Ekonomien Blogi

Blogissamme sekä omat että vierailevat asiantuntijat kirjoittavat työelämän ajankohtaisuuksista ja sparraavat eri elämäntilanteissa olevia ekonomeja. 

Uusimmat blogikirjoitukset

Kilpailukiellot eivät saa olla palkka- ja urakehityksen esteenä

Yksi Suomen Ekonomien keskeisimmistä hallitusohjelmatavoitteista oli, että turhat kilpailukieltosopimukset karsitaan takaamalla työntekijälle oikeus korvaukseen kilpailukiellon ajalta. Kilpailukieltoehdon sisältyminen työsopimuksiin on nykyisin enemmän sääntö kuin poikkeus.

Blogi 14.8.2019

Työelämä, tervetuloa 2000-luvulle!

Uusi hallitus on aloittanut taipaleensa ja hallitusohjelmaa lukiessa yksi niistä asioista, joihin kiinnitin huomioni, oli kirjaus perhevapaauudistuksesta. Isien osuutta vapaista lisätään, mutta tälläkään hallituksella ei riittänyt uskallus tehdä uudistusta, joka ihan oikeasti lisäisi sukupuolten välistä tasa-arvoa etenkin työelämän ja perhevastuun jakautumisen suhteen. Oikea perhevapaauudistus olisi kiintiöinyt vapaat molemmille vanhemmille ja lyhentänyt tai edes porrastanut kotihoidontukea.

Blogi 9.8.2019

Paikallisen sopimisen edistämiseen tarvitaan luottamusta ja rohkeutta

Rinteen hallituksen tavoite lisätä paikallista sopimista osapuolten keskinäiseen luottamukseen perustuen on hyvä. Keinotkin ovat pitkälti samat mitä me esitimme hallitusohjelmatavoitteissamme. Sopimuksettomille aloille olisimme antaneet rohkeammin siimaa, jotta sielläkin päästäisiin kokeilemaan ja luomaan sopimisen kulttuuria.

Blogi 11.7.2019

Hallituksen verolinjoissa ei suurta draamaa

Antti Rinteen hallitusohjelmaa odotettiin suurella mielenkiinnolla; miten suomalaisittain varsin vasemmistolainen hallitus aikoo tarttua verotuskysymyksiin. Lopputulos ei ollut järin dramaattinen, vaikka nuristavaa ekonomikunnan näkökulmasta löytyykin.

Blogi 4.7.2019

Näytä lisää