Ekonomien Blogi

Blogissamme sekä omat että vierailevat asiantuntijat kirjoittavat työelämän ajankohtaisuuksista ja sparraavat eri elämäntilanteissa olevia ekonomeja. 


Uusimmat blogikirjoitukset


Aidosti erilainen ammattiliitto

Tuskin tarvitsee erikseen perustella, että ammattiliitot jakavat kansaa. Rakenteellisesti ammattiliittoja vastustavan henkilön yleisimmät demografiset tunnuspiirteet osuvat varmasti myös yhteen perinteisen ekonomin tulotasoon ja organisaatioasemaan. Heille ammattiliitto ei edusta ensimmäisenä ammatillista yhteisöä tai mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen.

Blogi 16.2.2018

Perhevapaauudistuksen kaatuminen raju pettymys

Viime elokuussa, kun hallitus ilmoitti aloittavansa perhevapaauudistuksen, kirjoitin olevani huolestunut siitä, että hallituksen asettamat reunaehdot vesittävät koko uudistuksen. Valitettavasti huoleni osoittautui oikeaksi ja ministeri Saarikko pysäytti hankkeen todeten hallituksen itselleen asettamien reunaehtojen olleen liian tiukat. Hallitus toivoi ihmettä ja joutui toteamaan, että ihmettä ei tapahtunut.

Blogi 9.2.2018

Mitä mulle kuuluu? - Oman hyvinvoinnin tutkiskelua

Ekonomien vuoden teemana on hyvinvointi ja omaan hyvinvointiin panostaminen pitäisi olla kuuminta hottia ihan kestona muutoinkin. Tammikuun lopun Kylteripäivillä teemaan johdatteli muutosvalmentaja Jarkko Haverinen, joka sai allekirjoittaneenkin ajattelemaan hyvinvointiaan – jälleen kerran. Juu, hyvinvoinnin tärkeys tiedostetaan, mutta silti sitä liian usein laiminlyödään. Guilty as charged.

Blogi 9.2.2018

Vapauta aikasi ja helpota kiireen tuntua

Miten hahmotat aikasi? Kun sanot ”teen sen pian”, mitä tarkoitat? 5 min päästä? Vai 30 min? Onko pian puolen päivän päästä? Tai ehkä jopa huomenna? Kysy samaa lähipiiriltäsi tai työkavereiltasi. Saatat yllättyä, kuinka erilaisia aikamääreemme ovat. Saati sitten, jos kysymme afrikkalaisilta, latinalaisamerikkalaisilta tai arabeilta. Heille ”pian” merkitsee jotakin puolen päivän ja ”ei koskaan” väliltä.

Blogi 5.2.2018

Näytä lisää