Ekonomien Blogi

Blogissamme sekä omat että vierailevat asiantuntijat kirjoittavat työelämän ajankohtaisuuksista ja sparraavat eri elämäntilanteissa olevia ekonomeja. 

Uusimmat blogikirjoitukset

Opiskelijat päätöksenteossa vapauttavat potentiaalin

Turun kauppakorkeakoululle myönnettiin huhtikuussa AACSB-akkreditointi, laatuleima, joka on myönnetty vain 5 %:lle kauppatieteellisistä yksiköistä maailmassa. Tämä laatuleima kuvastaa opetuksen ja tutkimuksen laadukkuutta sekä aktiivista opetussuunnitelman kehitystyötä ja opiskelijoiden oppimistavoitteiden saavuttamista.

Blogi 31.5.2019

Kannustava verotus mahdollistaa yhteiskunnan kasvun

Verotuksen tarkoituksena on ylläpitää hyvinvointivaltion palveluita, kuten kouluja, teitä ja terveydenhuoltoa. Veropohjan tulee olla laaja, jotta näitä palveluita voidaan jatkossakin ylläpitää. On kuitenkin kestämätöntä, että hallitusneuvotteluiden alla on väläytelty ajatuksia veropolitiikasta, jossa veropohjaa laajennettaisiin mm. yrittäjävähennyksen lakkauttamisella sekä solidaarisuusveron alarajan alentamisella. Ahneus ei ole valttia, ei edes veropolitiikassa.

Blogi 22.5.2019

Verot eivät ole ehtymätön rahoituslähde

Säätytalon hallitusohjelmaneuvotteluihin lähdettiin ajatuksella talouspolitiikan uudesta linjauksesta: ei enää säästöjä, hyvinvointipalveluihin miljardiluokan satsaukset ja rahoitus verojen kiristyksillä ja velanotolla. Teoriassa tällainen yhtälö voisikin toimia, mutta globaalissa maailmassa, jossa rajat eivät ole suljetut, verojen kiristykset saattavat muodostua ongelmaksi.

Blogi 20.5.2019

Joko Suomen korkeakoulu nytkähtää ratkaisevasti eteenpäin?

Kolme tällä hetkellä hallitusneuvottelevaa puoluetta linjaa ohjelmissaan hienosti oppijan ja jatkuvan oppimisen puolesta.

Blogi 16.5.2019

Näytä lisää