Ekonomien Blogi

Blogissamme sekä omat että vierailevat asiantuntijat kirjoittavat työelämän ajankohtaisuuksista ja sparraavat eri elämäntilanteissa olevia ekonomeja. 


Uusimmat blogikirjoitukset


Yhteisön voima

Yhteisöt. Niitä löytyy monenlaisia ja näköisiä – olemme Ekonomeissa yksi iso, yli 50 000 hengen yhteisö ja lisäksi meiltä löytyy sisältä pienempiä yhteisöjä: paikallisia ekonomiyhdistyksiä ja kylteriainejärjestöjä. Yhteisöillä on valtava voima ja mahdollisuus vaikuttaa ympärillä olevaan ajatteluun ja toimintaan.

Blogi 29.3.2019

Urasiirron sietämätön vaikeus

Työnhakija voidaan edelleen leimata ylipäteväksi hänen hakeutuessaan uusille aloille nykyistä tai aiempaa hierarkkisesti alemman tason työpaikkoihin. Toisaalta hänellä ei uudella alalla ole ilman alan aiempaa osaamista juurikaan mahdollisuutta hakea suoraan korkeammankaan tason tehtäviin. Munakanaongelma on kypsä.

Blogi 21.3.2019

Perhevastuu valuu äideille - siksi perhevapaauudistusta tarvitaan

Suomessa isille maksetaan vajaa kymmenen prosenttia kaikista vanhempainpäivärahoista. Ruotsissa sama luku on 26 ja Islannissa 30 prosenttia.

Blogi 6.3.2019

Finansieringsmodellen − Rahoitusmalli

Utbildning, finansiering och politik är invecklade ämnen. Inom dessa ämnen bör hållbar utveckling eftersträvas för att gynna kommande generationer. Utbildningens kvalitet är mycket beroende av universiteten, som finansieras till en betydande del av politikiska program och beslut.

Blogi 26.2.2019

Näytä lisää