri Suomea. Vaikkakin perinteitä tulee kunnioittaa ja ne ovat olennainen osa opiskelijakulttuuria, olemme kylteriainejärjestöissä tulleet siihen tulokseen, että niitäkin voi ja tulee uudistaa. Nyt on aika tehdä jotain toisin.

Blogi 15.10.2018

Akavalainen yrittäjä on yksinyrittäjä, mutta ei työskentele yksin

Tilastojen mukaan ”tyypillinen” akavalainen yrittäjä on ammatinharjoittaja tai itsensä työllistävä yksinyrittäjä. Vuonna 2016 Akavaan kuului noin 30 000 yrittäjää. Suurin osa heistä on yksinyrittäjiä ja toimii yrittäjänä päätoimisesti. He eivät kuitenkaan työskentele yksin, vaan he ovat verkottuneita ja tottuneita projektityöskentelyyn. Alihankkijana toimiminen ja yhteisprojektit ovat heille arkea.

Blogi 3.10.2018

Näytä lisää