Ekonomien Blogi

Blogissamme sekä omat että vierailevat asiantuntijat kirjoittavat työelämän ajankohtaisuuksista ja sparraavat eri elämäntilanteissa olevia ekonomeja. 

Uusimmat blogikirjoitukset

Paikallisen sopimisen edistämiseen tarvitaan luottamusta ja rohkeutta

Rinteen hallituksen tavoite lisätä paikallista sopimista osapuolten keskinäiseen luottamukseen perustuen on hyvä. Keinotkin ovat pitkälti samat mitä me esitimme hallitusohjelmatavoitteissamme. Sopimuksettomille aloille olisimme antaneet rohkeammin siimaa, jotta sielläkin päästäisiin kokeilemaan ja luomaan sopimisen kulttuuria.

Blogi 11.7.2019

Hallituksen verolinjoissa ei suurta draamaa

Antti Rinteen hallitusohjelmaa odotettiin suurella mielenkiinnolla; miten suomalaisittain varsin vasemmistolainen hallitus aikoo tarttua verotuskysymyksiin. Lopputulos ei ollut järin dramaattinen, vaikka nuristavaa ekonomikunnan näkökulmasta löytyykin.

Blogi 4.7.2019

Pyyteetön vuorovaikuttaminen on pitkän tähtäimen pääomaa

Ajatella, että elämme jo hyvää vauhtia kesää eteenpäin, ja lähes puolet tästä vuodesta on jo takana. Allekirjoittaneen osalta aika on tuntunut tämän vuoden puolella kulkevan lähes pikakelauksella, kiitos opiskelijajärjestötoiminnan sekä itse opiskelun.

Blogi 2.7.2019

Kyllä uuden punamullankin kanssa pärjätään!

Ekonomien toimistolla on tavattu hallitusohjelmaa perusteellisesti. Että periikö maan hukka, kuten elinkeinoelämä vahvasti maalaili neuvottelujen vielä ollessa käynnissä.

Blogi 25.6.2019

Näytä lisää