Ekonomien Blogi

Blogissamme sekä omat että vierailevat asiantuntijat kirjoittavat työelämän ajankohtaisuuksista ja sparraavat eri elämäntilanteissa olevia ekonomeja. 


Uusimmat blogikirjoitukset


Onko irtisanominen vaikeaa vai vain ikävää?

Aalto EEn johtaja, professori Pekka Mattila sohaisi kunnolla Kauppalehden Debatti-palastalla Suomen Yrittäjien toimintatapoja, erityisesti pyrkimystä poimia rusinat pullasta. Yrittäjien Mikael Pentikäinen puolestaan kommentoi asiaa Kauppalehdessä argumentoiden, että olennaista on työllistämiskynnyksen laskeminen. Palaan herrojen keskustelun teemaan puhtaasti irtisanomisen ”vaikeuden” näkökulmasta.

Blogi 20.8.2018

Lisää plussaa kyltereille – Mistä on kyse?

Vuosi sitten lanseerasimme opiskelijoiden oman lisäpalvelupaketin KylteriPlussan. Nyt Plussa uudistuu. Kysyimme alkukeväästä palvelun käyttäjiltä ja muulta kylterikansalta, miten pakettia tulisi kehittää ja toiveiden pohjalta olemme sekä lisänneet sisältöä että muokanneet voimassaoloaikaa.

Blogi 15.8.2018

Mitä olisin toivonut tienneeni ennen valmistumista?

Kun opinnot lähenevät loppua, alkaa monilla tulevilla maistereilla yksi nuoren aikuisen elämän turhauttavimmista vaiheista: ensimmäisen ”oikean työpaikan” löytäminen. Tämä tuli vastaan myös itselläni. En aio valehdella. Kokoaikaisen oman alan työpaikan saaminen ei ollut helppoa eikä se tapahtunut niin nopeasti kuin olisin toivonut. Loppuen lopuksi löysin kuitenkin oman paikkani.

Blogi 20.6.2018

Hyvinvointi × 365

Kevät on taittunut kesäksi ja opiskeleminen vaihtunut työssä käymiseen. Hallitustyöskentelykin on jäänyt pienoiselle kesätauolle. Irtiotto niin opiskelemisesta kuin hallitustyöskentelystäkin tuli ainakin omalle kohdalle täysin oikeaan aikaan.

Blogi 13.6.2018

Mehän tiedämme mitä asiakkaamme haluavat – eikö niin?

Järjestimme viime viikolla työpajan nykyisille, entisille ja potentiaalisille jäsenillemme. Yhdessä palvelumuotoilutoimisto Hellonin kanssa etsimme syvempää ymmärrystä ja kehityssuuntia Ekonomien toimintaan - annoimme äänen asiakkaillemme.

Blogi 11.6.2018

Tiedätkö mihin valintasi sinua johdattavat?

Halusin kirjoittaa tämän blogitekstin, sillä olen huolissani kylteripiirien vallitsevista legendoista ”oikeista ja vääristä uravalinnoista”. Huolenaiheeni eivät perustu tieteelliseen tutkimukseen, vaan erinäisiin keskustelutilanteisiin niin yliopiston käytävillä kuin sosiaalisessa mediassa. Mikä oikein on oikea uravalinta?

Blogi 4.6.2018

Näytä lisää